TEMA: Nora

Standardna tema za kraj…

Ovo mi je prvi put u ovoj radionici. Moj prvi tekst je imao dvije rečenice, ali sada već po stranicu i pol. Ova 2 tjedna su mi proletjela. Nadam se da ću se dogodine na vrijeme upisati, pa da se opet vidimo.

Petra Mušić, 10

Ove godine sam se baš zabavila na ovoj radionici, naučila sam neke stvari i stekla nove prijatelje. Radionica mi je brzo završila. Jedva čekam Noru sljedeće godine.

Lara Živković, 12

Ove godine Nora mi je baš super. Naučila sam to da su stražari bezobrazniji od prošle godine. Djeca s Nore su mi baš dobra. Volim Noru.

Anđela Matić, 11

Nora je novinarska radionica na MDF-u. Radionica je jako zabavna i poučna iako nisam ništa naučila. Najdraže mi je kada idem na predstavu i pišem o njoj. Voditelji su nam Marko Podrug i Lana. Jako su zabavni. Volim Noru.

Rita Gaćina, 11

Ja na novinarsku radionicu idem već 4 godine. Ne znam što da kažem! Ovdje sam stvorila prelijepa sjećanja, neke jako dobre prijatelje ne bih upoznala da nije bilo ove radionice. Ovdje je svaki dan ludnica i svaki se dan stvaraju nove uspomene. Nora je predobra radionica i svi bi se trebali dogodine upisati ako vole partije i pisanje svog mišljenja. Ja ne znam što više reći osim da ću i dogodine definitivno ići na Noru i jedva čekam ponovni susret sa svim prijateljima sa Nore i s Markom i Lanom.

Chiara Gostijanović, 12

Nora je jako edukativna i zabavna radionica. Ovo mi je prva godina na ovoj radionici. Jako mi se sviđa. Mislila sam da će radionica biti malo dosadna, ali ispostavilo se da je ODLIČNA.

Lola Martinović, 12

Nora je novinarska radionica koja je upotpunila moje dane festivala. Kad bi se glasalo za najbolju radionicu, Nora bi pobjedila. Bilo bi još bolje da imamo i party.

Mirna Gostijanović, 11

Nora je zanimljiva radionica u kojoj pišemo sastave i naše doživljaje nekih predstava. Pohađam je već 3 godine, tamo sam upoznala dosta prijatelja, namjeravam ići na nju i dogodine.

Petra Brkičić, 13

Novinarska radionica Nora je vrlo zabavna, šaljiva i dobra radionica. Na ovoj radionici mi se zabavljamo, ne samo što se zabavljamo nego i pišemo tekstove, radimo intervjue i pišemo teme. Žao mi je što sve to mora završiti, ali se vidimo sljedeće godine

Nora Škarica, 12

Radionica Nora je najbolja radionica na festivalu. Ovo mi je druga godina, i sigurno ne zadnja. Nora je novinarska radionica, jako je zabavna. Voditelji (Marko i Lana) su odlični i zabavni. Ova dva tjedna su mi odlična jer sam onda mali novinar kao i 40 druge djece na ovoj radionici. Ovaj festival ima 32 radionice, ali sam opet izabrala Noru jer je to najbolja radionica. Ovdje sam stekla odlične prijatelje i upoznala nove ljude. Radionica je odlična. Prve godine sam došla samo radi akreditacije, ali smo onda dolazili radi zabave, prijatelja i igre. Na ovu radionicu ću ići koliko god dugo mogu i onda ću ići u službu, ali kada pomislim na MDF, uvijek ću se sjetiti Nore.

Petra Lastavica, 12

Nora je novinarska radionica na kojoj osim što učiš i pišeš, upoznaješ nove ljude i zabavljaš se. Možeš ići besplatno na predstave o kojima se kasnije pišeš. Upisala sam se na Noru jer me zanimalo što se tamo radi. Kad sam prvi put došla, nisam znala nikoga, ali sam se ubrzo sprijateljila sa ostalima. Svake godine se družim i zabavljam na radionici i svake godine sam tužna što MDF i Nora brzo završe.

Lucija Brajković, 12

Nora je novinarska radionica na kojoj pišemo i zabavljamo se. Na Nori sam upoznala nove ljude i stekla nova prijateljstva. Iako mi je ovo tek druga godina, osjećam se kao da sam tu puno duže. Sigurno ću ići još puno godina.

Tonka Lastavica, 14

Na Noru sam se odlučila upisati nakon što me prijateljica nagovorila na to. Ovo mi je druga godina na Nori i nadam se da ću tu biti i sljedeće godine. Na Nori sam stekla puno novih prijateljstava i drago mi je zbog toga.

Lea Zaninović, 13

Nora je ime jako zanimljive i edukativne radionice. Ovo mi je druga godina da idem na radionicu i stvarno mi je super. Ja sam oduvijek znala za ovu radionicu, ali nikad nisam znala što se radi na njoj. Jedne godine sam imala veliku želju da se upišem na Noru ili barem da saznam što se radi na radionici. Saznala sam što se radi i zvučalo mi je zanimljivo i zabavno. Odlučila sam se upisati i u niti jednom trenutku nisam požalila što sam se upisala. Sviđa mi se što se radionica održava svaki dan dok traje festival. Na radionici se uvijek zabavljam s prijateljima i bude nam super.

Nika Barišić, 13

Nora može značiti mnogo toga, ali u ovom slučaju ja bih pisala o novinarskoj radionici Nori. Na radionicu Noru idem već 4 godine i na toj radionici doživim mnogo dobrih, zanimljivih i veselih stvari. U ovoj radionici nikad nije bilo suza, ali zato ima puno sreće. Na ovu radionicu nastavit ću ići i preporučila bih je svoj djeci svijeta. Najviše bih preporučila ovo onoj malo usamljenijoj djeci koja bi ovdje mogla naći radost i svima tu pustolovinu koju su doživjeli ovdje ispričati svima!

Katarina Zekanović, 13

Ja na Nori imam dosta drukčiji posao od svih ostalih. Znam sve o svakoj predstavi, a niti jednu nisam pogledao. Prepisujem svačije tekstove, ali nemam niti jedan svoj (osim ovog). Prepisujem svaku cliché rečenicu koju ovi novinari napišu, kao “Ova predstava mi je bila zanimljiva i čudna”, ili “Radnju nisam shvatila, ali mi je predstava bila super”. Prepisujem svaku loše sročenu rečenicu kao “Izvedba nije bila po mom ukusu iako je bila dobra. Predstava mi je bila dosadna”. I za razliku od novinara, ja sam plaćen. Na Noru se vraćam sljedeće godine, ali ne kao zaposlenik nego novinar, jer je ovo toliko naporan posao da ga ne preporučujem nikome. Hvala Bogu pa su neka djeca “koliko toliko” podnošljiva. Ali na listu nepodnošljivih posebno želim staviti “novinare” koji napišu po 2-3 lista teksta u kojima napišu sve osim recenzije predstave. Hvala vam na 700 kuna, vidimo se iduće godine.

Luka Labor, 15

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže