U ZEMLJI JAJOLIJI: Ostavili srce na pozornici

Centar za autizam Split (Nova scena)

Bole mišići od smijanja

Predstava koju smo gledali ispred OŠ Fausta Vrančića je bila odlična. Predstava je bila namjenjena maloj djeci koja su sa svojim roditeljima pratili predstavu smješući se trenucima predstave. Glumci su bila djeca s autizmom koja su uživala u svojim ulogama i maštovitim kostimima. Posebno mi se svidio glumac koji je nasmijao publiku tako jako da su me mišići na licu zaboljeli. Pubilka je sudjelovala u predstavi. Izvukli su dva dječaka koji su čak nešto govorila. Atmosfera na predstavi je bila vesela i svima se svidjela.

Sara Rak (14)

Ostavili srce na pozornici

Kada sam došla ispred škole Fausta Vrančića (čak sam uspjela doći ispred svoje škole) mislila sam da će predstava biti dosadna, više za malu djecu, ali sam se prevarila. Predstava je bila jako zanimljiva i poučna. Iskreno uspjela je nasmijati mene iako je bila za djecu mlađe uzrasti. Gledajući predstavu vratila sam se u djetinjstvo, te sretne i bezbrižne dane. Jako mi se svidjelo što su glavni glumci u predstavi bila djeca s autizmom. Potrudili su zabaviti nas gledatelje na čemu im se divim. Ostavili su svoje srce na pozornici te su zračili dobrotom i nevinošću. Skoro sam se rasplakala vidjeći kako djeca sa autizmom mogu svojim vedrim duhom i ljubavlju prema glumi i pjesmi napraviti jednako dobru predstavu. Potrudili su se napraviti kostime od kartona što mi se jako svidjelo. Ovu predstavu je pratla glazba koja je davala poseban ugođaj. Predstava me oduševila i voljela bih kada bi na festivalu bilo još ovakvih predstava koje će pokazati kako su djeca s posebnim potrebama jednako vrijedna i sposobna, kako ih ne smjemo osuđivati jer nitko nije birao bolest.

Lucija Kostelac (13)

Puno truda

Meni se ova predstava jako sviđa i mislim da je bila jako kreativna te se uložilo puno truda jer su glumci bili djeca s posebnim potrebama. To me jako dirnulo jer su se ta djeca stvarno potrudila i vidjelo se da su uživali sudjelovati u predstavi. Predstava je bila jako komična i još jedno oduševljenje u predstavi je to što je čak i publika cijelo vrijeme sudjelovala.

Antonela Kovač (13)

Veliki duh

Predstava mi u početku nije bila jasna te sam mislila da će biti dosadna. Progonisti su bili djeca s autizmom što je predstavu učinilo zanimljivijom i drugačijom od ostalih predstava. Glumci su se dosta unijeli u uloge i dali sve od sebe te smiješnim izrazima uspjeli nasmijati publiku. Na sceni se uvidio veliki trud oko kostimografije te su glumci unijeli veliki duh na scenu.

Lucija Radetić (14)

Sva moguća jaja

Ova predstava mi se svidjela zbog smiješne teme. Glumci su bili odjeveni u kostime jaja. Bilo je puno jaja, na primjer zaljubljeno jaje, lažljivo jaje… Bilo je i bolesne djece koja su nastupala i ne mogu zamisliti koliko su ta djeca morala vježbati i naporno raditi na svojim ulogama. Ja sam se na toj predstavi osjećala kao u nekoj igraonici ili u lunaparku. Bilo mi je vrlo smiješno i zabavno. Na kraju jedan od glumaca se presvukao u crno i rekao da mu je dosta tih jaja i da mzi sva ta jaja i na oko i utvrdo i umeko… Tako je nabrojao sva moguća jaja koja postoje. Zatim je iz košare koju je držao u ruci počeo bacati obojane ping-pong loptice. To je svima bilo najsmješnije. Tada su se svi počeli međusobno gađati. Svi su sačuvali barem po 1 ili 2 loptice koju su ulovili. Tako je završila predstava!! Meni se svidjela i vidi se uloženi trud i odricanje.

Chiara Gostijanović (10)

Preporuča svakome

Pogledao sam predstavu “U zemlji Jajoliji”. Predstava mi se jako svidjela. Posebno mi je drago što su nastupala djeca s autizmom. Radnja se odvija u zemlji Jajoliji i upoznajemo svakakva jaja. Loša, dobra, dosadna i glupa… Svakom bih preporučio da pogleda ovu predstavu.

Ivo Šarić (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže