U POTRAZI ZA SLOVOM ‘R’: Kapitalizam manipularnim porukama napada najmlađe

Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac (Ljetna pozornica)

Predstava se održala na ljetnoj pozornici. Radilo se o djevojčici koja je bila u potrazi za slovom “R”. Prvo je išla u trgovinu cipela, ali je prodavačica nije htjela pustiti zato jer je imala tek 7 godina. Zatim je išla u dućan igračaka. Tamo nije uspjela pronaći slovo “R” pa je krenula dalje. Išla je u trgovinu “AS”, ali nisu dopuštali plaćanje iz kasice prasice. Krenulo je kišiti i grmiti pa je otišla u knjižnicu. Tamo je čitala priče i naučila izgovoriti slovo “R”.
Lana Abramović, 11

Predstava mi se svidjela jer govori o obitelji u kojoj roditelji svojoj kćeri Dori kupuju sve. Roditelji zanemaruju ono što ona stvarno treba, a to je ljubav i više vremena od roditelja za nju. Predstava je bila jako maštovita jer se pojavljuju pričolovci i djevojčica koja traži slovo “R” u trgovinama. Najviše mi se svidjelo kada su pričolovci govorili koliko priča ima glagola, pridjeva i imenica.
Paula Gulin, 12

Danas su na Ljetnoj pozornici gostovali glumci iz Karlovca. Radilo se o djevojčici Dori koja nije mogla izgovoriti slovo R pa ga je išla kupiti. Predstava je bila super. Tijek radnje je bio zanimljiv. Glumci su odlično glumili. Jako mi se svidjela muzika. Glumci su super pjevali. Svidjelo mi se to što je djevojčica Dora na kraju uspjela izgovoriti slovo “R” jer joj je pomogao knjižničar Srećko dok su zajedno svaki dan čitali razne priče. Djevojčica Dora je tražila slovo “R” u dućanu cipela, onda u dućanu igračaka, dućanu hrane, pa na kraju u knjižnici gdje je pronašla slovo “R”. Bila sam jako sretna kad je djevojčica Dora uspjela odgovoriti slovo “R”. Bilo mi je super i to što je predstava bila namijenjena djeci, ali su je mogli gledati i odrasli. Predstava je bila odlična.
Nika Barišić, 13

Predstava mi je bila super. Radilo se o djevojčici koja nije mogla reći slovo “R” te je odlučila naučiti ga izgovoriti prije nego otiđe u prvi razred. Tražila ga je po dućanima, ali ga tamo nije bilo. Zatim je otišla u knjižnicu i tamo ga naučila. Predstava govori da se neke stvari ne mogu kupiti već se treba potruditi za postići neke stvari.
Lucija Brajković, 12

U predstavi se radi o malenoj djevojčici Dori koja za par mjeseci treba kreniti u školi, a još uvijek ne zna reći slovo “R”. Od svojih roditelja je čula da se sve može kupiti te je krenula u potragu za slovom “R”, tako da je obišla mnogo dućana gdje se može kupiti slovo “R”. Na kraju je gradom zavladala velika kiša i opasna strašna grmljavina koje se Dora bojala te se morala skloniti u obližnji dućan antikvarijat gdje je djevojčica Dora upoznala Srećka, knjižničara. On je s njom provodio mnogo vremena čitajući mnogo knjiga i tako je jednog dana Dora izgovorila slovo “R”. Cijela radnja je bila zanimljiva. Djeca su uživala u predstavi, a najviše mi se svidjelo što je jedna glumica razgovorala s publikom. Predstava na bajkovit način prikazuje kapitalizam koji manipularnim porukama napada one najmlađe, a zabavna bit će kako i djeci, tako i roditeljima. Dok sam gledala predstavu imala sam veselu atmosferu, kao i cijela publika.
Karla Dugopoljac, 13

Malu djevojčicu Doru roditelji pokušavaju naučiti da izgovori slovo “R”. Ona, u želji da ugodi roditeljima, kreće u potragu za tim slovom. Prolazi kroz razne trgovine, a na kraju, potjerana vremenom, ulazi u obližnju knjižnicu. Tamo nalazi gospodina Srećka koji je nauči čitati i izgovarati slovo “R”. Svidjelo mi se to što su se glumci uključili u predstavu. Sva djeca su pozorno pratila svaki njihov korak. Uživala sam u svakom trenutku. Da sam ja direktor MDF-a, ponovila bih ovu predstavu sljedeće godine.
Petra Brkičić, 13

Ovo je bila dobra predstava. Glumci su puni interaktirali s publikom. Izašla je nova priča, te su lovci na priče vidjeli što se događa u njoj. Lovci na priče dovode stroj za priče, otkrivaju događaje. Lutka Dora ne zna slovo R. Lovci na priče je odvode u razne trgovine. Srećko iz antikvarijata ju je naučio slovo R. Mama i tata su se prepali tko je on. Oni su došli do njega i zatim su bili sretni. Publika je zadovoljno gledala predstavu.
Filip Šarlija, 12

Večeras se na Ljetnoj pozornici održala predstava “U potrazi za slovom R”. Predstava mi se svidjela. Kostimi su mi se isto svidjeli. Priča govori kako djevojčica Dora ide u potragu za slovom R. Odlazi u razne trgovine. Otišla je u knjižnjicu i tamo je Srećko čitao knjige i tako je naučila reći slovo R.
Lara Živković, 12

U predstavi mi se najviše svidjelo što su glumci pomoću jednog stroja mijenjali uloge. Predstava govori o vrijednosti čitanja knjiga. Sviđa mi se što su glumci komunicirali s publikom. Posebno su uživala mlađa djeca. Od glumaca mi se najviše svidjela šefica pričolovaca jer je morala mijenjati suprotne uloge. Radnja je bila zanimljiva, svidjela mi se.
Katarina Bačić, 12

Danas sam bila na predstavi na Ljetnoj pozornici. Glumci su bili iz Karlovca. Predstava mi se svidjela jer je trebalo uključiti maštu. Svidjeli su mi se glumci i glazba, a najbolji lik mi je bio Srećko. Glavni je lik bila djevojčica Dora koja nije znala reći slovo R. Zato je krenula u potragu da kupi slovo R. Išla je u razne dućane, ali nitko nije prodavao slovo R. Kada je došla u knjižnicu, upoznala je Srećka. Išla je svaki dan kod njega i na kraju ju je on naučio reći slovo R. Na početku se činila dosadna predstava, ali mi se na kraju svidjela. Sigurno bih je išla pogledati ponovno s malo više pažnje.
Tonka Lastavica, 14

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže