Predstava dobra, veliko drvo prestrašno!

I Nora ima nešto kazati o ‘Malom velikom kvrgavom drvcu’ .

PREDSTAVA DOBRA, DRVCE PRESTRAŠNO

Ova predstava govori da uvijek moramo sve dijeliti i svima dati drugu priliku. Meni se svidjela predstava, ali je veliko drvce bilo prestrašno.

Nikolina Brakus (11)

VRAG U KORIJENJU

U publici je mnoštvo djece. Čekaju početak predstave. Jedva čekaju vidjeti to čarobno drvce. Zastori se otvaraju i počinje čarolija.

Pojavila su se dva kvrgava drvca. Jedno veliko kao div, a drugo malo kao miš. Malo kvrgavo drvce je pokušalo biti sve veće, ali mu nije uspjelo radi stijena. Veliko kvrgavo drvgce je raslo i raslo, ali kao da mu je šumski vrag uletio u korijenje. Pojavilo se malo kvrgavo drvce i sve je pozvalo na igru. Došlo je do problema, sunce je palo, ali predstava ide i dobro je, naravno, pobijedilo zlo.

Lucija Zekanović (12)

VELIKO JE SEBIČNO, MALO IMA VELIKO SRCE

Predstava je bila zanimljiva, ali mnoga djeca su se prepala malog velikog kvrgavog drvca. Kada je predstava počela bila je jako zanimljiva, ali kasnije se moj dojam promijenio jer je veiko drvce bilo sebično, a malo drvce je bilo dobro i s velikim srcem.

Lora Samodol (13)

POČETAK BEZVEZE, KRAJ ODLIČAN

Prvi dio predstave mi se nije svidio, ali kraj predstave je bio odličan. Malo drvce mi se svidjelo jer je bilo pošteno i požrtvovno, ali mi se nije svvidjelo veliko drvce jer je bilo bezobrazno i oholo. Na kraju mi je bilo žao velikog drvca koje je umrlo, ali je na kraju oživjelo. Inače, predstava je bila super.

Lucijeta Laća (12)

OSTALA RAVNODUŠNA

Predstava je bila domaća, u izvedbi šibenskog kazališta. Predstava na mene nije ostavila nikakav dojam. Predstava me nije ni oduševila, ni razočarala. Jednostavno me ostavila ravnodušnom. Nisam shvatila radnju. Možda nisam dorasla predstavama 3+?!

Ivana Džojić (13)

NE SVIĐA MI SE

Šibenska predstava Malo veliko kvrgavo drvce nije baš izazvalo veliki interes građana o čemu svjedoči poluprazno gledalište. Spominju se dva hrasta, jedan velik i raskošan, a drugi mali i slabašan. Naime, ono veće je bahato i sebično dok je manje blago i darežljivo. Glumci su uz pjesmu i ples izazvali osmijehe na dječjim licima. Meni se osobno predstava nije svidila, nisam je mogla pozorno pratiti zbog vandaizma u susjednoj loži. No, iz onog malog dijela kojeg sam gledala mogu izvući važnu poruku: „Poštuju drugoga kao samoga sebe“. Sve pohvale za scenu i kostime koji su osvojili većinu gledatelja već na samom početku. Sve u svemu, publika je glumce nagrqadial velikim i gromoglasnim pljeskom.

Paula Čičmir (14)

PIZZA BEZ ORIGANA

Predstava mi se činila da će biti ni loša ni predobra i nisam se previše razočarala. Malo drvce je po mojem bilo ljepše od velikog, umišljenog i nerazumljivog drvca. Ja sam se morala naprezati da mogu jednu riječ čuti od mjeseca, sunca i oblaka. Kada je sunce palo sa svojeg držača začuo se veliki smijeh od mlađe publike, a kada je veliko drvce umiralo kladila sam se sama sa sobom da će pola publike plakat. To je bilo tako KUL, još mi je samo falila pizza šunka sir bez origana i uz nju jedan ledeni čaj od breskve. Meni je patuljak ili vilenjak bio tako sladak da nisam uopće slušala što govori, ali nema veze. Kada je došla vila tako je bila bajkovita da uopće nisam mogla vjerovati da je stvarna.

Nika Vlahović (11)

ODLIČNA GLAZBA!

Na samom početku predstave bila sam razočarana sa skromnom kostimografijom, no ubrzo sam shvatila da je razlog te skromnosti činjenica da su likovi sjemenje hrasta. Najzanimljiviji dio predstave su mi bili glazba i scenski efekti koji su bili pun pogodak. Dijalozi između hrastova i šumskih životinja nisam uopće čula, a ne mislim da sam puno propustila. Poruka predstave je dobro nam poznato Dobro uvijek pobjeđuje, a zlo je uvijek kažnjeno.

Kristina Vukelja (14)

MALO VELIKO KVRGAVO DRVCE

…je predstava u kojoj se radi o dvama žirovima koja traže rupicu, a kad nađu rupicu jedan naraste veliki, a drugi zakržlja i bude kvrgav. Veliki hrast odbija pomagati i tjera sve od sebe dok kvrgavo drvce pomaže i svojom korom spasi vilu, a brat umre od pohlepe koju je učinio. Dobra vila ispunjava želju kvrgavom drvcu da oživi njegovog brata i svi budu sretni i zadovoljni.

Lovre Sladić (11)

PREDSTAVA ZA MANJU DJECU

U početku predstave Malo veliko kvrgavo drvce pomislila sam kako će predstava biti jako zanimljiva. Taj dojam sam stekla zbog odlične kostimografije i scenografije, ali mi se predstava kasnije nije svidjela. U njoj su uživala mala djeca koju su glumci nasmijavali šaljivim pjesmama. Meni se također svidjela glazba, ali i scenski efekti koji su nadopunjavali predstavu. Iako predstava nije po mom ukusu, iz nje smo ipak mogli nešto naučiti, a to je da se zločesti uvijek kazne, a dobri nagrade.

Matea Maglić (14)

SMIJEŠNA I POUČNA

Predstava mi se nije baš svidjela. U početku su mi se kostimografija i scenografija činile zanimljive, ali kad je počeo lutkarski dio promijenila sam mišljenje. Prazna sjedala u gledalištu i ložama (kojih je bilo puno) možemo opravdati jer je ova predstava već bila prikazivana u HNK u Šibeniku. Djeca kojima je predstava namijenjena bila su oduševljena. Smiješne scene publiku su tjerale na smijeh što mi je bilo jako drago. Iz predstave smo mogli naučiti da ne budemo bahati i sebični jer dobro se dobrim vraća.

Lorena Nanjara (15)

JAZAVAC NAJBOLJI!

U početku mi je bilo strašno dok je veliko drvce nešto govorilo. U trenutku kada je prasac (vepar) izašao iza kamena, mislila sam da je ptičica. Po meni, drvce i vepar su bili vrlo hvalisavi i mislili su da su oni najbolji. Uopće mi se nisu svidjeli. Djetlić mi se svidio pola – pola. On je u početku izgledao dobro, drago, no kasnije se hvalio kao i svi. Onda je izašao jazavac. On mi je bio super, a i lijepo je pjevao. Veliko stablo (drvo) bilo mi je užasno. Bilo je opasno i zločesto za razliku od malog koje je bilo drago i brižno. Na njega je prvo došao vepar. Njemu je drago drvce dalo svoj žir, jazavcu vodu, a djetliću velikog crva. Pjevali su mu: ” Ti si drvo, dobro drvo, to se sazna prvo” (ja mislim da je išlo tako). Tijekom predstave glumcima je palo drvo (hahahahah). Cijelo kazalište je o tome govorilo (jadni!). Meni je predstava stvarno bila super!

Nika Manojlović (12)

POUKA IMPRESIONIRAJUĆA

Ne volim ovakve tipove predstave, ali kako je išla prema kraju tako sam počela shvaćati o čemu se radi, a to je sebičnost i darežljivost. Najbolji dio predstave je bio kada je Sunce palo, tada smo se svi smijali. Najviše mi se svidjelo malo drvce, zbog svoje darežljivosti. Ova predstava ima pouku kako nikad ne smijemo biti sebični i da moramo pomoći drugima u nevolji. Jako mi se svidjelo to što se veliko drvce uspjelo popraviti i ne biti sebično kao prije.

Benisa Huseljić (11)

PUN POGODAK

Na samom početku bila sam razočarana skromnom kostimografijom, no ubrzo sam shvatila da je razlog tome je činjenica da su likovi bili korijenje hrasta. Najzanimljiviji dijelovi su bili glazba i scenski efekti, koji su bili pun pogodak. Pouka je da dobro uvije pobjeđuje zlo,a zlo biva kažnjeno.

Kristina Vukelja (14)

JEŽ MI JE DIGAO TLAK

Mnogi su govorili sve najbolje, budući da je najnovija lutkarska predstava. Veliki hrast je izgledao kao da se belji i to mi je bilo jako smiješno. Na početku predstave imali smo priliku upoznati likove tako što su nam pjevali pjesmu o sebi. Naživciralo me to što je jež neprestalno ponavljao riječ KOMPA. Sve u svemu se isplatio gledati predstavu!

Marin Belak (11)

OMETEN ”IZGUBLJENIM” MOBITELOM

Predstavu nisam baš pratio jer sam mislio da sam izgubio mobitel, ali ovo što sam vidio bilo je odlično. U konačnici sam pronašao mobitel i sukobio se s hostesom, koja mi je rekla da se više nikako i nikada ne vraćam u kazalište, ali ja ću se sutra opet vratiti.

Marko Samodol (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže