RAGS OPERA: Što je ovo bilo?!

Teatro Koreja, Lecce, Italija (HNK u Šibeniku)

U početku ove predstave nisam shvatila što rade. Svidjelo mi se to što su skoro svi njihovi pokreti bili popraćeni glazbom. Bilo mi je zanimljivo to što su od tkanine napravili čovjeka. Ova predstava mi se svidjela.

Petra Mušić, 10

Ova predstava mi se ne sviđa. Nisam je uopće razumjela. Pomoću plahta su radili likove. Sudjelovala su 3 glumca. Dva glumca su se igrala dok je treći u pozadini stavljao krpe na sebe. Mislim da bi mogla biti bolja.

Rita Gaćina, 11

Danas se održala predstava koju su izveli ljudi iz Italije. U predstavi se nije govorilo. Meni se predstava nije svidjela. Koliko sam ja shvatila, predstava je bila previše prosta. Na početku su samo mahali rukama i nogama i to nisam shvatila, a kasnije su se glumci skinuli u donje rublje i počelo je biti prosto. Predstava mi je bila smiješna jer se jedna gospođa vrlo glasno smijala. Predstava nije bila poučna.

Barbara Lučev, 12

Ova predstava mi je bila vrlo čudna. U prvom dijelu predstave nisam puno toga shvatila. Glumci su izvodili čudne pokrete. Drugi dio predstave mi je bio puno jasniji. Ne znam je li to do mene i moga doživljaja predstave, ali mislim da ova predstava nije za uzrast od 7 godina nego 14. U drugom dijelu predstave mi se čini da su glumci glumili spolni odnos. Nakon odnosa su dobili dijete. Trebalo mi je desetak minuta da shvatim da je to zapravo dijete jer je bilo napravljeno od plahte. Bilo bi bolje da je to bila lutka djeteta. Ne znam jesam li dobro shvatila, ali čini mi se da im je dijete umrlo. Velika bijela lutka, za koju mislim da je predstavljala Boga, je došla i uzela to dijete. Po tome sam zaključila da je dijete umrlo. U publici je bilo puno djece koja su se smijala prostim scenama.

Petra Grubišić, 12

Danas se u HNK u Šibeniku održala predstava “Opera Rags”. Predstava je bila temeljena na glazbi. Glumci su plešući izrađivali ljude od tkanine. Kostimi su bili čudni jer su većinu predstave bili u donjem rublju. Glumci su bili iz Italije. Nisu ništa govorili sve su pokazivali plesom. Tema predstave je rađanje ljepote djece.

Lola Martinović, 12

Bilo je dobro. Nije bilo odlično, a nije uopće bilo loše. Bilo je plesa, opere i obrađivanja tkanine, iako to čudno zvuči. Sigurno je tu bila neka određena tema oko koje se sve vrtilo, ali ja tu temu nikako nisam shvatila. Ja sam kasnije s Norom, Nikom i Petrom intervjuirala plesače i oni su baš dragi i objasnili su mi temu njihova nastupa, no ipak mi nije bilo jasno zašto su izabrali baš tu temu.

Chiara Gostijanović, 12

Predstava mi se u nekim dijelovima svidjela zato jer je bila humorističina i zabavna. U nekim dijelovima nisam baš razumjela o čemu se radi. Djevojka i maldić su na kraju dobili dijete. Mislila sam da će glumci pjevati

Lana Abramović, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže