Posao iz snova: Ležaćica kreveta, kušač bombona, trenerica vila…

Norci imaju novu temu!

Ležaćica kreveta

Ne znam točno moj posao iz snova, ali znam da ne bi bio umarajuć i zahtjevan. Mogla bih biti ležaćica kreveta i trosjeda. Što više ležim to me više plaćaju. Život bi mi bio bajan.

Lucija Radetić (13)

Kušač bombona

Moj posao iz snova je prodavač gumenih bombona. Kad bi netko napravio novi okus bombona ne bi ga mogli staviti u prodaju bez da ga ja probam. Ja bih još sudjelovala u pravljenju novih okusa i oblika. Mislim da bih moj posao ipak bio prodavanje svih slatkiša. Napravili bismo razne strojeve za pravljenje slatkiša. Ja bih osim prodavanja još bila i šef svih strojeva. Najdraži stroj bio bi mi stroj za pravljenje šečerne vune. Šećerna vuna bi se pravila tako da bi s jedne strane stroja ulazili oblaci a s druge vuna. Svi slatkiši bi bili jeftini i svaki petak bi besplatno djelila bombone, čokolade i sladoled. Tako bi razveselili svu djecu svijeta.

Ana Rodin (12)

Power girl

Htjela bih raditi kao super and power girl. Pomagala bih svim ljudima sa svojim pomagačima (powerima). Oduvijek sam htjela pomagati ljudima na neki način i zato je ovo savršeno zanimanje za mene.

Tonka Juras (10)

Superheroj

Moje super zanimanje je da sam superheroj koji vlada vodom, zrakom, zemljom i vatrom. To bi jako željela.

Ivana Krnić (11)

Neobičan heroj

Moje zanimanje iz snova je superheroj. Ali ne običan heroj. Heroj koji se može pretvoriti u bilo koju životinju i razgovarati s njima. Spašavali bi životinje i ljude u nevolji. Mogla bih spašavati u bilo kojim uvjetima. Da to postanem ostvario bi mi se san snova.

Marta Živković (10)

Dizajnerica vrta u filmu

Oduvijek sam htjela biti dizajnerica, novinarka ili glumica,pa bih to sve spojila u jedno. Htjela bih biti dizajnerica vrta u nekom filmu. Uredila bih ga u nekom svom, modnom stilu. Stavila bih neke bijele stolice s različitim ukrasima i stolić uz to. Po stupovima bih napisala neke poučne izreke ili lijepe pjesme. Stavila bih puno cvijetova… Ahhh…

Valentina Podrug (12)

Astronaut

Moj posao iz snova je da budem astronaut! Meni se taj posao sviđa jer možeš iz svemira vidjeti cijelu zemlju, ostale planete, sunce i mjesec. Najbolje bi mi bilo to što bih se vozila u raketi. Raketa bi bila rozo-ljubičasta s crno-plavim šljokicama (ja sam beba hahahah).

Ena Škarica (11)

Dijete

Svi moji poslovi iz snova postoje. Ja zapravo ni ne znam što ću biti kad odrastem. Zasad uživam u tome što jesam – a to je biti DIJETE. Dok sam bila mala imala sam različite poslove iz snova: astronautkinja, prodavačica, modna dizajnerica, učiteljica itd. Još ne znam što će mi život donijeti tako da sad odmaram!

Lucija Gojčeta (12)

Isprobavač auta

Moj posao iz snova bi bio da isprobavam aute po gradu. I kažem ljudima da li da kupe taj auto ili ne. Taj posao mi se čini zanimljivim zato što isprobavam aute i vozam se po gradu. Mislim da se od tog može živjeti.

Nika Čoraš (12)

Klasična balerina

Moj posao iz snova bi bio plesanje klasičnog baleta. Ali to plesanje bi bilo bez prestanka da se ne umaram, već samo plešem. Htjela bih noću spavati, a danju samo plesati. Ne bih imala potrebu jesti, piti, slušati, pričati. Ako već nije moguće cijeli život provesti plesući barem onda jedan dan u zatvorenoj sali s radiom o klasičnoj glazbi. Imala bih svoju grupu pravih balerina koju bi činilo 5 ili 6 sudionika. Ali pravih balerina koje s razumjevanjem, voljom i znanjem plešu. To bi bio moj posao iz snova. Samo ples i glazba.

Luca Mikulandra (12)

Profesionalni spavač

Moj posao iz snova je spavanje. Koliko sati spavaš više te plaćaju. Taj posao bi skoro svi koji vole dugo spavati. Neki kažu : “Da je spavanje posao radila bih prekovremeno”. Za taj posao ne treba puno riječi.

Nikolina Brakus (12)

Trenerica vila

Moj posao iz snova bio bih: trenerica za čarolije za mlade vile. Bila bih trenerica vila zato jer još od 3 godine obožavam vile i uvijek sam sanjala da bi bila trenerica samo za mlade vile.

Gabrijela Čogelja

Vozačica velikog autobusa

Ja bih bila vozačica velikog autobusa. Taj autobus bio bi od šečerne vune, a kola bi mu bila od medenjaka. Tako bih prevozila ljude po nebu. Letila bih autobusom po nebesima. Karte za autobus bile bi od šečerne trake. I tako bih imala najbolji posao.

Mia Karađole (10)

Dogsitterica

Dogsitting jer obožavam pse. Mogu zaraditi mnogo novca jer puno ljudi ima pse. Psi su čovjekov najbolji prijatelj i zato volim pse.

Ana Konjevoda

Posjećivač planeta

Moj posao iz snova bi moglo biti da posjećujem planete ili da budem svemirski policajac. Ti poslovi nisu stvarni, ali ti poslovi su stvarni u mojim snovima.

Nikola Borojević (12)

Snovolovka

Moj posao iz snova je snovolovka. Mogu ga i otplesati, a mogu i zaraditi. To je super. Baš su me oduvijek zanimali tuđi snovi, ali ne i more. Njih se klonim kao maca od peseka, ali ako je slučaj da je pas na uzici onda nisam maca nego kao miš kojeg maca ugleda. Dizajnirala sam si čak i haljinicu koju bih nosila. Naravno, plava je, različite nijanse i ima šljokice na sebi iiiii…. dalje ne znam opisati. Čarobna je, da skratim. Ja taj posao ne želim pokrenuti jer bih morala biti šefica, a tada bih morala cijeli dan visiti na poslu. Radije ću pričekati da se netko drugi sjeti tog zanata, jer ja želim povremeno dolaziti na posal u bijelom smartu.

Nika Vlahović (12)

Trgovac

Moj posao iz snova je jedna velika zagonetka koju treba obavezno ispuniti. Ja sam htio oduvijek biti trgovac u nekom supermarketu.

Tin Vidović (13)

Surferica – spasiteljica životinja

Mene zanima jedrenje, surfajne i životinje. Voljela bih jedriti i surfati po svijetu s prijateljima spašavajući životinje. Ulazila bih u razne džungle, pustinje i oceane kako bih spasila životinje do kojih bih naravno trebala dosurfati ili dojedriti, a za to bih bila dobro plaćena. Moja kuća i kuća mojih prijatelja bi se nalazila na obali Atlanskog oceana.

Katja Frua (14)

Magistar bureka

Da mogu raditi bilo koji posao na svijetu i za to dobivati novce, bila bih magistar bureka i buregdžinica. Putovala bih svijetom i upoznavala druge kulture i njihove bureke. Ne bi mi bio problem kušati svaki i dati svoj sud. Ipak bih ja bila magistar bureka.

Ivana Džojić (14)

Kopač ruda

Eh, kad bih mogla biti bilo što na svijetu paaa… bila bih odvjetnik, kopač ruda, arhitekt ili možda pak nešto treće. A znam bila bih osoba koja se može pretvoriti u muhu i pratiti druge osobe.

Marta Šarlija (12)

Vlasnica tvornice

Moj posao iz snova jest da budem proizvođač i vlasnik tvornice Magic Gonza, to mi je velika želja koja mi se mora ostvariti. Moji suradnici bit će Lana, Nika Manojlović, Luca Mikulandra, Ana Lacija Kopas i mnogi drugi.

Benisa Huseljić (12)

Košarkaš

Moj posao iz snova je moja najveća ljubav košarka. Ja ne mogu zamisliti život bez nje. San mi je biti u NBA ligi i igrati među velikanima te lige. Košarka mi je draga jer dok ideš na turnire ideš na putovanja i možeš svašta vidjeti. Košarka je kao neka dugogodišnja priča u kojem je jedini zakon lopta i koš. Ja se od toga ne mogu odreči kao ni vjere zato je ona dio mog srca.

Marin Belak (12)

Vojnik HV-a

Moje zanimanje iz snova je doktor medicine ili biti vojnik HV.

Stipan Režić (11)

Gledačica crtića

Moj posao iz snova bi bio da gledam filmove i crtiće. Trebala bih samo sjediti, gledati i reći svoje mišljenje. Ja mislim da bi to bio predobar posao jer bih mogla pogledati sve najnovije filmove besplatno i bilo bi mi zabavno. Pozvala bih sve prijatelje pa bismo ih gledali zajedno. Ah, da bar postoji ovaj posao… Ja bih bila najbolja radnica!

Tina Gostijanović ( 13)

Učiteljica u školi igre

Moj posao iz snova je da sam učiteljica u školi u kojoj ništa ne pišeš i ne učiš nego da se igraš. Od 9 ujutro do 11 navečer. Imala sam i još jedan san. Taj san je moj prvi san i posao i još uvijek je, a to je da budem novinarka koja uči djecu, koja su dobra, poslušna i sve. Pa zbog toga svaki dan idu na sladoled. Za nagradu za trud i dobrotu.

Chiara Gostijanović (10)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže