THE WALL: Nasilju treba stati na kraj!

Dramski studio Dada / Kazališna družina Pinklec i Centar za mlade Čakovec, Čakovec (HNK u Šibeniku)

U ovoj predstavi se radi o vršnjačkom nasilju. Inače, bilo je jako prostih riječi. Meni je predstava bila u redu, nije mi bila nešto posebno. Najviše mi se sviđa onaj ples (kada su cure i dečki plesali, tj. kada su dečki plesali shuffle dance u jednom dijelu i cure). Uglavnom, ova priča je poučna jer nam pokazuje da ne vršimo nasilje nad mlađima od sebe jer ne dobivamo ništa od toga.

Franka Vrlika, 12

Predstava govori o tome kako je svako četvrto dijete izloženo nekom obliku međuvršnjačkog nasilja, nasilnici su sve mlađi, a nasilje se često ne prijavljuje. Često se u tekstu pojavljuju psovke i nasilničke scene. Glumci su odglumili predstavu tako da rade scene maltretiranja. Pouka ove predstave je da nije u redu tući i maltretirati ljude.

Nora Škarica, 12

Ova predstava mi se nije svidjela jer govori o nasilju i svađi među vršnjacima. Ne podržava nasilje među vršnjacima. Sviđao mi se način na koji su to pokazali gledateljima.

Nikica Antić, 12

Ova predstava je bila prosta, no i komična u nekim dijelovima. Također je i vrlo poučna jer nas uči o tome kako nasilje nije lijepo niti dobro. Ovo nije predstava u kojoj se radi o plesu strasti, ovo nije bila lutkarska predstava, već dramska te poučna predstava. Glumci su super glumili, no nisu imali kostime već svoju odjeću koju svakodnevno nose. Meni se najviše sviđaju dramske i plesne predstave. Isprva nisam htjela ići u kazalište, ali me prijateljica natjerala i rekla mi je da će mi se svidjeti izvedba i bila je u pravu. Sve se odvijalo kako se trebalo odvijati, iako su neki dijelovi bili neprikladni za manju djecu, sve u svemu izvedba je bila u redu.

Chiara Gostijanović, 12

Predstava mi se svidjela makar je bila tužna jer je bila realna. Nažalost predstava je napravljena na temu vršnjačkog nasilja što je zapravo veliki problem današnje mladosti i djece. Glumci su se odlično uživjeli u uloge koje mi se čine zahtjevne.

Anđela Matić, 12

Predstava je bila realna i čudna i glumci su se uživjeli. Predstava je napravljena na istinitim događajima što mi se više svidjelo nego lutke ili ples. Bilo je mnogo psovanja i nasilja koje je očekivano na istinitim predstavama. Kada su glumci pjevali zvučnici su bili preblizu pa je glazba bila preglasna. Na zaslonu kada su ljudi plesali najupadljivija mi je bila slika Donald Trumpa.

Ariana Copić, 12

Predstava mi je bila pomalo čudna, ali mi se svidjela. Glumci su jako dobro prikazali različite situacije nasilja. Ova predstava je za uzrast od 12 godina, ali je u publici bilo puno manje djece, što mi se nije svidjelo jer mislim da ova predstava nije za njih zbog vulgarnog riječnika i scena u kojima se glumci tuku. Mislim da ova predstava poručuje da odrasli odgajaju djecu i da se odrasli moraju primjereno ponašati pred svojom djecom ako žele imati dobru i pristojnu djecu. Također, ova predstava nam poručuje da je sve više slučajeva nasilja kod sve mlađe djece i da se nasilju treba stati na kraj.

Petra Grubišić, 12

Ova predstava mi je bila dobra, jer pokazuje da nije dobro skrivati nasilje i loše stvari koje ti se dogode tijekom života i da je dobro to podijeliti s nekim starijim od sebe. Jedino što mi je malo smetalo je to što su previše govorili proste riječi. Preporučujem je svima.

Anamarija Hlebec, 13

Ova mi se predstava nije baš svidjela jer je bila preprosta. Bila je za uzrast od 12 godina, iako ja mislim da je za još stariju djecu. Nisam baš razumjela zašto su se glumci zabijali u zid. Predstava nas uči da ne budemo nasilni.

Barbara Lučev, 12

Predstava je bila jako poučna. Svidjela mi se jer govori o vršnjačkom nasilju te kako se to događa u našoj okolini i svakodnevnom životu. Jedna od najboljih predstava koje sam pogledala u svom životu

Lola Martinović, 12

Ova predstava bila mi je jedna od boljih ove godine. Ozbiljne situacije prikazavala je na smiješan način. Namijenjena je mojoj dobi i zbog toga mi se svidjela.

Petra Brkičić, 13

Predstava se odvila u petak 22. lipnja u HNK u Šibeniku. Izvela ju je grupa Pinklec iz Čakovca. U predstavi se govorilo o vršnjačkom nasilju. Publika je bila zainteresirana kao i ja. Priredba je ostavila tužan dojam na meni zato što se to događa u stvarnosti

Filip Šarlija, 12

Ovo mi je najbolja predstava koju sam do sad pogledala ove godine. Predstava govori o svakodnevnom životu jednog djeteta koje konstantno maltretiraju u školi. Sviđa mi se i to što su se tinejdžeri izražavali neprimjernim riječim jer smo se tako mogli više uživjeti u predstavu i ništa nije bilo uljepšano. Glupo mi je to što na kraju nismo saznali tko je ukrao naušnicu i što se zapravo s njom dogodilo.

Lea Zaninović, 13

Predstava koju sam danas gledala u kazalištu jako mi se svidjela. Svidjela mi se zbog toga što je bila realna. U predstavi se radilo o vršnjačkom nasilju koje se događa u svakodnevnom životu. Uglavnom, predstavu bih sigurno još jednom pogledala.

Katarina Veleglavac, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže