‘Veliki i mali’: Netko prepoznao sebe, netko roditelje…

Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac (HNK u Šibeniku).

Disciplinirani roditelji

Predstava „Veliki i mali“ je prestava o tome kako je najljepše biti dijete. Četvero djece koja su živahna imaju disciplirane roditelje koji ih stalno ispravljaju. Sedam godina je prošlo u tom ritmu i djeca se ožene i dobiju djecu. Postane im jako teško i požele da su opet djeca. Ova vrlo smješna priča ima pouku: najljepše je biti dijete. Meni je ova predstava bila najbolja nakon ”Matilde”.

Marta Živković (10)

Druga po redu

Ova predstava prilično je popunila HNK u Šibeniku. Ova predstava bila je vrlo zanimljiva. Ja sam stvarno uživala. Odlična predstava u kojoj možemo vidjeti neke slike iz stvarnog života. Bilo mi je lijepo to gledati. Mislim kako se ova predstava svidjela djeci svih uzrasta. Ova mi je definitivno 2. po redu najbolja predstava (odmah iza Matilde – ona je pak bila vrh) !

Tonka Juras (10)

Našli sredinu

Zakasnila sam jedno 10 minuta, predstava mi se svidjela. Između roditelja i djece nije bilo puno sloge, ali bi našli neku svoju sredinu. Smiješan mi je bio dječak kad je rekao da se hrana ne baca. Hahaha! Sviđa mi se poruka na kraju predstave. Lijepo je dok si dijete!

Lucija Zekanović (12)

Opisivanje životopisa

Predstava je bila o roditeljskim odnosima prema svojoj djeci. Predstava je bila smiješna, duga i zabavna. Predstava je još bila o putovanju kroz vrijeme, tako da se opisuje životopis djece.

Nikola Borojević (12)

Jednostavno oduševljena

Jednostavno sam oduševljena ovom predstavom. Imala sam dobar predosjećaj u vezi s njom jer sam i prošle godine gledala predstavu istog kazališta, koja je bila super. Jako mi se sviđa predstava i sad shvaćam kako je lijepo biti dijete.

Anđela Šmit (12)

Smetajući reflektori

Ova predstava mi je zasad najbolja predstava koju sam gledala na MDF-u. Bilo mi je neugodno sjediti u kazalištu i smetali su mi reflektori koji su mi bili ispred glave u gledanju predstave. Prepoznala sam se u predstavi, i svoje roditelje. Prepoznala sam ih u rečenici ”ako i drugi skaču s mosta, hoćeš li i ti?” U predstavi je glazba bila odlična. Svi su se smijali na govor glumaca i na pjesmu ”Pačji ples”. Bilo je zanimljivo gledati kako se djeca mijenjaju kroz godine. Pouka predstave bila je – budi sretan dok si dijete!

Ana Rodin (12)

Odlična organizacija

Ova predstava je bila jako smiješna, zabavna, zanimljiva i naravno sve pohvale glumcima. Bilo je odlično organizirano i imala sam osjećaj kao da sam u svojoj kući. I što smo zaključili? Najljepše je biti dijete!

Lucija Radetić (13)

Poruka djeci

O Bože moj! Još nikad do sad nisam vidjela ovoliko publike koja je bila nemoguća! Na kraju je bilo ultra vruće i HVALA Bogu da sam iz torbe iskopala sivu napola potrganu gumicu. Do sredine predstave ja sam stajala, a poslije sam se premjestila na drugo mjesto gdje se moglo sjediti, ali kad bih sjela niš’ se nije vidjelo! Uglavnom ”BUDI SRETAN DOK SI DIJETE” bila je zadnja rečenica svih živih glumaca. Pa, ja ću se složit s time kad odrastem! Ja sam samo do sad povjerovala da je najboji vrtić, dolje osnovna, srednja – grozota! Djeco od 0-7 godina, uživajte u raju jer od kolijevke do groba najljepše je vrtićko doba!

Nika Vlahović (12)

Smiješna glazba

Predstava „Veliki i mali“ mi se jako svidjela. Bila mi je jako smiješna, na nekim djelovima. U nekim scenama sam prepoznala sebe. Ali najviše mi se svidjelo ponašanje djece. Glazba mi je isto bila jako smiješna, i likovi također. Pouka: budi sretan što si dijete.

Nika Ćoraš (12)

Jedno te isto

Ova predstava mi se jako svidjela, što stvarno nisam očekivala. Prikazano je kako se djeca i odrasli stvarno ponašaju. U ovoj predstavi sam prepoznala i sebe i moje roditelje. Uvijek ponavljaju jedno te isto… (mislim na mamu i tatu, a ne na predstavu)! Glumci su bili super, pogotovo tinejdžeri.

Valentina Podrug (12)

Pospremi igračke!

Predstava ”Veliki i mali” održala se u kazalištu. Na ulazu se odmah primjetilo da će biti mnogo gledatelja. Početak predstave me nije baš oduševio, ali je predstava, kako se bližio kraj, bila sve bolja. Valjda zato jer sam se više poistovjetila s tinejdžerima nego bebama. Predstava je bila fantastična i vjerujem da su se svi roditelji i djeca mogli pronaći u toj predstavi. Na kraju su glumci zaslužili velik pljesak. Pri izlasku iz kazališta roditelji su komentirali predstavu: ”Ovo je bilo super!” ”Sve se poistovjetilo sa mnom – pospremi igračke!” Ova predstava je doživjela veliki uspjeh i bila je jedna od boljih na 55. MDF-u.

Lucija Gojčeta (12)

Dobro da je ostala

Kada smo odlučili otići na predstavu u kazalište nisam bila baš sretna jer mi se činila dosadnom. Prvih 10-15 minuta bilo je dosadno i htjeli smo otići. Ipak smo ostali i to je bila dobra odluka jer nakon 15 minuta predstava je postajala sve zanimljivija. Roditelji su se vratili u svoje djetinjstvo, a djeca su htjela što brže odrasti i ući u svijet velikih.

Samodol Lora (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže