‘Slavuj’: Kinezi ili Slavonci?

Kazalište ‘Ivana Brlić Mažuranić’, Slavonski Brod (Ljetna pozornica MDF-a).

Tko je slavuj, a tko nije?

Ova kineska predstava je bila predobra i vrlo smiješna. Iako su moji prijatelji govorili da neće biti dobra. U predstavi se radi da kineski car ne zna tko je slavuj, a Japanski zna i to nije smio dopustiti i zato je poslao svoje sluškinje da traže slavuja. Sluškinje su dovele slavuja caru i car je cijele dane provodio s njim. Kasnije je napravio robota slavuja i pustio prirodnog slavuja na slobodu. Kasnije robot slavuj nije radio i car se jako naljutio i otišao spavati. Usred noći se vratio slavuj i sve je sretno završilo.

Duje Šupe (12)

Najveća dragocjenost

Starom Kinom vladao je car. U njegovom vrtu raste najneobičnije cvijeće. Car je okružen nezamislivim bogatstvom i pokornim slugama, a ne sluti da je najveća dragocjenost njegova carstva mala ptica slavuj. Glas o kitajskom slavuju pronio se svijetom. Slavuja su doveli na carski dvor gdje postaje velika zvijezda. Ova predstava mi se svidjela zato što je priča na kineskom.

Tin Vidović (13)

Kratko trajanje

Kineska predstava! Što reći kad već sve znate! Tijekom predstave samo šarenilo mi je išlo u oči. Slavuj je pjevao kao ovaj mali slatki anđelčić koji ima smeđe koknice i postoje na salvetama i naravno ima krila. Ova predstava je bila ja mislim ista ili slična predstavi na koju me tata vodio kad sam imala 5 ili 6 godina. Taj mi je osjećaj ostao do danas kad imam 12 godina. Da sam ja u Kini na 3 ili 4 dana poludila bih od svih tih ludih boja i naravno ne bih propustila priliku, NAJELA BIH SE TREŠANJA! Zamjena slavuja im nije bila dobra ideja, ja bih odbila tu mehaniku japansku jer znam da je svo mehaničko šarenilo osim telke i tih stvari, uglavnom IGRAČKE! Te stvarčice ne traju dugo – PROVJERENO.

Nika Vlahović (12)

Pjesmica

U staroj Kini

Živjeli su ljudi fini

Lijepog držanja car

Bio je moćan vladar

Volio je slavuje,

Da se njihova pjesma glasno čuje

Bez njih nije znao kao

Pa mu je život bez njih bio kao zrno malo

Car debeljuškastog stasa

I slavuj predivnog glasa

Ostali su zajedno kao par

Presretan bio je car

Ana Aužina (13)

Življi kraj

Predstava mi se u početku nije svidjela jer nisam puno toga razumio. Predstavu su igrala djeca pa je bilo par pogrešaka kao što je uklizavanje na površinu. Meni je predstava pred kraj i na kraju bila jasnija i življa. Bio je samo zanimljiv ples slavuja i čudan naziv carstva koji se zvao “KITAJ”. Osim toga ništa nije bilo nešto naročito zanimljivo.

Marin Belak (12)

Zbijanje šala

Ova predstava je bila jako dosadna i čudna. Priča o Kinezima i Japancima. Pola predstave je bilo na kineskom jeziku. Svi su radili šale na kineske riječi. Svidjelo mi se jedino kada su izvadili zmaja. Zbog toga što nam je bilo dosadno smo zbijali šale na riječi i dugo se smijali.

Nikolina Brakus (12)

Uuuuu!

Ovaj put smo ja, Niko, Pablo, Marin i Lana imali puno sreće. Sjeli smo na mjesta gdje se najčešće kupuju karte za ta mjesta. Jedna Kineskinja je super plesala suvremeni ples i radila dobro gimnastiku. Piše da je predstava za uzrast 5+, ali tu su bile neke prostote. Bilo je dosta zvučnih efekata. Car je ovisan o porculanu, kao drogeraš o drogi. Slavuj lijepo pjeva, ali ne može u kavez. Tehnologija je zamjenila nešto što je živo biće. Kad je došao zmaj svi su počeli : uuuuu!

Lucija Zekanović (12)

Bilo joj hladno

Predstava “Slavuj” mi se i nije baš svidjela. Neki plesači ponavljali su svoju koreografiju, a i bilo mi je i hladno tako da i nisam baš pratila predstavu.

Lucijeta Laća (13)

Čudne vaze

Iako svi kažu da im je predstava bila dosadna meni i nije bila toliko dosadna makar i nisam toliko uživala. Najjači je bio car sa svojim uzrečicama i naredbama. Bilo je jako čudno to što su smiješno odjeveni, a uz to su plesali s čudno oslikanim vazama. To bi bilo to.

Marta Šarlija (12)

Sretna Kina

Meni se ova predstava svidjela jer su više plesali nego govorili. Ali ništa nisam razumila jer je predstava bila na kineskom jeziku. Najtužniji mi je dio bio kad su sluge caru donijele slavuja i on se nakon nekog vremena pokvario. Kralj se nakon nekog vremena razbolio. Na svu sreću su sluge opet dovele šumskog slavuja. Kralj je bio onaj veseli i nasmijan. Cijela Kina je bila sretna.

Nika Grubičić (11)

Savršene haljine

Na ljetnu pozornicu sam došla sa svojim prijateljicama misleći da će predstava biti bar malo zanimljiva, no prevarila sam se. U predstavi nije bilo puno glume već samo ples uz pomalo iritantnu glazbu. Nije mi se svidjelo što je slavuj stalno ponavljao iste pokrete. Jako me iživcirao car koji je sličio na debelu bačvu s brkovima. Iživciralo me njegovo ponavaljanje riječi na kineskom jeziku. U predstavi su mi se svidjele plesačice koje su jako dobro otplesale. Osim plesačica svidjela mi se i kostimografija koja je obuhvaćala savršene haljine, crne vojničke kostime i prekrasne blještave kostime smeđeg i crvenog slavuja. Nikako mi se nije svidjelo ponašanje cara koji je bio pohlepan i bila mu je važna samo slava. Moram priznati da mi se najviše svidio kraj jer su svi veselo plesali, a s njima i mala djeca.

Lucia Kostelac ( 12)

Opasnost za bubnjiće!

Predstava je počela sasvim solidnom koreografijom, ali kad je ona cura počela govoriti o prekrasnom kralju ponadala sam se da će doći neki ljepotan da bar malo uljepša predstavu, ali pojavio se neki brate ružan starac. I svaki put kad bi se on zaderao meni bi bubnjići pukli. Pa nisam imala drugog izbora nego uzeti od moje drage frendice slušalice i tako sam ih otprilike imala do kraja predstave. Moj cjelokupni dojam: ajme majko moja mila blago onome tko je napisa ovaj scenarij.

Ema Ninić (12)

Ništa od osvete

Čim me dječak koji je sjedio iza mene udario nogom za dobar početak predstave znala sam da se neću smiriti dok ga ne ošamarim. Ali nekako sam se umirila. Udario me još nekoliko puta kao “slučajno”, a u meni je sve kipjelo. Okrenila sam se da vidim zašto me udara i… kihnuo mi je ravno u lice. Samo sam se poniženo okrenula. “Bljaaaaaaaaak” – vrištalo je u meni. Nastavila sam gledati šarenilo boja koje se miješaju u plesu Kineskinja u dugim haljinama i smišljala osvetu. Kad je predstava završila u gužvi sam izgubila dječaka iz vida, a moja osveta je propala.

Mirna Lani Avdagić (12)

Prelijepi ples i glas

Meni je ova predstava bila dobra, jer su likovi više glumili i plesali, osim kralja kojeg nitko nije razumio osim Kineza. Meni je najdraži glumac bio Slavuj jer je imao prelijepi ples i glas. Najveća tragedija je bila kad su pustili šumskog slavuja i zamijenili ga mehaničkim slavujem.

Anamaria Hlebec (10)

Kasnije skužio

Slavuj je plesna predstava o kineskim motivima po bajci Andersena. Predstava govori o kitajskom caru, koji je tražio slavuja. Predstava je bila super, imala je lijepe pjesme i sviđala mi se priča. Slavuj je imao neke dijelove koje nisam razumio, ali ionako sam kasnije skužio.

Nikola Borojević (12)

Ocjena 5!

Ova predstava me odvela u dvore kineske palače. Njihove pjesme i melodije su mi pomalo bile dosadne. Moja kritika se jedino odnosi na previše pojačani zvuk frule koja mi je probijala bubnjiće. Svidjeli su mi se dijalozi na kineskom i obuća, te je moja ocjena 5.

Pablo Paić (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže