Princeza i svinjar: Ljubav se ne može kupiti novcem

Kazalište Smješko, Zagreb, na Novoj sceni

S klasikom nema greške

Ova predstava je bila klasična, a s klasikom se ne može pogriješiti. Govorila je o ljubavi te kako se ljubav ne smije podcijeniti. Obožavam ovakve priče i pouke pa mi se predstava svidjela. Glumci su dosta komunicirali s publikom što je predstavu učinilo još zanimljivijom.

Lucija Radetić (14)

Jedna od najboljih

Predstava mi je bila super. Na glumcima sam vidjela da se jako trude. U predstavi bezobrazna princeza odbija kraljevića od malo siromašnijeg kraljevstva. Zato se kraljević preruši u svinjara i natjera princezu da ga poljubi. Predstava sve ukupno je bila jedna od najboljih predstava ovog festivala.

Petra Brkičić (11)

Tjera na razmišljanje

Predstava me ugodno iznenadila svojim nastupom. Princ iz predstave me pomalo podsjećao na mene po svojoj smotanosti, zbunjenosti i zaljubljenosti. Na trenutak sam pomislio da će njegov problem riješiti moj, ali kad je princ izvukao čarobni šešir, moja misao je pala u vodu. Predstava je dovoljno trajala te je lijepo to iskoristila kako bi nas gledatelje navela na to da mislimo što bi se dogodilo? Ova predstava je bila po meni jedna od najboljih predstava na MDF-u.

Pablo Paić (14)

Tko bi pomislio

Ova predstava je oduševila svu publiku time što je bila prepuna neočekivanih događaja i zapleta jer tko bi pomislio da će se kraljević prerušiti u svinjara kako bi zaveo prelijepu princezu. Istina da je princeza bila prelijepa, ali nije sve u izgledu. Prava ljepota i ono što natjera neku osobu da “ludi” za drugom je ono što se nalazi u srcu, a princeza je čisti primjer tomu. Njeno srce nije osvojio crvenim ružama, slavujem u krletci, već kada se prerušio u svinjara i počeo je zavoditi magičnim darovima poklanjala mu je svoje poljupce. Ubrzo je princeza uvidjela svoje bezobrazno i drsko ponašanje te sebe pretvorila u bolju osobu tako što se počela ponašati kao princeza iz bajke.

Antonela Kovač (13)

Ljubav nema veze s novcem

S obziom da trenutačno ne mogu nikako smisliti dobar početak samo ću reći da sam pogledao predstavu imena “Princeza i svinjar”. Predstava je dosta smiješna, ali također ima i bitnu pouku da ljubav nema veze s bogatstvom. Kao što pouka kaže ova predstava govori o princezi koja ne želi imati ljubav s princom koji ima malo manje kraljevstvo od njezinog. Publika je ovom predstavom bila oduševljena, a također sam i ja bio oduševljen. Moram stvarno pohvaliti redatelja ove predstave zaato što je uspio načiniti prekrasnu predstavu sa samo 4 glumca.

Emil Erak (14)

Zabavno i zanimljivo

Iako je ova predstava bila za djecu mlađe dobi od mene svidjela mi se. Djeca oko mene su se mnogo smijala, a isto tako glumci su dosta komunicirali s publikom. Mislila sam da će predstava biti klasična kao i obično, ali me na neki način uspjela zabaviti i zaintresirati.

Nika Čoraš (13)

Nikad ne budi razmažen

Predstava je bila odlična. Za vrijeme cijele predstave djeca su bila tiha i zadovoljna, a glumci su na kraju dobili veliki aplauz. Princ iz malog kraljevstva zaljubio se u princezu iz velikog carstva. Princeza je bila izgubila kraljevića svinjara da dobije čarobni lonac i čarobnu čegrtaljku, a nije imala uho za predivan slavujev pjev i nos za miris divnih ruža. Kraljević se vratio u svoje kraljevstvo, a princeza je prognana iz carstva zbog preljuba sa svinjarem. Priču je napisao Hans Christian Andersen. Priča ima i pouku:” Nikad ne budi razmažen.”

Marta Živković (10)

Nije vrijedna truda

Predstava koju sam gledala na Novoj pozornici ispred OŠ Fausta Vrančića je bila odlična iako je bila za manju djecu. Predstava je govorila o mladom princu koji je bio slijepo zaljubljen u razmaženu i oholu princezu koja ga nije željela ni pogledati dok joj nije donio poklone. Mladi kraljević je i sam na kraju shvatio da princeza nije vrijedna njegova truda. Glumci su bili obučeni u jako maštovite kostime i cijelo vrijeme su plesali i pjevali nastojeći privuči mladu publiku. Djeca su uživala u predstavi dok se predstava svidjela i njihovim roditeljima. Glavni je glumac svim silama pokušao privuči princezinu naklonost i ljubav dok je ona ljuta na njega jer nije došao na njezin bal. Pouka ove predstave je bila jako izražena. Peinceza je bila jako bahata i njezin otac ju je odbacio te je ona bila nesretna i tužna, ali kada ju je princ primio k sebi prestala je biti takva i zaljubila se u princa. Kao što su njih dvoje rekli na kraju: ” Ljubav je vječna i ne može se kupiti.”

Sara Rak (14)

Pravi show

Meni se ova predstava svidjela jer je poučna i govori o tome da svatko tko je umišljen i razmažen na kraju plati svoju cijenu. Svidjeli su mi se elegantni kostimi i dinamična glazba. Iako su bili samo tri glumca napravili su pravi show.

Ivo Šarić (14)

Nije super, ali je zanimljivo

Mislila sam da će predstava biti dosadnija od onih klasičnih priča o princezama. Neću reći da je predstava bila super, ali je bila zanimljiva. Sviđa mi se na koji način siromašni kraljević lukavo pokušava dobiti princezino srce. Mislila sam da ću biti jedina od Nore na predstavi jer se u blizini nalazi škola u kojoj većina djece iz Nore pohađa. Bila sam iznenađen što je Nova scena bila puna. Znam dosta ljudi koji su razmaženi kao princeza, ali ih sad neću imenovati.

Lucija Zekanović (13)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže