ŠUMA STRIBOROVA: Zlo nikad ne pobjeđuje! Datum objave: 23.06.2017, 11:56h • Ispiši članak

Dječje kazalište Dubrava, Zagreb (Ljetna pozornica)

Prvo pljesak, onda gluma

Šetala sam Kalelargom i lizala sladoled. Došla sam kod katedrale te sam ušla na predstavu i sjela. Jedva sam čekala da počne. Predstava se zvala “Šuma Striborova”. Na sceni je bio stolac, stolice, drveća… Kada su svi gledatelji ušli, predstava je počela. Prvo smo im pljeskali, a zatim su na scenu izišli glumci i počeli glumiti. Na pozornici su se pojavila mala narančasta stvorenja koja su bila dobra, a ponekad i loša. Momak je upoznao djevojku koja je uvijek naređivala njegovoj majci. Na kraju su se mila djevojka i momak vjenčali i živjelli sretno do kraja života. Predstava je završila te se meni kao i drugima svidjela. Za nagradu smo im zapljeskali jednim velikim pljeskom. Predstava je bila odlična te me je naučila da ne smijem biti ohola i naređivati drugim kao što je to radila zla snaha.

Lana Slavica (11)

Jedna od najboljih

Boje kostima malih Tintilinića su me podsjećali na našu šibensku kapu. Naravno svi su mi kostimi bili lijepi na svoj način, ali mi se posebno svidio kostim zmije koja je bila začarana i samo ju je mogao osloboditi netko tko će se s njome vjenčati. Scenografija je izgledala zanimljivo bez obzira što je u tamnim bojama. Glazba je bila tužna sve dok nisu došli Domaći kod stare bake. Tada su joj pomogli i cijelu predstavu u razveselili. Cijelo gledalište Ljetne pozornice je bilo puno, djeca i roditelji su sjedili na skalama ili s desne ili lijeve strane pozornice. Ova mi je predstava jedna od najboljih koje sam gledala na ovogodišnjem festivalu, a uči nas da ne smijemo drugima naređivati kao što je to radila zla guja.

Karla Dugopoljac (12)

Prosipanje kokica

Ekipa nas novinara je rado krenula na Ljetnu očekujući spektakl, ali zaštitar nam je pokvario atmosferu tako što nam je rekao da moramo čekati dok svi uđu. Ova predstava je bila najposjećenija na Ljetnoj, a možda čak i na festivalu. Predstava je po meni bila dobra kao i mnogoj ostaloj djeci, mlađoj i starijoj. Malo me začudilo kako djeca, pa čak i roditelji ne mogu izdržati kraj predstave da prospu kokice. To je bio slučaj i s ovom predstave.

Marin Belak (14)

Fatalna privlačnost

Svi smo već vjerovatno čuli priču o zlobnoj guji, čarobnjaku Striboru i majci čije je dobro srce uspjelo sve staviti na svoje mjesto. Mladi momak se fatalno zaljubio u zlu guju koja se preobražava u djevojku i zadaje im brojne nedaće. Predstava je započela s dinamičnom glazbom i plesanjem koje je odmah sve privuklo. Jedan dio radnje se prikazao na platnu što je dodato poboljšalo predstavu.

Antonela Kovač (14)

Treća sreća

Meni se ova predstava dojmila samo zato što je šaljiva i zanimljiva. Ima zanimljivu i smiješnu radnju. Ovu predstavu nisam gledala prvi put, već treći, ali mi se svidjela bez obzira na to.

Mila Borojević (11)

Odbijanje ponude

Priča mi se jako svidjela, iako sam je kao moji ostali vršnjaci već čitala. Posebno me se dojmilo to što je starica odbila Striborovu ponudu da zaboravi svoga sina i vrati se u svoju mladost.

Lea Zaninović (12)

Ista glumica

Danas na Ljetnoj pozornici je bila predstava zvana “Šuma Striborova”. Bila je zanimljiva i poučna. Iako sam je više puta pročitala mislim da sam danas baš upoznala, to jest prepoznala što se zapravo radi u toj predstavi. Glumci su odlično glumili pogotvo Domaći. Mislim da je Tintilinić bio ista glumica koja je glumila u Burantinu i u obje priredbe je glumila fenomenalno. I to je sve od mene.

Katarina Zekanović (12)

Navučen na temeljno promatranje

Predstava je počela dinamično te me odmah navukla na temeljno promatranje. Glazba je bila tajnovita i misteriozna zbog čega mi se jako svidjela. U predstavi nije bilo mnogo boja što je pružalo nezadovoljstvo mojim očima. Moje promatranje predstave je remetila kolegica Nika koja mi je iza uha stalno spojlala događaje. Zahvaljujući Niki i predstavi, s predstave sam otišao nasmijanog obraza.

Pablo Paić (15)

Maštoviti glumci

Svi ste čuli za spisateljicu Ivanu Brlić-Mažuranić i za njezinu knjigu “Priče iz davnine”. Svi ste čuli za priču “Šuma Striborova”. Tu sam priču čula puno puta. Uvijek sam baku molila da mi ispriča ponovno i ponovno tu priču prije spavanja. Kad sam u školi čula da ćemo imati za lektiru “Šumu Striborovu” bila sam sretna jer sam cijelu priču znala. Došlo je na MDF dječje kazalište Dubrava iz Zagreba pokazati nam predstavu „Šuma Striborova“. Mislila sam da će to biti predstava s lutkama, ali sam se prevarila. Predstava je bila super od kostima do maštovitih glumaca. Voljela bih još pisati, ali Lana me moli da završim.

Lucija Zekanović (14)

Velika prevarantica

Predstava mi se svidjela zato što je pokazala razlike između dobra i zla. Najdraža mi je stara majka koja je bila dobra i voljela je svoga sina što god se dogodilo. Nije mi se svidjela snaha zato što je bila zla i bila je velika prevarantica. Sveukupno mi se predstava jako svidjela.

Marijeta Laća (11)

Pokvareni zvučnici

Predstava koja se održala na Ljetnoj pozornici jako mi se svidjela zbog toga što je bila poučna i radilo se o ljudskoj pohlepi. Gledalište je bilo popunjeno, a neka su djeca sjedila na podu. Kao npr, živciralo me to što su cure koje rade na festivalu cijelo vrijeme govorile: ”Udaljite se s pozornice!”. Također mi je smetalo to što su neka djeca neprestano razgovarala i to što su zvučnici bili pokvareni pa je u nekim dijelovima predstave govorenje bilo preglasno, a u nekim pretiho. Uglavnom predstava je bila odlična i preporučujem je svima!!

Katarina Veleglavac (11)

Odlična!

Danas sam išla gledati predstavu na Ljetnoj pozornici. Predstava mi je bila odlična. Odlučila sam je ići gledati jer sam u 3. razredu čitala priču o Šumi Striborovoj koja mi se jako svidjela. Najbolji dio mi je bio kad su Domaći plesali. Predstava mi je bila toliko dobra da bih je opet gledala.

Lucija Brajković (11)

Baš se zabavila

Predstavu ”Šuma Striborova” sam gledala na Ljetnoj pozornici. Bilo mi je odlično i baš sam se zabavila. Radnja predstave je bila zanimljiva i sretna. Sviđala mi se predstava.

Nora Škarica (11)

Plesovi narodnog podrijetla

Predstava je bila fenomenalna, gluma je bila odlična, kostimi su bili lijepi, plesovi su bili dobri i narodnog su podrijetla. Predstava je bila baš prema priči. Najdraža scena mi je bila kada su baka i Tintilinići počeli plesati i bila je jako zabavna scena. Još je predstava imala tužne scene, npr. kada je sin potjerao svoju majku iz kuće, jer je mislio da je ona vještica. Meni je predstava bila odlična i nadam se da se sviđala drugima.

Nikola Borojević (14)

Čuvajmo svoje najmilije!

Danas se na Ljetnoj pozornici održala predstava pod nazivom ”Šuma Striborova”. Predstava mi se jako svidjela, ali je prekratko trajala. Ovu predstavu, tj. priču sam čitala puno puta, čak sam je imala i za lektiru. Likovi su odlično glumili. Predstava je bila poučna. Pouka je da je bitno čuvati svoje najmilije!

Nika Barišić (12)

Kratko trajalo

Večeras sam bila na predstavi na Ljetnoj pozornici ”Šuma Striborova”. Svidjela mi se predstava, ali je kratko trajala. Poučna je. Pouka je da dobro uvijek pobjeđuje zlo. Kostimi i rekviziti su bili super kao i glazba samo što se uvijek ponavljala. Drukčije je od knjige koju sam čitala zato što tu Tintilinić nama pripovijeda. Nadam se da ću imati priliku pogledati je ponovo.

Tonka Lastavica (13)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže