Svečano otvorenje MDF-a: Ministrica i izaslanik nam skoro pobjegli!

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Ljetna pozornica

 

Mišić je bio nepodnošljiv!!! Predstava mi se uglavnom svidjela, iako nije namijenjena mom uzrastu. Prije početka predstave bila je velika buka… Vratimo se na predstavu, početak mi se dosta svidio jer je bio pomalo strašan, bar za mene, ali djeci u publici je to bilo smiješno. Mislila  sam da će mi predstava biti dosadna, no čak i nije bila toliko dosadna. Svakako mi je predstava bila dobra.

Marisa Petković, 11

 

Ja sam razdvajao ljude (voditelje) sa Štapom zbog corone, a predstava je odvratna jer je nisam pogleda. Vatromet je bio šesan bolji nego prošle godine i bio je šaren.

Mak Imamović, 10

 

Ja sam bio na fanfarama. Bilo nas je šest. Na fanfarama je bila mala zastava u crvenoj, plavoj i svijetlo roze boje. Nismo stvarno svirali fanfare, nego je to samo muzika.

Daniel Ljumeži, 10

 

Šetala sam po rivi s obitelji dok se nije čuo BUM! Pa još jedan i još jedan, a zatim je nebo zasvijetlilo. Nebom su letjele razne boje: zlatna, crvena, zelena i ljubičasta. To je bio vatromet! Trajao je jako dugo, sigurno 5-10 minuta. Čim je završio otišli smo po piće i kokice. Nismo našli ništa za piti osim nekog hladnog gustog pića u boji. Popila sam gutljaj i mozak mi se zaledio. Bilo je grozno!

Gabrijela Radnić, 13

 

Ja sam davala cvijeće ministrici kulture. Bilo mi je prelijepo, a ministrica mi je skoro pobjegla, ali ju je neka žena zaustavila. Predstavu nisam gledala pa ne znam kakva je bila.

Lana Stanić, 10

 

Iako je predstava namijenjena djeci manjeg uzrasta, meni i mojoj prijateljici je bila smiješna, pa i pomalo strašna. Znam kako zvuči glupo, ali nas dvije u svemu možemo pronaći barem jedan dio koji će biti „spooky“. Mali mišić zvan Mišić i njegova mama su imali njuškice koje su na vrhu, onaj rozi vrh im je visio i izgledao je poput šmrklje iz nosa. Nisam pogledala neke dijelove predstave jer sam se fotografirala. Točnije, slikale smo kokice koje su ljudi bacali na pozornicu. Bilo mi je u isto vrijeme i čudno i strašno i zabavno.

Ema Plazibat, 11

 

Došla sam na otvorenje MDF-a, sijela sam u prvi red. Gledala Maka, Emu i Lanu. Mak je štapom odvajao voditelje. Ema i Lana su davale cvijeće. Nakon što su završili ono što su imali napraviti. Mak se stvorio iza mene i povukao me za majicu pa smo nestali…

Katia Vuletin, 10

 

Ja sam na otvorenju davala cvijeće izaslaniku predsjednika RH. Na početku sam bila nestrpljiva, ali kasnije sam se suzdržala i opustila. Sve u svemu mi je bilo super. Kad sam išla dati ružu izaslaniku, on mi je skoro pobjegao.

Ema Buliček, 10

 

Prije nego što iznesem svoj doživljaj predstave, htjela bih reći da mi se jako sviđa ovakav način otvaranja MDF-a. Sviđa mi se to što su roditelji stali natrag, a djeca naprijed, što je ulaz bio slobodan- nije bilo ulaznica, te što su bili samo najbitniji uzvanici.  Predstava „Uspavanka za mišića“ bila je zanimljiva. Radilo se o mišiću koji nije htio spavati, pa je njegova majka zvala pospane čarobnjake. Mišić  je htio biti neka druga životinja poput: kokoši, mačke, noja, ribe… Ova predstava mi se svidjela zato što am govori da je svatko poseban na svoj način i zato jedinstven.

Petra Mušić, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže