SUPERJUNACI: Fantastična borba dobra i zla

Kazališna družina Pinklec / Teatar Poco Loco, Čakovec / Zagreb (Ljetna pozornica)

Predstava je započela u dalekoj budućnosti. U predstavi likovi su bili podjeljeni u 2 skupine. Skupinu protiv kulture i skupinu za kulturu. Nije mi se svidjelo što likovi uopće nisu pričali nego je zvuk bio sniman. To je bilo jako očito. Uglavnom predstava se svodila na borbu dvaju timova. U predstavi je bilo puno plesa i sve je bilo jako ritmično. Pred kraj su shvatili da su oni braća, no to im i nije toliko pomoglo da se počnu slagati. Svakako pogledajte ovu predstavu.

Mia Karađole, 13

Predstava govori o borbi između dobra i zla. Zla strana želi izbrisati svu umjetnost. Radnja se događa 2034. godine. Glavni lik je božanski kraljević kojeg su demoni rastrgali na dva dijela. Tijekom cijele predstave likovi su se borili. Na kraju, dva brata se pomire i umjetnost živi.

Rita Gaćina, 11

Predstava je bila jako zanimljiva. Glumci su dobro glumili. U predstavi se suprostavljaju dvije skupine, dobra i zla. Kostimi su bili vrlo interesantni. Vrlo je interesantno bilo to što je cijela predstava bila popraćena glazbom. To je bila jedna od boljih predstava u mom životu.

Lola Martinović, 12

Večeras smo prisustovali na predstavi koja je bila sva rasplesana. Radnja se prikazala kroz spektakularne plesne pokrete i vještine. Glumci čak nisu ni upotrijebili svoje glasnice jer su doslovno plesali na snimljene glasove, što je i logično jer je predstava sva o superjunacima i sam glas mora biti nekako produkcijski obrađen. Predstava je bila zanimljiva za gledanje jer nije bila monotona. Imala je dinamične intervale, a posebno su bili za pohvalu usporeni pokreti pri dvoboju te na kraju kako su plesno izveli vraćanje vremena. Kako to ima kod junaka, radnja se odvija između dobrih i loših, standarno. Na kraju za primjer djeci nisu pobjedili ni dobri ni loši, svi su bili pobjednici. Djeca su bila toliko oduševljena da su neka od njih i sami se iskušali u svim tim silnim plesnim pokretima. Pri sredini predstave sve nas je iznenadila košarkaška lopta koja je čudnim slučajem uletila na binu i same glumce začudila. Vidi se da momci iz službe koji vrijedno paze ulaze na Ljetnu, slabo barataju u košarci. Moram pohvaliti hostesu, koja je ove godine ušla u taj veliki biznis, zato što je skoro srušila najmanju glumicu na pozornici koja već dugo godina glumi na ovom festivalu, pa se pitam zar je to ona stvarno zaslužila!? Sve je dobro prošlo, bez ikakvih ozljeda, dapače taj događaj je bio humorističan začin na kraju ove rasplesane predstave.

Marin Belak, 15

Nisam očekivao ovako dobru predstavu. Na pozornici su se pojavile dvije skupine. To su bile skupine po troje dobrih i loših. Na početku je vodila loša skupina Cobra, ali pri kraju je pobjedila dobra skupina Cozmus. Bilo je puno plesa i glazbe. Vidjelo se da je tu bilo puno truda i rada. Predstava me zabavila. Trajala je 50 minuta. Pouka je da na kraju dobro pobjeđuje zlo.

Filip Šarlija, 12

Mislim da je ovo bila jedna od najboljih predstava koju sam vidjela u ovom prvom tjednu festivala! Dok sam gledala ovu predstavu osjećala sam se kao da gledam film. Kostimografija je bila vrlo dobra. Vidi se da su se glumci jako potrudili jer su bili toliko usklađeni, a pokreti su bili zahtjevni. Glumci su morali naučiti tekst, iako nisu ništa govorili, već su samo otvarali usta. Njihove su glasove zamjenili zvučni efekti koji su snimljeni prije izvedene predstave. Ovo je bila vrlo zanimljiva i uvjerljiva predstava koja mi se jako dopala.

Mirna Gostijanović 11

Predstava je bila jako zanimljiva. Glumci su odlično glumili. Tijek događaja je bio zanimljiv. Predstava je bila izvanredna na jako zanimljiv borbeni način. Svi glumci su bili jako uživljeni u svoje uloge i to mi se jako svidjelo. Sve u svemu, predstava je bila odlična.

Nika Barišić, 13

Predstava mi je bila jako dobra. Smatram da za ovu predstavu ne bi trebalo ograničenje biti 11 već 7-8 godina i dalje. Dobro je bilo to što nije trajala dugo da nam ne postane dosadna. Bilo mi je dobro to što su na kraju Kozmos i Kobra opet prestali ratovati i počeli se ponašati kao braća i to je bila jako dobra pouka.

Mihaela Spahija, 11

Predstava je bila dobra, ali pomalo dosadna jer se više istih pokreta (plesnih) ponavljalo. Ja mislim da je predstava primjerena za djecu mlađu od 11 godina, jer u sadržaju nije bilo ničeg neshvatljivog za mlađu djecu (a i bilo je dosta mlađe djece). Bila je pokoja smiješna scena, a kostimi i scenografija (koje čak nije bilo) nisu baš bili oduševljavajući. Neki plesni pokreti su bili zanimljivi, ali većina pokreta se ponavljala i izgledalo je prilično neuvjerljivo. Nije bilo mnogo teksta, ali to im ne zamjeram koliko i plesne pokrete. Predstava je bila uredu, ali ništa veliko.

Bruna Belamarić, 11

Predstava je bila plesna. Superjunaci su se, kroz ples, borili protiv zlikovaca radi umjetnosti. Glumci su govorili u rimi. Predstava je bila dobra, ali mislim da je trebalo biti više događaja. Predstava je bila za starije od 11 godina, ali mislim da bi je trebali pogledati i mlađi.

Luca Teskera, 11

Predstava mi se jako svidjela jer je puna akcije i strasti. U toj predstavi se bori dobro protiv zla. Ime zle skupine je Kobra, a ime dobre Kozmos. Na kraju predstave se svi pomiruju.

Nora Škarica, 12

Predstava mi se svidjela jer je bila puna akcije. Glumci su bili veseli i aktivni tijekom predstave. Bilo je dobro što su se glumci posvetili plesu i borbi i nisu govorili nego su imali snimljen glas. Sve u svemu, bilo je odlično i preporučujem je svima.

Nikica Antić, 12

Predstava mi se svidjela. Glumci su se stvarno jako potrudili oko predstave. Imali su jako lijepe kostime i odlične pokrete koje su sigurno mjesecima uvježbavali. Glazba i zvučni efekti koji su se koristili u predstavi su mi se jako svidjeli. Mlađu djecu u publici je jako zabavaljalo kako su se superjunaci borili. Osim što je zabavna, ova predstava nas može mnogočemu naučiti. Može nas naučiti da smo svi mi jednaki, da smo svi potekli od istog stvoritelja i da trebamo poštivati tuđe mišljenje i stavove

Petra Grubišić, 12

Danas sam gledala predstavu na ljetnoj pozornici. Gledala sam predstavu u kojoj su glumci glumili plesom. U predstavi se radilo o dva brata, jedan je predstavljao dobro, a drugi zlo. Kasnije su shvatili da su braća i pomirili su se. Na predstavi je bilo malo ljudi, a publiku su uglavnom sačinjavali djeca. Sve u svemu bilo je odlično.

Katarina Veleglavac, 12

Jedna mi je od boljih ove godine. Glumci su imali odlične kostime i lijepo su plesali. Vidi se da su se jako potrudili za predstavu – svi su bili ujednačeni. Pouka je da se ne svađamo ako nemamo razlog i da ne mrzimo nikoga. Također, cilj ove predstave je da se pokaže kako bi se obitelj, bez obzira na različite interese, trebala držati na okupu.

Barbara Lučev, 12

Sinoć je Ljetna pozornica bila puna. Na pozornici su se pojavile dvije skupine nama svima dobro znane, zli likovi i dobri likovi. Vođa zle grupe se zvao Kobra koji je imao brata Kozma, vođu dobre skupine. Cijela predstava je dosta složena. Sastojala se od dosta pokreta. Bilo je jako zanimljivo gledati kako se bore jer to je bilo dosta zahtjevno za izvesti. Sastojala se od malih pokreta s kojima su stvorili odličnu borbu koja je publiku ostavljala bez daha. Bilo je jako malo dijaloga i monologa. Cijela izvedba zapravo se temelji na pokretima. Predstava je ostavila jako dobar dojam na publiku. Zaslužili su veliki pljesak

Lucija Zekanović, 15

Ova predstava je prikazala borbu između dobra i zla. Zlo se borilo protiv umjetnosti i kulture, a dobro se pokušavalo oduprijeti zlim moćima. Predstava je namijenjena mojoj dobi, tako da mi je bila vrlo zanimljiva. Najviše mi se svidjela predanost glumaca svojoj predstavi. Mogli smo izvući više pouka, a najbolja mi je bila: “Ljubav uvijek pobjeđuje.”

Petra Brkičić, 13

Sadržaj predstave je bio zanimljiv i zabavan. Radilo se o braći koja su se međusobno borila jer je sudbina rekla da se trebaju međusobno uništiti. Na kraju su se pomirili kao i što sam očekivala. Glumci nisu imali rekvizite već su osjećaje prikazivali pantomimom. Glasovi su bili snimljeni s posebnim efektima što je bilo super. Uglavnom predstava je bila super i preporučujem je svima.

Lucija Brajković, 12

Predstava je bila FENOMENALNA!!! Radi se o borbi dobra i zla. Sve je bilo izraženo plesnom borbom. Baš mi se sviđao način njihova izražavanja. Ovo mie je 100% najbolji nastup ovoga festivala. Sve predstave i nastupi nisu bili vako fascinantni! Vidi se da je mnogo truda, rada i vježbe uloženo u ovo. Glumci su bili stvarno posvećeni plesu i pjevanju. Sve je bilo jednostavno savršeno! Preporučujem svima da pogledaju ovu predstavu na YouTubeu, no gledati to na mobitelu nije isto kao i biti tamo i proživljavati te trenutke.

Chiara Gostijanović, 12

Predstava se sastojala od dobre i zle bande. Glavni glumac dobre bande je Kozmos, a zle bande Kobra. Ta dva glumca su bili jedno biće, ali su to dijete razdvojili na dva dijela. Kozmos je hito spasiti svijet, ali mu je Kobra zabranio da spasi svijet. Predstava je bila kao borba i poznavanje dobre i zle bande. Borba se u nekim dijelovima izvodila kao ples i puno puta je predstava bila kao u usporenoj snimci. Na kraju su se dva brata pomirila jer je ljubav između Kozmosa i djevojke s lepezom pobijedila. Što bi trebalo u toj predstavi značiti da je ljubav jača od svih sila.

Katarina Zekanović, 13

Predstava je bila jako humoristična, zabavna, čudnovata, jednostavno fantastična. Sviđa mi se spajanje borbe i plesa te što su glumci cijelo vrijeme razgovarali s publikom. Pouka dijela je da se ne svađamo i da budemo složni. Nije mi se svidjelo što su radnici festivala bili neorganizirani zato što su se glumci taman htjeli pokloniti kad se radnica festivala s priznanjem u ruci zabila u glumicu koja se na kraju nije uspijela pokloniti. To mi je nekako pokvarilo kraj predstave. Sve u svemu, predstava mi se svidjela.

Frane Zoričić, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže