Priroda i društvo: Predstava koja bi bila odličan talk show

Zagrebačko kazalište mladih, Umjetnički kolektiv SKROZ, HDS ZAMP

Prejaka glazba
Predstava “Priroda i društvo” puno mi se svidjela. Vrlo je poučna i zabavna. Kroz cijelu predstavu raspravlja se o autorskim pravima. Glumci su vrlo dobro komunicirali s publikom. Imao sam osjećaj kao da ne gledam predstavu, nego da sam došao na razgovor i to mi se jako svidjelo. Posebno iznenađenje bio je Ivan Dečak koji je sudjelovao u razgovoru o autorskim pravima. Jedna zamjerka što je glazba bila prejaka pa su se neka djeca prepala i počela plakati. Mislim da se publici predstava jako svidjela jer su na kraju dobili veliki aplauz.
Ivo Šarić (14)

Zato što volim glazbu
Predstava mi se svidjela zato što je bilo puno zabavnih i smiješnih stvari. Posebno mi se svidjelo kad su pjevali zato što volim glazbu.
Lana Abramović (9)

Dečak kao iznenađenje
Ovo je jedna od najzanimljivijih predstava na MDF-u od predstava koje sam pogledala. Predstava nam govori kako nije lagan put od teksta koji autor napiše i onog što mi gledamo na pozornici. Meni se posebno svidjelo to što je svaka nepoznata riječ temeljito objašnjena. Glumci su komunicirali s publikom, a predstava je bila vrlo humoristična i poučna. Posebno iznenađenje bilo je to što je došao Ivan Dečak. Predstava je bila vrlo zanimljiva i jako mi se svidjela.
Mia Karađole (11)

Prije i poslije Prirode i Društva
*PRIJE PREDSTAVE*
I tako se mi smjestili i čekali predstavu i dođu neke žene i kažu da imaju to mjesto. Mi smo se digli i sjeli red ispod. Te žene su pričali cijelu predstavu kako su trebale uzeti kokice. I tako minutu prije predstave dolazi Vatra (Ivan Dečak).
*PREDSTAVA*
Krenula je predstava i bilo je smiješno, a sve o predstavi nađite na internetu. Nešto što mi je zapelo za oko osim kokica na mojim leđima koja su djeca prosula po meni je to što naš novinar Duško hvatao sve zgodne žene.
Duje Šupe (13)

Zvučnici na najglasnije
Ova predstava mi se nije svidjela zato jer glumci nisu imali baš sluha i zvučnici su bili stavljeni na najglasnije. Morala sam tražiti drugo mjesto za sjedenje zato jer da se nisam premjestila skroz bih oglušila. Nadam se da neće biti sličnih predstava.
Lucijeta Laća

Očekivala spektakl
Scenografija mi se prije početka predstave donekle i sviđala. Očekivala sam da će to biti neki spektakl, ali me je razočaralo. Čula sam da će tu biti Ivan Dečak iz benda Vatra nije da ga baš nešto volim, ali eto. Zvučnici su bili pojačani na najjače i ja sam sjedila u prvom redu, pa to je bila katastrofa. A tek te njihove pjesme, auh još da su imali sluha. Iako je tema ove predstave bila za malo odraslije ja nisam ništa shvatila.
Marta Šarlija

Baš rokerski
Predstava je bila super jer je bila rasprava o umjetnosti i glazbi. Glazba je bila super jer je zvučalo rokerski. Sve u svemu bilo je dobro.
Tin Vidović (14)

Zabavna i smiješna
Predstava mi se svidjela jer je zabavna i smiješna. Najviše mi se svidio dio na početku kada su pjevali. Drago mi je to što je došao Ivan Dečak u predstavu. Predstava je bila odlična, čak i među boljim predstavama na ovom festivalu.
Ena Škarica (12)

Ponovo bih gledao
Predstava je bila po meni malo previše duga te bih više volio da je ova predstava bila sličnja “Talk showu”. Smatram da je Ivan Dečak trebao više sudjelovati jer bi on vjerovatno unio još više veselja i emocija. Mislim da publika nije baš ispunila očekivanja glumaca. Predstava je sve u svemu bila dobra te bih je ponovno pogledao.
Pablo Paić (14)

Kao talk show
Prema naslovu očekivala sam neku edukativnu predstavu koja djeci predstavlja prirodu i društvo na zanimljiv način. Nije bilo baš tako. Tema predstave bila su autorska prava i općenita pitanja koja dolaze skupa s tim. A kako je to povezano s naslovom? E, pa baš i nije. Predstava se samo zove “Priroda i društvo” zato što se o temi autorskih prava raspravlja se o “Talk showu” priroda i društvo. Predstava je bila relativno dobra, po mom mišljenju preduga i na trenutke ne zanimljiva. Cijela se predstava odvija na televiziji i radnja se odvija za vrijeme tog showa što je neoubičajeno i jako mi se svidjelo. U predstavi je sudjelovao pjevač grupe Vatra, Ivan Dečak. On je bio na sceni samo tri minute što je po meni bezveze. Ali predstava je bila dobra tako da nema veze.
Mirna-Lani Avdagić (13)

Sve zbog jednog Dečaka
Predstava mi je na neke trenutke bila jasna, a na druge ne. Kad je počela predstava pokraj mene je prošao Ivan Dečak. Bila sam sva uzbuđena jer je sjedio iza mene. Bilo mi je užasno drago jer sam ga prvi put vidjela uživo, ali da se sad vratim na predstavu. Ne sviđa mi se na koji način prikazuju autore i autorska prava. Po meni autorska prava jesu novac i da će autori živjeti od tih prava, ali ja znam i vidjela sam Ivana Dečaka kako iznosi svoje mišljenje pa mislim svim autorima koji imaju autorska prava im je to drago i da im nije puno stalo do novca, ali na veliku žalost danas samo vlada novac u očima autora, a i ne samo njima. Ljetna je bila puna jer su svi uglavnom došli zbog Ivana Dečaka, ali nije da želim lagati i ja sam. Ali me i sažetak o predstavi inspirirao da odem na ljetnu. Predstava je malo zaostajala dok se oni presvuku. Pa mi je i zato bila malo dosadna. Voljela bih da ima dosta predstava vezano uz glazbu, ali da ne traju dugo kao i ova predstava.
Lucija Zekanović (13)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže