Radionica iz snova: Letenje, ronjenje, kuhanje, šivanje…

Novinari Nore opet su pustili mašti na volju.

Sladoled

Uhhhh.. Moja radionica iz snova bi imala veze sa hranom, normalno. Mislim da bi bilo dobro organizirati pravljenje sladoleda. Mmmm… idem si kupiti jedan.

Valentina Podrug (12)

Šetanje

Moja radionica iz snova je šetanje po gradu i slikavanje festivala, predstava i događaja na ovogodišnjem festivalu.

Nora Krnić (11)

Plivanje

Kao radionicu iz snova na festivalu zamišljam radionicu plivanja i akrobacije u vodi. Mislim stvarno pokraj plavog mora, oni nemaju radionicu plivanja i akrobacije u vodi!

Tonka Juras (10)

Dizajniranje

Imam puno ideja za današjnu temu i teško mi je izabrati samo jednu. Htjela bih da postoji radionica dizajniranja odjeće. Svaki dan radili bi nacrte nekog komada robe kojeg izmislimo u glavi. Zatim bi druga radionica, na primjer, šivanja to izradila. Puna dva tjedna festivala bi dizajnirali, a zadnji dan bi svatko imao svoju modnu reviju.

Nika Grbelja (14)

Kušanje

Moja dobra radionica bi bila radionica kušanja raznih prehrambenih proizvoda u cijelom gradu i traženja onih najboljih. Tražili bi pekaru s najboljim burekom, slastičarnicu s najboljim sladoledom, restoran s najboljom pizzom i kafić s najboljom kavom. Istraživanja i zaključke objavili bi tako da ljude savjetujemo i pomažemo im u odabiru.

Lovre Gracin (15)

Putovanja

Moja radionica iz snova bila bi radionica u kojoj putujemo svijetom. Upoznajemo nove prijatelje i ljude. I pjevamo i putujemo svijetom poput Violete pjevačice i glumice, a njeno pravo ime je Martina Stoless. Violeta joj je glumačko ime. Ona putuje svijetom i pjeva. Voljela bih da postoji takva radionica. A kad se vratimo vraćamo se u naš studio u kojem vježbamo pjesme i koreografije s našim učiteljima. Vježbamo i svirati instrumente. To je moja radionica iz snova.

Chiara Gostijanović (10)

Karting

Moja radionica iz snova bi bila karting. Mogli bismo učiti voziti i postati pravi karting vozači.

Ven Šimac (12)

Ronjenje

Moja radionica iz snova bila bi o ronjenju. U toj radionici svaki dan učili bi o novim vrstama riba i ostalim podvodnim bićima. Mislim da bi se mnogo djece upisalo na tu zanimljivu radionicu. Obožavam ronjenje, a i ostala djeca uz tu radionicu zavoljela bi isto…

Gabrijela Čogelja (10)

Uvjeravanje

Za mene radionica iz snova bila bi uvjeravajne ljudi. Uvjeravali bi ljude kako ne smiju pušiti zbog tonu razloga. Mnogo ljudi žali se na siromaštvo, ali opet si mogu priuštiti cigarete. Uvjeravala bi ih kako je to štetno za zdravlje, a nakon krakog predavanja sljedila bi predstava… Bilo bi više uloga, bliža i šira obitelj. Kada pušač iz te obitelji umre ostatak glumaca (rodbine) bila bi toliko tužna da bi se djeca počela lupati glavom o zid i stvarati od sebe najtužnije ljude svijeta. Pušači bi se opametili, uštjedjeli koju kunu i sve bi bilo super.

Ana Aužina (13)

Šivanje

Pošto su u školama onemogućeni sati domaćinstva, moja radionica iz snova bi bila o šivanju i kulinarstvu. Razlog tome bi bio zato što bih htjela bolje naučit šivati i željela bih naučiti kuhati. Kad sam mislila da želim bolje naučiti šivati mislila sam na to, što već znam krpati stvari. Radi kuhanja sam mislila zato što bih voljela naučiti kuhati.

Tara Šolić (10)

Krumpiri

Ja bih pohađala radionicu gdje se radi šečerna vuna, kokice i gdje se sade krumpiri. Još bih u toj radionici pravila i slatkiše. Slatkiši bi bili gumeni i obični. Radionice bi vodili: Marko Podrug, Sanja Jurišić, Lana Kalebić, Franka Štrkalj, Josip Mrđen i Điđi Delalić. Puno bi se jeli bomboni i krumpiri, a Josip bi nosio knjige za učenje.

Ena Škarica (11)

Disanje

Moja radionica iz snova radila bi se o tome da učimo disati pod vodom. Svaki dan u osam ujutro bi se okupljali kod veslačkog kluba uzimali opremu i u akciju! Na kraju bih to i naučili ali kad ne bi bili na radionici ne bi uspjeli to.

Mia Jakelić (12)

Košarka

Moja radionica iz snova bi bila radionica sporta. Na toj radionici bi igrali sve vrste sportova. Pošto ja volim košarku i treniram je, volio bih da ta radionica postoji. Svi ljubitelji sporta bi to volili.

Marin Belak (12)

Pričanje

Ja bih rekla da je moja radionica iz snova radionica gdje učimo kako pričati zatvorenih usta i gledamo zatvorenih očiju. Mislim da je još moguče pričati zatvorenih usta, ali gledati zatvorenih očiju. Htjela bih da ona traje cijeli festival, ali znam da nije moguće stvoriti takvu radionicu.

Nika Manojlović (13)

Letenje

Moja radionica iz snova je radionica u kojoj se uči letjeti. Uči se praviti krila i nadograđivati ih da budu kakva želiš. Ako nisi rođen s krilima možeš ih nadograditi točnije možeš ih staviti na sebe da možeš letjeti. Tamo te uče kako upotrijebiti svoja krila. Možeš ih ukrasiti i početi s vježbom. To je moja radionica iz snova.

Morena Kraljev (13)

Kuhanje

Voljela bih da postoji radionica kuhanja. Bilo bi dobro da budu kuhari koji će nas podučavati pa da onda možemo to pojesti. To bi bilo odlično!

Sara Koljnrekaj (14)

Talk Show

Moja radionica iz snova je ona u kojoj učimo pričati sa životinjama. Svaki dan bismo donjeli neku životinju i pokušali bismo je razumjeti. Ta bi radionica trajala prvih petnaest dana proljeća i zvala bi se “Talk Show” !

Katja Frua (14)

Roni i gradi

Hm… Pa moja radionica iz snova zvala bi se “Roni i gradi”. Djeca koja bi se upisala na tu radionicu u kojoj bih ja bila voditelj, svaki bi dan dolazili na tu radionicu na kojoj bi ronili lijepim Jadranskim morem i izronjavali zanimljive stvarčice iz mora i od toga bi izradili skicu grada Šibenika koju bi poklonili Novinarskoj radionici u spomen na našu grupu. Svi su pozvani.

Benisa Huseljić (12)

Izumljavanje

Moja radionica iz snova bi se zvala čara-ra. U toj radionici bi se izumljavale nove stvari kao na primjer rukavice za ljeto, grudanje ježevima, auto koji vozi na vodi ili ljubičasti zub. Radionica bi trajala cijeli dječji festival a zadnji dan bi se proglasio pobjednik.Pobjednik bi bio onaj tko je izumio najviše stvari. Za nagradu bi dobio punu vreću nove vrste slatkiša od broukle, kelja ili sladoled od mrkve i rajčice.

Lucia Kostelac (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže