WOMEN: Svaka žena je posebna…

Izložba šibenske slikarice Branke Grubić

 

Ma sve su slike bile lijepe. Bilo je par slika i na svim slikama su bile žene drugačijih rasa i drugačijeg izgleda. Dragi čitatelji, ako vas vaša djeca nerviraju odvedite ih vani da gledaju slike i obavezno im kupite kokice.

Tomislav Palinić, 12

 

Izložba je bila sjajna. Slike su mi se svidjele. Branka Grubić je naslikala sve slike na izložbi. Slike su sve bile maštovite i zanimljive. Slikala sam s prijateljima sve slike. Neke slike nalikuju na neke glumce.

Ani Zeljak, 10

 

Prvo smo bili na probama za zatvaranje festivala. Nakon svega toga otišli smo na Zezanimaciju da ne smetamo. Na Zezanimaciji je bilo dosadno pa smo otišli. Došli smo na izložbu slika. Bila je puna različitih žena. Svaka je bila posebna po nečemu. Jedna je sličila na Jokera. Najzanimljiviji portret je bio s jednom ženom koja je imala konac oko vrata. Portreti su bili predivni!

Lucija Vitas, Ema Lozančić, 11

 

Izložba je bila dobra. Bile su sve dobre slike, ali meni se najviše svidio portret koji se zvao Hoored. Nazivi su bili zanimljivi. Ja mislim da je trebalo jako puno vremena da se to naslika. Kad sam išla prema katedrali sam vidjela da sva djeca imaju probe za zatvaranje festivala.

Petra Slavica, 11

 

Pitate li se možda zašto se ova izložba zove Women? Mi mislimo da je slikarica Branka Grubić dobila inspiraciju od njih jer se na svakoj njezinoj slici nalazi žena. Svaka od njih bila je jednako prikazana u portretu, ali su sve bile drukčijeg izgleda. Jedna žena sa slike podsjećala je na poznatog lika iz filma Joker. Mislimo da joj je on upravo dao inspiraciju za to djelo samo što je ona Jokera nacrtala kao ženu, a ne kao muškarca. Kroz neke su se slike prikazivale bol ili tuga kao što je za na jednoj slici žena bila prikazana sa crvenim užetom oko vrata i mislimo da je to bio jedan od portreta na kojem je bila prikazana bol jer je to uže zapravo stezalo ženu. Nije bilo samo omotano oko njezinog vrata. Na toj je izložbi bilo puno turista koji su fotografirali svako djelo. Da smo u mogućnosti, voljele bismo opet pogledati izložbu.

Gabi Goleš, Ema Mucić, 11

 

Vidjela sa vrlo lijepu izložbu. Sviđaju mi se motivi i boje na slikama. Voljela bih opet vidjeti sličnu izložbu.

Ava Klisović, 11

 

Izložba nije imala puno slika. To su slike žena. Meni su osobito lijepe slike Afroamerikanki. Slike izgledaju kao da su fotografirane, a ne slikane, nije bilo puno ljudi na izložbi zbog toga što smo došle prije otvorenja.

Sara Skert, 10

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže