Svi očekivali dosadu, no Slovaci su bili odlični!

Plesna skupina Chemlon iz Slovačke pokupila je sve pohvale novinara Nore.

Neobični plesovi

Folklorni ansambl Chemlon sinoć nam je na Ljetnoj pozornici prikazao baštinu zemplinške regije na istoku Slovačke. Ansambl je oduševio sve sa svojim neobičnim tradicionalnim plesovima i narodnom nošnjom. U izvedbi su sudjelovali svi naraštaji, od djece do djeda među sviračima. Slovaci su totalno osvojili Šibenčane, a mogu priznati i mene. Čim sam čula da je folklor na Ljetnoj, odlučila sam to pogledati. Vjerojatno zato što mi je rodica članica Dječjeg ansambla Jedinstvo iz Splita. Svaka čast iskusnim i talentiranim Slovacima na odlično odrađenom poslu koji je publika nagradila velikim pljeskom.

Paula Čičmir, 14

Super!

Ovi plesovi su bili super! Svidjelo mi se što su i plesali i pjevali u isto vrijeme i što su plesali i djeca i odrasli. Pokazali su nam njihove narodne plesove i kako to oni rade u svojoj zemlji.

Valentina Podrug, 11

Ne viđa se svaki dan

Izvedbu ‘Pjesme i plesovi podno Vihorlata’ prikazao nam je folklorni ansambl Chemlon. Izvođači dolaze iz grada Humenne iz Slovačke i zaista se isplatio njihov dolazak. Cilj im je da promiču plesnu baštinu iz Slovačke. Bili su jako zanimljivi i prikazali su nam nešto što se ne viđa svaki dan. Jako mi se svidjelo što su u izvedbi sudjelovali različiti uzrasti od onih mlađih do starijih. Bilo je jako zanimljivo i svidjelo mi se.

Matea Maglić, 14

Visoki djed

Ples je bio odličan, a kostimi kao haljine princeza. Šteta što nisu ubacili licitarska srca na haljinu pa da se vrte skupa s haljinom. U početku predstave bila sam sama u redu dok nije došao nečiji djeda visok kao Eiffelov toranj… Dobro možda malo manje, no nije važno. Pomalo sam se počela bojati njega. Najviše mi se sviđa kako je jedan dečko svirao žlicama. Ja ne bih mogla ni oni izvodili rukama. Amo, tamo, ispred, iza, pa o noge i… ne znam više. Što vi mislite? Da pokušam?

Nika Vlahović, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže