RITAM TAM – bajka o ritmu: predstava za najmlađe festivalce

Koprodukcija Studija za suvremeni ples i Gradsko kazalište Trešnja (HNK u Šibeniku)

Ritam zvan Tom

Ritam Tam je predstava puna igre, smijeha i ritma. Dok su glumci glumili i proizvodili glazbu u ritmu. Postigli su to lupkanjem, treskanjem i udaranjem. Glumci su nam dali i poruku: “iza svakog ugla, stabla i planeta postoji prijatelj”. To je naučio Ritam zvan Tom.

Marta Živković (10)

Malo, ali kreativno

Pogledali smo predstavu imena Ritam Tam. Predstava je bila vrlo dinamična, sastavljena od malo glumaca, malo scenografije. Predstava govori o dječaku koji sniva najljepši san koji može snivati – putovanje zemljom i svemirom. Lik Tam nije bio glumac već lik nacrtan na kocki. Što se tiče scenografije, kao što sam već rekao – malo, ali vrlo kreativno. Svako mjesto radnje nacrtano je na posebnoj strani kocke. Iako se predstava nije svidjela nama starijima, jako se svidjela manjoj djeci.

Emil Erak (14)

Buran pljesak

Predstava mi se nije svidjela. Bila je za malu djecu i bila mi je dosadna. Manja djeca su bila oduševljena. Mnogo starije djece i odraslih je otišlo sa predstave. Glumci su se potrudili, a to se vidjelo tako što su jako dobro imitirali zvukove. Nakon predstave čuo se buran pljesak male djece. U predstavi je bilo puno zvukova i pjesama.

Petra Grubišić (10)

Predstava za bebe

Ova predstava mi se nije baš svidjela. Nije mi se svidjela zato jer je bila za bebe. Izvođači pokušavaju uključiti malu djecu u ritam, da prate glazbu i sudjeluju u predstavi. U predstavi se radi o dječaku Tam koji je putovao po svemiru i tražio prijatelje, onda se probudio u svom krevetu. Predstava mi se nije baš svidjela i bila je dosadna.

Lana Bogdanović (12)

Glumci u pidžamama

Predstava Ritam Tam meni nije bila posebno zanimljiva, više je namijenjena djeci koja su se najviše zanimala za cijelu radnju predstave. Posebno treba spomenuti glazbu u predstavi koju su glumci izvodili uživo. Glazba je bila jako dinamična i to mi se najviše svidjelo u cijeloj predstavi. Glumci osim što su talentirani za glumu, talentirani su i za glazbu jer imaju dobar glas i sluh. Scenografija je bila jednostavna i kreativna i sve je bilo u obliku kocke. Glumci su nosili pidžame i bili bosi. Na kraju predstave dobili su veliki i zasluženi aplauz.

Ivo Šarić (14)

Prepuno kazalište

Kao što sam i htio opet je kazalište bilo puno. Kao i jučer bilo je dosta Kineza. Bilo bi bolje da sam pročitao naslov predstave i za koje je godine. Za mene je bila previše djetinjasta. Barem su imali sluha za ritam jer je cijela predstava bila ritmički i tehnički dobra. Kazalište je bilo prepuno vrtičke djece kojoj je i predstava bila namijenjena. Pošto su sva djeca bila sretna i zadovoljna njihov posao je dobro odrađen.

Marin Belak (13)

Uspavanka za laku noć

Ova predstava i nije baš zanimljiva, ali mislim da manjoj djeci od 5-6 godina bila jako zanimljiva. Meni se predstava nije svidjela zato što nije za moj uzrast. U predstavi glumci govore o uspavanki za laku noć. Poantu predstave nisam mogla shvatiti pa ne mogu napisati.

Mia Karađole (11)

Zakon pokreti

Pa predstava mi je bila zanimljiva samo zato što su imali dobar ritam i neke zakon pokrete. Malo mi je bila dosadna pošto nisam ništa shvatila i moje mišljenje je da je ova predstava za mlađe.

Katarina Zekanović (11)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže