TRI PRAŠĆIĆA: Pusti jadno dijete da sjedi gdje hoće!

Gradsko kazalište Joza Ivakić, Vinkovci

 

Iako svi znamo priču o tri mala prašćića bilo je lijepo i zabavno jos jedanput je čuti i vidjeti. Predstava mi se jako svidjela, pogotovo kostimi malih prašćića. Dio priče pričala (pripovjedala) je zapravo jedna šumska gusjenica.

Marieta Pavić, 11

 

Iskreno nemam komentara na ovu predstavu. Vrlo brzo mi je postalo dosadno te mi je pala koncentracija. Možda zato što je predstava za mlađe, no mislim da ni maleni nisu baš pratili. Jedino što me stvarno iznerviralo, a to na svakoj predstavi ljudi rade, šetaju po pozitnici bez imalo poštovanja prema glumcima koji su na sceni.

Ava Klisović, 13

 

Za razliku od jučerašnje predstave ova je bila grozna. Mene ja za ove glumce bilo sram i nikako ih nisam mogla ozbiljno shvatiti, a kada su pokušali biti smiješni uopće nije bilo smiješno i jedini koji su im se smijali su bili oni koji su im se rugali. U pola predstave sam otišla jer njihove iritantne glasove i loše šale više stvarno nisamo mogli slušati.

Petra Šupe, 15

 

Predstava mi je bila jako dosadna ne zato što je bila loša, nego nije za moj uzrast. Mislim kad bih imao dvije godine bila bi mi kao da sam vidio hot dog veličine New Yorka. Uglavnom su radili šale za dvogodišnjake koje nisu smiješne. Najbolji lik mi je bila Gica koja voli kupus, mislim da ne trebam objašnjavati.

Jakov Marinković, 11

 

Predstava je o tri prašćića koje je mama poslala na selo da naprave kućice. Jedna je bila od blata, druga od kupusa, a treća od cigle koja je jedino preživjela. Prašćići su vuka opekli vrućinom iz dimnjaka i otjerali ga. Predstava je bila zanimljiva svima osim ženi iza mene koja je stalno vikala na djecu da se opuste jer ona ne vidi predstavu. Sve u svemu predstava je dobro odglumljena i preporučujem mlađoj djeci.

Lora Žaja, 13

 

Predstava “Tri prašćića” mi se svidjela zato što su glumci dobro glumili i odlično naučili svoje tekstove. Ima jedna stvar, kostimi im nisu bili lijepi i štosevi im nisu nešto. Najviše mi se svidjela gusjenica zato što je bila lijepa i poučna za nas djecu i odrasle. Pouka predstave je: Uvijek radi što mama kaže zato što ona uvijek želi za tebe najbolje!

Kaja Jakelić, 10

 

Predstava “Tri prašćića” bila je odlična. Bila je stvarno smiješna, a najviše me nasmijalo što su koristili izraze koje današnja djeca koriste poput “ok” i “supač”. Sviđalo mi se što su malo promijenili predstavu, no ne puno. Dodali su stvari kao što su vožnja vuka autom, bacanje smeća po šumi te prašćeva opsesija kupusom. Svi ovi mali detalji i još njih, po meni su činili predstavu odličnom.

Nola Zlački, 11

 

Ova mi se predstava svidjela jer je bila smiješna. Glavni likovi ove predstave su tri prašćića. Najsmješniji događaj mi je kad su prašćići istukli zlobnog vuka. Glumci su bili veoma smiješni.

Rafaela Rebac, 10

 

Predstava je bila u redu previše je djetinjasta, ali razumijem zbog toga što je usmjerena na mlađu djecu. U čitavoj predstavi najviše mi se svidio prasac koji je obožavao kupus zbog toga što me podsjeća na mene. Kostimi su im bili smiješni i prikladni za dječju predstavu.

Maša Relja, 14

 

Ova predatava je bila jako smiješna. Tri prašćića su bila urnebesna i sva su se djeca smijala. Nije mi se svidjelo što su one redarice cijelo vrijeme bebama, pazi, bebama govorile da sjede. Pusti jadno dijete da sjedi gdje hoće! Sve u svemu predstava mi se jako svidjela i mislim da je poučna i prikladna za malu djecu. Također, scenografija je bila odlična. Ne znam kako, ali sve je savršeno stajalo na svome mjestu iako su to bile kuće i stabla od kartona. Publika je bila poprilično tiha što je čudno za naš MDF, ali vam svakako preporučujem (pogotovo ako su dijete) da pogledate ovu predstavu.

Barbara Bujas, 11

 

Četvrta predstava na Ljetnoj pozornici bila je “Tri prašćića”. Predstava me iznenadila. Iako je bila rekreacija same bajke braće Grimm, bila je super. Najviše mi se svidio drugi prašćić. Bio je zabavan i smiješan, a način na koji je to uspio je zanimljiv. Učeći nas da treba jesti zdravu hranu (kupus) postaje zabavan te je predstava meni zato bila zanimljiva.

Mate Jakelić, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže