Putovali bi svijetom, udavale bi se za šeike i modele…

Norci su dobili novi zadatak: što biste napravili kad biste se jednog dana probudili kao odrasla osoba?

Shopping u Londonu

Da se probudim kao odrasla osoba ono što bih napravila je to da bih otišla na internet i kupila si kartu za London. Putovala bih Londonom smještena u luksuznom hotelu. U London došla bih zrakoplovom. Posjetila bih palaču i otišla do ogromnih dućana. Nakupovala bih se robe i robe… Posjetila bih bolesnu djecu te im donijela sreću u njihova srca. U Londonu bih izgradila cijeli život, ali ipak uvijek bih žalila što sam odrasla.

Ana Aužina (13)

Nikako na posao

Hm… Da se probudim kao odrasla osobam, vjerojatno ne bih otišla na posao, ha ha…. Nakon što bih se razbudila uzela bih prtljagu i krenula na put Europom. Otputovala bih do Italije, zatim do Francuske, Engleske i Njemačke. Ne bih putovala zrakoplovom jer ih se užasno bojim. Odnosno, bojim se zrakoplovnih nesreća. Putovala bih nekim teleporterom jer inače ne bih uspjela posjetiti sve ove države u jednom danu. Voljela bih da se navečer kad se vratim s puta pretvorim opet u djevojčicu, jer biti dijete je najbolja stvar na svijetu. Od koljevke pa do groba najljepše je đačko doba. Iako bih se pretvorila u dijete voljela bih se svega sjećati jer zaboraviti te pustolovine bilo bi glupo.

Tina Gostijanović (13)

Kratko i jasno

Da se probudim kao odrasla osoba prvo bih se ustala popila kavu, pa bih išla u dućan i našminkala se, obukla se, išla bi radit, napravila ručak, išla bi vani sa prijateljima.

Anamaria Hlebec (10)

Pizza za početak

Da se probudim kao odrasla prvo bih otišla u shopping i kupila sve stvari za odrasle žene. Haljine, štikle. itd.. Onda bih sama napravila pizzu za ručak jer mi mama stalno govori : Ni blizu pećnice bez odrasle osobe! Nakon toga otišla bih u disco klub i plesala do četiri ujutro. Onda bih postala popularna pjevačica. Svi bi me molili za autograme. To bi bilo divno.

Marta Živković (10)

Selidba u Njemačku

Ehhhh…. Da mi se probuditi kao odrasla osoba vjerojatno bih prvo otišla na WC i naravno, umila se. Ali to ne bi bilo bilo kakvo umivanje, umila bih se po prvi put kao odrasli čovjek. Potom bih pojurila u sobu i rastvorila svoj ljubičasti kufer i naravno spakirala se. Potrčala bih do autobusnog kolodvora i tamo se našla sa prijateljicama. Sjeli bi u autobus i putovali ravno do zračne luke. A putovali bi, pa gdje drugdje nego u Njemačku, tamo bi se odlično proveli i zabavili. Vjerojatno bi tamo ostali par tjedana pa bi se vratili i zaposlili. Ostatak života bih vjerojatno radila u nekoj kancelariji i zarađivala novac te putovala i trošila.

Marta Šarlija (12)

Ne bi joj bilo drago (još)

Prvo bih se zaposlila i kupila stan. Zaposlila bih se kao novinarka i naravno, trebalo bi mi vremena da se naviknem. Nakon što bi sve došlo na svoje, kupila bih novi automobil. Mislim da bi dalje sve teklo svojim tokom. No, ipak ne bi mi bilo drago da se probudim kao odrasla osoba (previše odgovornosti…). Meni je najljepše dok sam dijete. Ali godine prolaze. Doći će dan kada ću se stvarno i ja probuditi kao odrasla osoba.

Tonka Juras (10)

S posla u Dalmare

Da se probudim kao odrasla osoba pronašla bih posao. Nakon potrage posla otišla bih u Dalmarea. Navečer kad padne mrak otišla bih u noćni klub i bila tamo do ravno u jutro. Možda bih digla kredit i otišla na luksuzno putovanje u Pariz. Uglavnom svakim danom bih nešto novo, nešto uzbudljivo, nešto što ću zauvijek pamtiti.

Ana-Lucija Kopas (13)

Ludi provod

Da se probudim kao odrasla živjela bih kao da mi je svaki dan zadnji. Ludo bih se provodila. Probala bih naći posao i trudila bih se da budem najbolja u tome. Voljela bih da sam učiteljica da svaki dan djecu učim nešto novo. Voljela bih imati veliku kuću na tri kata koja ima veliki bazen. Svaki dan bi kupovala novu haljinu i visoke štikle. Šminkala bih se i provodila se super.

Nora Krnić (11)

Sve u dnevnik

Da se ja probudim kao odrasla osoba, popila bih kavu i otvorila svoj laptop. Uzela bih torbu i otklizala do svojeg ureda u visokoj zgradi. Potrudila bih se da bude bijeli da je sve tip top. Drugo jutro (po mogućnosti subota) bi doručkovala pred telkom, nakon toga uzela bih svoj kaput, novčanik i torbu i odjurila u shopping. Kupila bih nešto za kuhat ručak i “malo” robe (po mogućnosti ako bih uspjela). Otišla bih u kafić i u svoj dnevnik, uz topli čaj, napisala najbolje doživljaje koji su mi se dogodili. Otišla bih kod svoje najbolje frendice i malo popričala o svojim nevoljama.

Nika Vlahović (12)

Muž, djeca i pas

Imala bih svog muža, dvoje djece i psa, njemačkog ovčara. Otišla bih na posao, opet kao modna dizajnerica i tamo bih izrađivala haljine, nakit… Nakon posla bih otišla u pravi ženski shopping sa svojim prijateljicama – Lucom, Anđelom, Lanom i Nikom. Ne smijem zaboraviti da bih svaki dan nosila štikle. Napokon… Jedino što ne bih je pušila i pila alkohol… Mislim da je ipak lakše biti dijete…

Valentina Podrug (12)

Posao donosi plaću

Prvo što bih ja učinio kad se probudim bi bilo da idem na posao. Zato jer kad smo djeca mi ne možemo ići na posao, pa djeca moraju ići u školu. Neka djeca bi htjela ići na posao jer kad si na poslu dobiješ plaću, a kad si u školi ne dobiješ plaću.

Nikola Borojević (12)

Studij prava i život u Zagrebu

Kada bih se probudila kao odrasla osoba završila bih gimnaziju te maturirala. Upisala bih fakultet prava što sam oduvijek željela. Dok bih studirala marljivo bih učila, ali i družila se sa prijateljima. Napokon bih mogla ići u noćne klubove i zabavljati se bez dosadnih roditelja i njihovih ograničavanja. Išla bih sa prijateljicama u shopping te trošila novce na meni jako dragu odjeću, ogrlice i cipele, a ne na dosadne stvari poput zadaća i školskog pribora. Kada bih završila fakultet i postala slavna sutkinja ostala bih živjeti u Zagrebu. Malo bih se uozbiljila i potražila si posao. Vrijeme je krize pa možda i ne bih odma našla posao, ali potrudila bih se jer trudom i radom možemo postići velike rezultate. Zaboravila sam jako važnu stvar, pronašla bh ljubav svog života koja bi bila uz mene kada mi je potrebno i pomogla mi u potrazi za poslom. Jednog dana bi se udala za dobrog muža koji će mi biti vjeran i poštena osoba. Zajedničkim trudom i radom izgradili bi kuću i postali sretna obitelj, ja, moj muž i moja djeca.

Lucia Kostelac (12)

Dva broja veće papuče

Da se probudim kao odrasla osoba, prvo bih obula svoje dva broja veće papuče i popila dvije šalice kave. Poslije dva sata bih išla u grad s prijateljicama. Šetale bismo po trgovačkim centrima i trošile novac. Jedna od stvari koje bih napravila je to da produžim MDF za barem tjedan dana. Otputovala bih bilo gdje ( maštovita sam nema što) sa Tinom i Anđelom. Vjerovatno bih se sljedeći dan probudila kao normalna 12-godišnjakinja.

Lucija Gojčeta (12)

Prvo vozačka dozvola

Da se probudim kao odrasla osoba prvo bih naučila voziti auto da mogu ići gdje god zaželim. Voljela bih otići u Austriju i zaposliti se kao učiteljica skijanja. Zatim bih se vratila u Šibenik na festival i radila u novinarskoj radioinci. Nisam baš sigurna što bih dalje napravila zato jer ima jako puno stvari koje bih napravila kad odrastem.

Lucijeta Laća (13)

Bijeg u Brazil

Pobjegla bih sa prijateljima u Brazil. Onda bih se vozila u autu do ponoći. Gledala bih horore. Zatim čvrsto zaspala.

Ana Konjevoda (10)

Put u New York

Da se probudim kao odrasla osba prvo što bih napravila bilo bi da upalim automobil i odem do trgovine i na posao. Nakon napornog posla otišla bih u shopping i kupila novu odjeću (haljinu, štikle, skupocjenu torbicu i novu maskicu za mobitel). Nakon shoppinga otišla biih u banku i uzela novce i kupila novi auto i otišla u New York i zatim u Brazil na tri mjeseca.

Gabrijela Čogelja (10)

Radio bi kao pas

Da se probudim kao odrastao ustao bih iz kreveta te obukao obuću i krenuo autom na posao. Na poslu bih se naradio kao pas i došao kući gdje bih spavao do 21 h. Kada bih se probudio otišao bih u noćni klub, te se dobro napio i zabavio. Ujutro bih bio mamuran i povraćao u WC-u cijelo jutro. Nakon toga bih opet otišao na posao.

Pablo Paić (13)

Pravac Kanada

Prvo bih otišla u svoj automobil i žurno išla obaviti ono što nisam jučer. Zatim bih pozvala službu za selidbu i odselila se u Kanadu. Tamo bih kupila kuću prvi red do mora i ispred kuće stavila čamac koji bih kupila za 500 eura. Našla bih si frenda koji bi me proveo kroz grad. Kupili bi sladoled i sunčali se.

Tara Šolić

Život pun luksuza

Da se probudim kao odrasla osoba ja bih prvo našla posao. Zatim bih kupila auto. Marka auta bi bila Ferrari. Nakon što bih kupila auto odvezla bih se do aerodroma i kupila bih kartu za NY. Nakon NY bi išla u Miami, pa u London, Dubai, Pariz, Chicago, Havaje i Washington. Nakon kupljenog auta i putovanja kupila bih ogromnu vilu (kuću, ne čarobnu). Vila bi imala veliku bazen i puno tobogana bolje rečeno aqua park. Još bih kupila stroj za šećernu vunu, kokice i novac. Stvorila bih školu u kjojoj nema knjigu, samo kompjutera za igranje igrica i slušanje muzike. Moja bi vila bila bijela sa velikim vratima i jako velikim vrtom. Vrt bi imao puno ruža. Crvenih, bijelih i rozih. Zaboravila sam najvažnije. Imala bih jako jako jako veliku sobu. Soba bi mi bila roza. Imala bi veliki krevet, stol, stol za šminkanje. Još bih imala za kućnog ljubimca : zeca i psa. Pas bi mi se zvao Max, a zec Bijeli.

Ena Škarica (11)

Odrasli su dosadni i naporni

Da sam se probudila kao odrasla osoba prvo bih spremila stvari i počela bih tražiti posao. Kad bih ga našla počela bih ga svakodnevno obavljati. Nakon posla bih si spremila ručak, ali prvo bih pogledala upute na internetu jer ništa ne bih znala. Već bi pao mrak. Nakon toga bih pročitala knjigu, kupila auto, našminkala bih se, napravila frizuru i otišla u Rusiju. Vratila bih se ujutro i opet pospremila stvari na svoje mjesto. Udala bih se i rodila djecu, a onda bi djeca odrastala pa bi počela : peglati, prati prozore, prati rublje i obavljati sve poslove u kući. Upisala bih djecu na neke sportove. Svakodnevno bi ih tuširala. Mislim svaki put nakon treninga. Ja bih rado ostala dijete jer kad si odrastao si dosadan, naporan i imaš jedan svakodnevni posao. A i još dodatne kućne poslove, ali to nije jedan kućni posao nego više njih.

Chiara Gostijanović (10)

Ogledalce, ogledalce…

Da se probudim kao odrasla osoba prvo bi otišla pred odgledalo. Pravila bih frizure, laikrala nokte, popila kavu. Našla bi si posao. Kad padne noć otišla bih u disco klub.

Mirna Gostijanović (8)

U potragu za šeikom

Da se jednog sunčanog jutra probudim kao zrela tridesetogodišnjakinja, našla bih posao (ili bih bar probala). Radila bih pet godina u struci i ostavljala novac sa strane. Zatim bih otišla u Dubai, naša bih si šeika al-Muhabia i udala se za njega u pustinji. Financirao bi nas njegov otac koji iz drveća ubire novce i svekar bi bio poseban radostan radi lijepe bosanske snahe. Živjeli bismo u Penthousu od 124 kvadrata, al-Muhabi bi me obožavao. Živjeli bismo luksuzan život i putovali bismo svijetom. Život bi bio divan kad bi bila odrasla samostalna neovisna osoba.

Ivana Džojić (14)

Doživjeti stotu

Logično da bih prvo napravila osobnu higijenu. Nakon toga bih, pošto sam odrasla osoba, digla svoju plaću. Tu plaću bih naravno potrošila istoga dana, čemu čekanje? Sa svim tim novcima otišla bih u kladionicu. Možda nije tako pametna odluka, ali koga briga. Zatim bih pobjegla od svojih roditelja (oprostite mama i tata ako ovo čitate) u Ameriku. Tamo bih se udala za Calvin Klein modela i imala bih najljepšu kuću na svijetu. Uz najljepšu kuću imala bih i najljepšu djecu, jer naravno, udala sam se za modela. Umrla bih bogata, pametna, s lijepom potomcima i vjerojatno stara, jer planiram doživjeti 100-tu.

Nika Grbelja (14)

Raditi je naporno

Da se probudim kao odrasla osoba otišla bih na posao te odspavati kući jer kroz ovih 12 godina djetinjstva sam shvatila da su roditelji nakon posla izmoreni, kako oni kažu krepani. Nakon toga bih otišla u noćni klub kao npr. Hacienda, Aurora, Inside i drugi. Ipak mislim da ne bih mogla izdržati biti odrasla. Smatram da je to jako naporno, pogotovo taj posao, kad imaš razmaženu djecu te pranje, peglanje i svaki dan ti bude isti. Kad si dijete ništa te ne zamara ah…jedina obveza je škola. Ne bih htjela nikada odrasti jer mislim da ću biti dosadna baš kao svi roditelji.

Luca Mikulandra (12)

Iz dana u dan

Da se probudim kao odrasla osoba imala bih super posao, auto i vilu. Svako jutro bih nešto pojela i otišla na posao. Nakon posla bih otišla s prijateljicama na kavu. Ručala bih i prošetala psa. Kad bi došla kući otuširala bih se, ispekla kokice, sjela na kauč i gledala film na televizoru. I tako svaki dan.

Nikolina Brakus (12)

Bila bi učiteljica

Da se probudim kao odrasla osoba išla bih na posao. Ja bih bila učiteljica. Ujutro bih se pripremila za posao. Kad bih došla na posao učila bih učenike. Kad bi završila s poslom, otišla bih s prijateljicama na kavu. I tako bi došlo vrijeme ručka. Ručala bih i išla se odmoriti. Nakon toga posjetila bih shopping centar. Tamo bih kupila ono što mi je potrebno. Došla bih kući, pogledala dobar film i otišla spavati.

Mia Karađole (10)

Piercing na nosu

Da se probudim kao odrasla osoba pogeldala bih se u ogeldalo da vidim kako izgledam. Zatim bih pokupila stvari i prijatelje i otišla u Australiju živjeti. Tamo bih imala kuću srednje veličine s ogromno garažom u kojoj bih držala surferske daske, jedra i ostali pribor za surfanje. Tamo bi također bio moj motor Dukati i Jeep. S motorom bih jurila cestom daleko od svega brzinm 200 km/h, a autom bih kružila slušajući opuštajuću glazbu – techno, a i pop tu i tamo. Imala bih čopor pasa koji bi me svugdje pratio. Zaboravila sam spomenuti da bi moja kuća i kuć mojih prijatelja bile na pješčanoj obali pored oceana te da ću staviti piercing na nos. Laku noć, opet sam umorna.

Katja Frua (14)

Ljepota je najvažnija

Pa kad bi se probudio kao odrastao čovjek, prvo bih pogledao u ogledalo jesam li lijep, a sve ostalo me ne brine. Iskreno, nastavio bih svoj život, samo bih imao psoao, ženu i djecu. I to je to!

Duje Šupe (12)

Jeo bih kao odrastao čovjek

Da se probudim kao odrasla osoba, završio bih svoju školu i počeo bih raditi svoj posao. Oblačio bih se kao odrastao, jeo bih kao odrastao i mislio kao odrastao. Bilo bi tako lijepo živjeti, ali ljepše je biti dijete.

Marin Belak, (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže