ZDRAV I ČISTI DOM, TO JE BAŠ PO MOM: Mogli bismo je pogledati još sto puta

Zagrebačko kazalište mladih (Ljetna pozornica)

Predstava je bila na Ljetnoj pozornici, te mi je bila zabavna. U predstavi se događalo to da ima čista i šporka obitelj. Šporkoj obitelji sin se razbolio. Mama je sa sinom otišla u bolnicu, a tata je očistio kuću. Na kraju su došle kante za reciklažu.

Filip Šarlija, 12

Ova predstava je bila jedna od najboljih na ovome festivalu. Sve mi se svidjelo. Nije bila djetinjasta kao većina predstava. Glumci su bili uživljeni u svoje uloge i vidi se da su se potrudili oko predstave. Gledalište je bilo skroz puno. Na zabavan način nas uči da moramo biti uredni. Najsmješniji dio je bio kad su neka djeca utrčala na pozornicu pa ih je služba morala odvlačiti.

Barbara Lučev, 12

Ova predstava mi je najbolja predstava na ovogodišnjem MDF-u. Glumci su imali jako lijepe kostime. Svidjela mi se scenografija, tj. svidjelo mi se kako su prikazivali različite prostorije. Predstava nas uči koliko je važno razvrstati otpad i brinuti o higijeni. Također, predstava nas može naučiti kako razvrstavati otpad. Svidjela mi se interakcija glumaca s publikom.

Petra Grubišić, 12

Predstava je bila zanimljiva jer je govorila o obiteljima koje su sasvim različite. Jedna obitelj je ovisna o čistoći, a druga obitelj ne mari o čistoći i zanemaruju je. U predstavi je bilo dosta pjesama koje su mi se svidjele, ali bile su i poučne. Mislim da će ova predstava potaknuti mnogu djecu da počiste svoje sobe.

Paula Gulin, 12

U predstavi mi se najviše svidio dio kad je stan obitelji bio očišćen. Radnja je zanimljiva i jako me se dojmila. Predstava je jako poučna, a pogotovo za mlađu djecu jer govori kako trebamo održavati sebe i svoj dom čistim. Svidjela mi se glazba jer se tako stvorila bolja atmosfera.

Katarina Bačić, 12

Opće oduševljenje izazvala je zagrebačka predstava “Zdrav i čisti dom, to je baš po mom” koja je odigrana 24.6. na Ljetnoj pozornici. Prepuno gledalište uživalo je u poučnoj predstavi za djecu. Glavna tema je čistoća i zdrave navike. Likovi su jako simpatični i dopali su se publici, naročito djeci. Predstava je poučna i uči djecu da je obitelj koja održava svoju kuću čistom, zdrava i sretna obitelj. Namijenjena je djeci vrtićke dobi, mada i nekim odraslima ne bi bilo loše pogledati. Prekrasni i upadljivi kostimi, razigrana i šarena scenografija oduševila je šibensku publiku. Glazba je bila brzog ritma. Publici se najviše svidjela scena kada su u pomoć u pospremanju doma obitelji Smradek, došle kante raznih boja za odlaganje otpada.

Karla Dugopoljac, 13

Predstava je bila duhovita i zanimljiva, pjesme su bile u skladu s poantom predstave, poučna je i kostimi su zanimljivi i kreativni, a scenografija dobro složena i praktična. Lik gospodina Čistića bio je duhovit i živahan, a to mi se sviđa kod glumaca. Glumci su bili uživljeni u predstavu i znali su glasno izvikati pojedine rečenice, a i skakati po pozornici. Likovi su kreativni, dobro ocrtavaju smisao priče.

Bruna Belamarić, 11

Ova predstava je za sada jedna od najboljih predstava. Bila je poučna, smiješna i zanimljiva. Glumci su bili super, kao i njihovi kostimi. Bila mi je najbolja jer je bila najsmješnija i najzanimljivija, a glumci su bili najbolji.

Mihaela Spahija, 11

Danas sam na Ljetnoj pozornici gledala predstavu koja mi se jako svidjela. U predstavi se radilo o obitelji koja je bila neuredna i jednog dana njihov sin se razbolio i kasnije su morali očistiti cijelu kuću, a u tome su im pomogli njihovi susjedi. Kao što sam rekla, predstava mi se svidjela zbog toga što je humoristična i poučna. Pouka je da bi se svaki dom trebao održavati i zbog toga će se ljepše živjeti. Nemam više što napisati osim toga da bih ovu predstavu mogla pogledati još sto puta.

Katarina Veleglavac, 12

Danas je na Ljetnoj pozornici bila meni najbolja predstava do sada. Tema se temelji na važnosti očuvanja čistoće u našim domovima. Predstava poručuje bitnu poruku koju prikazuje na zabavan način. Par puta su rekviziti pali, ali to je predstavu činilo još zabavnijom. Uz zabavne greške, Ljetnu pozornicu je zarazila ritmična pjesma o čistoći koju smo ja i moje prijateljice pjevale cijelo vrijeme. Na kraju predstave smo svi mogli sudjelovati tako što smo smeće ispod klupa ubacili u kante na pozornici što je bilo baš fora. Glumci su pripremili kraj s mjehurićima i plesom u kojem su sva djeca uživala.

Lucija Brajković, 12

Ova predstava odglumljena je na Ljetnoj pozornici. Predstava se odvijala između dvije obitelji. Sin obitelji Smradek se razbolio i odlazio u bolnicu s majkom, a otac ostaje kod kuće i namjerava očistiti dom jer je uzrok njegovog kašlja bio nered i smrad u kući. Čisteki im u svemu tomu pomažu i donose kante kako bi razvrstali otpad. Predstava nas potiče kako je važno odlagati otpad i održavati dom čistim i urednim. Na kraju predstave gledatelji su bili jako sretni, pogotovo oni najmlađi jer su svoj otpad razlagali u odgovarajuće kante. Predstava mi se svidjela jer je poučna i tijekom predstave je bila glazba koja je bila usklađena s glumom.

Lana Žaja, 16

U ovoj predstavi scenografija je bila namještena tako da se vidjelo što glumci rade iza pozornice. Predstava je imala smješne trenutke. Svidjelo mi se to što je u jednom dijelu predstave sudjelovala publika. Svidjelo mi se i to što je u predstavi bila jedna zarazna pjesma koja je išla ovako: “Zdrav i čisti dom, to je baš po mom”. Mislim da je ova predstava poučna, zato što nas uči da odlažemo otpad u za to namijenjene spremnike.

Petra Mušić, 10

Danas je na Ljetnoj pozornici odigrana predstava “Zdrav i čisti dom, to je baš po mom”. Iako je predviđena za mlađe uzraste, mislim da bi i odrasli uživali u njoj. Glumci su bili uživljeni u svoje uloge, svidjelo mi se to što su uključili publiku u predstavu. Učili su djecu o čistoći na smješan način. Uživala sam u predstavi, mislim da je i ostatak publike.

Petra Brkičić, 13

U predstavi se radilo o dvjema obiteljima. U jednoj obitelji je sve čisto i uredno, a u drugoj je bilo sve neuredno. Ova mi se predstava jako svidjela. Dopadala se publici, naravno najviše djeci. Predstava je jako poučna, ona nam objašnjava kako je bolje biti čist i zdrav u životu. Kostimografija je bila jako kreativna. Pjesme su bile krasne i bilo je jako puno duhovitih rijeći. Predstava je bila jako zanimljiva, zabavna i kreativna. Glumci su bili duhoviti i zabavna. Najbolja predstava.

Franka Vrlika, 12

BIlo je super! Radnja je zanimljiva i iz ove predstave možemo izvući pouku. Vjerujem da su svi uživali u predstavi jer je bila izvanredna. Meni se jako svidjela. Svi su nosili perike, upadljivu šminku i zanimljive kostime. Sve je bilo dobro isplanirano i uvježbano i zato je sve ispalo ovako dobro. U izvedbi su se koristili razni rekviziti koji su učinili ovo djelo još boljim. Ja sam se čak sprijateljila s jednim glumcem koji je dvije godine mlađi, ali je meni simpatičan i drag.

Chiara Gostijanović, 12

Predstava je bila zabavna i humoristična. Sviđa mi se to što su se glumci tijekom predstave obraćali publici i što su stavljali stvari koje je publika trebala donijeti. Glumci su bili smiješni i imali su lijepe kostime. Sve u svemu, predstava mi se svidjela i preporučujem je svima.

Frane Zoričić, 11

Predstava je započela tako da su na scenu došla dva malo čudna bića. Nisam uhvatila tko su. Oni su se predstavili i to su bile grinje. Zapravo, to su bila dva lika koji su bili Gri i Nja. Prvo smo bili upoznati s obitelj Čistić. Kad sam ih prvi put vidjela, mislila sam da je to neuredna obitelj. Svi su imali predrasude jer to je bila obitelj pankera. Bili su baš tako odjeveni i sve je upućivalo na to da su neuredni, no nismo smjeli imati predrasude prema tome jer su oni bili sve ono što mi nismo bili očekivali. Druga obitelj bila je ljubiteljica klasične glazbe i svatko je svirao neki instrument. Oni su bili ti koji su bili prljavi. To je bila obitelj Smrdić. Svi su očekivali suprotno. Smrdići su bili prljavi sve do jednog trenutka dok se njihov sin nije razbolio. Tada je došao doktor koji je odveo dječaka i doktor je rekao da gospodin Smrdić mora očistiti stan. Zatim je zvao Čistiće koji su mu pomogli da počisti stan. Zatim su ga naučili razvrstavljati smeće i sve nas tomu naučili. Također, bilo je odlično što su namjestili da ispod stolica stoje predmeti koje su djeca kasnije razvrstavljala. Nastala je prava gužva, ali nije bilo strašno. Predstava je bila odlična i bila mi je najbolja ove godine. Također, bilo je odlično što je u svakoj sceni bila barem jedna pjesma. Pjesme su bile odlične i jako ritmične. Također svaki dijalog je bio jako ritmičan i svaka riječ se rimovala. Ljetna je bila puna i stvarno mi je drago da je što veći broj ljudi pogledao ovu predstavu.

Mia Karađole, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže