SMJEHULJICA I MRGUD: Nismo se baš uklapali…

Koprodukcija Kazalište Prijatelj, Zagreb, i Gradsko kazalište Požega

 

Predstava je bila dosadna i stalno su pjevali. Nije bilo zanimljivo. Pam! Pam! Paaam! Ako ništa predstava je bila donekle poučna. Govori kako nikad ne treba zaboraviti na smijeh i veselje u životu, premda se smijati ponekad teško.

Gabrijela Radnić, 13

 

U predstavi „Smjehuljica i Mrgud“ radi se o čovjeku koji je uvijek bio ljut i tužan. Živcirao se za sitnice, sve dok u njegov život nije ušetala Smjehuljica. Naučila ga je kako nije sve u životu crno i da u svemu lošem ima i nešto dobro. Predstava je u nekim trenutcima bila smiješna. Nije bilo previše zanimljivih događaja i predstava mi je većinom bila dosadna.

Anamaria Vuletin, 12

 

„Smjehuljica i Mrgud“ je dječja predstava s jako malo događaja ili se često ponavljaju. Radi se o dva lika, sretnom i tužnom (namrgođenom), Smjehuljica i Trpimir to jest Mrgud. Djeca su se mnogo smijala, što je uostalom najbitnije jer je predstava za 6+ godina. Bilo je i vokalno-instrumentalnog dijela gdje su djeca plesala i pjevala skupa s njima. Ugođaj je kod svakog lika bio drugačiji. Kod Mrguda je sve bilo tužno, stresno. Kao da je svijet crno-bijel. Dok je kod Smjehuljice sve bilo veselo i bez brige, kao da je svije šaren.

Sara Uzelac, 14

 

Predstava mi se nije baš svidjela. Možda zato što nije za moj uzrast. Nisam puno toga ni vidjela jer su djeca stalno skakala i plesala. Oni nisu skidali pogled s predstave i stalno su se smijali. Šale su u predstavi bile bez veze, ništa me nije nasmijalo.  Cijela predstava nije imala smisla. Naprimjer: Smjehuljica se pojavila ni od kud i samo ušla u kuću Mrguda, a uopće se nisu znali.

Lara Živković, 14

 

Predstava mi se nije svidjela. Bilo je jako puno male djece, pa se mi nismo baš uklapale. A ni predstava nije za naš uzrast. I glavni lik je pokušavao pridobiti pažnju stalnim gušenjem i lošim šalama.

Marija Ferara, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže