TRI PRAŠČIĆA (2): Roditelji neka trpe!

Gradsko kazalište Joza Ivakić, Vinkovci

 

Predstava je za sve uzraste. Sviđa mi se što ima puno pjevanja, plesa i smijanja. Ne sviđa mi se to što su neke šale bile glupe, ali smiješne manjim uzrastima. Predstava usput nije kao priče, već modernija i promijenjena. Promijenjena je u smislu kao npr. nisu sva tri praščića muška, već ima i jedna cura. Preporučujem ovu predstavu svima, onima koji je još nisu pogledali i onima koji su je pogledali da pogledaju opet.

Pia Vidović, 12

 

Po mom mišljenju predstava nije za sve uzraste jer je malo predjetinjasta. Kostimi su mi se jako svidjeli jer nisu bili komplicirani. Jako mi se svidio kostim prvog praščića i jako je smiješno govorio. No, na kraju predstava je bila dobra i preporučila bih je.

Matea Peran, 12

 

Predstava je bila zabavna i šaljiva. Svidjeli su mi se kostimi i to što su pjevali. Predstava je za sve uzraste, tako da je preporučujem svima. Radnja je ista, ali predstava je malo modernizirana i u knjizi su tri muške svinje, a  u predstavi su dvije muške svinje i jedna ženska svinja. Uglavnom, predstava mi se svidjela.

Lucija Vitas, 13

 

Predstava mi je bila jako smiješna i zanimljiva. Praščići su me jako iznenadili, mislila sam da neće biti toliko smiješni. Jedan je radio kućicu od blata, drugi od zelja, a treći od cigle. Ova predstava mi se baš svidjela i bila je najbolja koju sam gledala ove godine na festivalu.

Lemona Komočar, 11

 

Predstava mi je bila jako dobra i jako smiješna. Bilo mi je jako drago što su napravili moderniju verziju i što su se posvetili ekološkim problemima u šumi. Osobito mi se svidio praščić koji je jeo kupus.

Mak Imamović, 13

 

Ne znam jel do mene, ali predstava je bila toliko neinteresantna da je uopće nisam mogla gledati. Jedino mi je bilo žao glumaca koji su se trudili i zbog toga sam se osjećala jako neugodno. Ni za jedan trenutak nisam bila zainteresirana.

Nika Silov, 13

 

Predstava je obrađena na moderan način gdje praščići žive u gradu, a ne na selu. Kad se presele svaki praščić izgradi svoju kuću, ali kuća samo jednog praščića preživi. Predstava mi se svidjela i mislim da je bila primjerena za sve uzraste.

Iris Huljev, 12

 

Na predstavi smo ostali 30 minuta, a i to smo jedva izdržali. Blago rečeno, predstava je bila jako loša. Pokušali su praviti šale i biti edukativni, ali im nije išlo od ruke. Ponašali su se jako djetinjasto, makar je ovo dječja predstava, oni su pretjerali. Glasovi su bili iritantniji od pjesama koje su pjevali, a to je bilo teško postići. Žao mi je ljudi koji su ostali i mučili se.

Fran Tununković, 14

 

Predstava je loš pokušaj promoviranja ispravnog načina ponašanja na edukativni način. Pozitivno je što promovira skupljanje smeća, gledanje TV-a, gledanje lijevo i desno prilikom prelaska ceste. Pokušaj je u predstavi nasmijao i najmlađu djecu u publici. Roditelji se vjerojatno nisu nauživali tijekom predstave i pomalo mi ih je žao uzimajući u obzir da smo ostatak Nore i ja napustili Ljetnu. Možda je prikladna za djecu mlađu od 5 godina, ali upozoravam roditelje na to da će morati slušati pjesme o kupusu sljedećih tjedan dana. Sve u svemu mislim da je predstava u redu za malu djecu, roditelji neka trpe.

Lucija Ivanović, 14

 

Predstava mi se svidjela zato što je bila smiješna. U ovoj predstavi su mi se najviše svidjeli glavni likovi – tri praščića. Prvi praščić se volio valjati u blatu od jutra do sutra. Drugi praščić je volio kupus više od svega na svijetu. A treća Gica pametnica imala je mozak najpametnijeg čovjeka na svijetu. Jako mi se svidio način na koji su komunicirali s publikom.

Eva Mušić, 9

 

Predstava je najlošija predstava dosad. Tako je grozna i toliko loša da je Cocomelon bolji od te predstave. Predstava ima fore koje su glupe. Predstava je užasna.

Andrej Huljev, 11

 

Ova predstava mi se svidjela jer je poučna. Uči nas da smo svi jednaki. Početak predstave mi se nije svidio jer je bio dosadan.

Rafaela Rebac, 10

 

Otišla sam s predstave ranije, mislim da je to dovoljno objašnjenje koliko mi je bilo neizdrživo za gledanje. Znam da je namijenjena mlađem uzrastu, ali mislim da su svi umrli od dosade. Smijeh i žamor publike nije stao, ali problem je u tome što se oni nisu smijali predstavi kao predstavi, već pretjeranoj djetinjastosti glumaca. Danas doduše nije bilo lasera od živahne dječice na sceni, ali to je vjerojatno zato što se ni njima nije tamo ostajalo. A o onom pokušaju edukacije djece kroz predstavu ne želim ni pričati. Mislim da su išli sa ”safe” temama i nisu se ni pokušali dotaknuti nečeg potresnijeg. Ocjena 3/10 za trud.

Marisa Perković, 14

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže