VUK I SEDAM KOZLIĆA: Sve je bilo bajno

Gradsko kazalište „Zorin dom“, Karlovac

Predstava se održala na Ljetnoj pozornici. Radi se o kozama i o vuku. Mama koza je otišla i ostavila svojih sedam kozlića same. Tada dolazi vuk nekoliko puta na njihova vrata dok ga kozlići ne puste unutra. Kada su ga pustili on ih je pojeo sve osim jednog. Kada se majka vratila, kozlić joj je sve ispričao. Ona je otišla spasiti svoju djecu. Vuk predstavlja sebičnu i pohlepnu osobu, a koze prikazuju dobre osobe koje brinu o drugima. Jučerašnja predstava mi se više svidjela, ali je i ova bila lijepa i smiješna.

Lucija Lazar, 12

Ova predstava mi se jako svidjela. Glumci su sa srećom odigrali predstavu. Pjesma je zabavna i brzo uđe u glavu.

Nora Škarica, 13

Predstava mi se jako svidjela jer je predstavu cijelo vrijeme pratila glazba, a to je po meni čini zanimljivijom. Djeca koja su glumila kozliće bila su jako slatka, a cura koja je glumila majku odlično je plesala. Smatram da je ova predstava trebala biti za otvorenje festivala jer je vrlo zabavna,a i djeca su uživala.

Lea Zaninović, 14

Predstava je bila fantastična!! Likovi su djeca i zato mi se sviđa, mislim da bi češće u predstavama trebala glumiti djeca. U predstavi je sve bilo bajno, od likova, scenografije, teksta… Više nemam što iskomentirati.

Marisa Perković, 10

Predstava mi je bila jako dobra. Nije mi se baš svidio početak jer se u pjesmi cijelo vrijeme ponavljala ista rečenica. Svidjele su mi se uloge vuka i malenih kozlića te njihovi šareni kostimi. Svidjela mi se i scenografija. Voljela bih da su glumci malo više pričali.

Mihaela Spahija, 12

Danas se na Ljetnoj pozornici prikazivala predstava “Vuk i sedam kozlića”. Bilo je puno pjesme i plesa. Glumci su nam na vrlo zabavan i zanimljiv način prikazivali poznatu narodnu basnu. Atmosfera je bila puno bolja nego jučer jer je djeci predstava bila zanimljivija. Preporučila bih je svim uzrastima.

Petra Brkičić, 13

Predstava je bila zanimljiva. Jako mi se dojmilo što je kostimografija zanimljiva i uvjerljiva. Bilo je puno šarenih boja i meni se to svidjelo. Koliko znam, sva su djeca gledala Vuka i sedam kozlića. Glumci su bili previše uvjerljivi, ali mi se to jako svidjelo. Predstava se odvijala na Ljetnoj pozornici u Šibeniku. Na pozornicu su stavili kamenja koja izgledaju kao prava. Predstava je trajala jedan sat. Kada je predstava počela, mama koza je plesala, a nakon nje su plesali mali kozlići. Bilo mi je smiješno. Kozlići su se sretno igrali. Kozlići u početku nisu pričali, nego samo meketali. Nakon nekog vremena došao je vuk i pjevao što je bilo smiješno. Zvukovi su bili super zato što se sve čulo. Vuk se napio helija za balone. U pekari je žena tukla vuka s vrećom brašna. Svaki put kada bi vuk pokušao prevariti kozliće, oni bi ga razotkrili osim jednog puta kada su ga pustili u kuću. Vuk je mislio da je pojeo sve kozliće, no ostao je jedan. Kada se mama koza vratila iz šume, bila je jako tužna jer je znala da je vuk pojeo sve kozliće. Mama i kozlić koji je ostao živ spasili su ostale kozliće. Meni se baš svidjela ova predstava jer je sretno završila.

Petra Gotić, 10

Sigurno su svi gledali Vuk i sedam kozlića, a ako nisu trebali su doći na ovu predstavu. Imala je jako dobru glazbu i glumce. Gluma je bila kroz rimu i pjesme. Mali kozlići i mama jako su puno voljeli zavijati, a vuk pogotovo. Cijela se publika smijala ovoj predstavi, a i ja pogotovo. Kostimi su bili jako zanimljivi i na svakome kozliću drukčija boja. Ova predstava je preporučena djeci radi kostimografije i puno smiješnih zvukova te glazbe.

Mihaela Macura, 11

Dojmilo me se to što su nas glumci kroz cijelu predstavu nasmijavali i zabavljali. Također mi se svidjela pouka ove priče (glumci su nas potakli da ne smijemo puštati osobe koje ne poznajemo u kuću). Jako mi se svidio kraj, zato jer je sve dobro završilo. Kosti mi su bili šareni i usklađeni s pričom. Žao mi je što glumci nisu malo više pričali.

Lana Abramović, 12

Tko nikad nije gledao predstavu Vuk i sedam kozlića? Pa naravno svi jesmo bar jedanput. Na početku predstave kozlići su s majkom pjevali. Majka koza je otišla u dućan, a kozlići su sami ostali kod kuće. Vuk je promijenio glas ali su ga kozlići prepoznali. Vuk je uspio ući u kuću. Cijelo gledalište se smijalo kako je vuk lovio kozliće. Ostao je jedan mali kozlić. Mama koza je pronašla tog kozlića, bio je sakriven u satu. Kozlići i mama su zajedno plesali. Usred tog veselog plesa jedan mali dječak je dotrčao na binu. Ova predstava bi bila puno bolja za otvorenje nego “Knjiga o džungli”.

Iva Đurica, 11

Predstavu Vuk i sedam kozlića su svi gledali barem jednom u životu, od onih najstarijih do onih najmlađih. Jako mi se svio ples malih kozlića na početku. Također mi se jako svidio vuk. Jer je bio jako smiješan. Nije mi se baš svidjelo to što se u pozadini čula muzika svakih par minuta. Od svih scena najviše mi se svidjelo dio u kojem je vuk ušao kozlićima u kuću jer ih je lovio po kući pa ih nije uspio uloviti. Ova je predstava bila toliko smiješna i zanimljiva da se trebala prikazivati na otvorenju festivala, a ne knjiga o džungli.

Katarina Grizelj, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže