PETER KUŠTER: Čudno, zanimljivo i jezivo

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Slovenija (Ljetna pozornica)

Predstava mi se nije baš svidjela jer nisam shvatila smisao. Glumci su odlično odglumili, ali tema nije bila jasna.

Lea Zaninović,13

Ove godine ovo mi je bila prva predstava na MDF-u. Ne mogu reći da me potpuno oduševila. Predstava je namijenjena malo starijoj dobi, ali sam na kraju ipak shvatila poruku. Poruka je: “Svaki život je jednako vrijedan.” Glumci su se stvarno uživjeli u svoje uloge. MIslim da bi bilo bolje da je za par godina ponovno pogledam,vjerojatno bih je bolje shvatila.

Petra Brkičić,13

Predstava Peter Kušter mi se jako dojmila i bila je predobra. Jako mi se svidio način izvedbe, glazba i to što je u predstavi bilo sarkazma. Iako je bila na slovenskom, imala je prijevod i to mi se svidjelo. Nadam se da će se to opet izvoditi u našem gradu i voljela bih je ponovno pogledati.

Ema Samarđija, 12

Predstava je bila zanimljiva jer je bila za odrasle i za djecu stariju od 14 godina. Ljetna pozornica je bila napola prazna. Ova predstava je bila dobra zato što je govorila o djeci kako se ponašaju i što rade od svoga života. Ovo je kao neka priča o dječaku koji se drogirao, opijao i radio zločine. Predstava ima značenje jer je ovo prikaz propalog života.

Tin Vidović, 17

Predstava je bila čudna, zanimljiva i jeziva. Glumci su iz Slovenije, pa ništa nisam razumjela, ali je bio prijevod. Glumci su bili lijepo našminkani i imali su odlične kostime. Nisam sve skužila, ali je radnja jeziva. Svako dijete koje je obitelj dobila je bilo bolesno na neki način ili je bilo piroman, zlostavljač, debeo, ružan… Sve u svemuu je bilo smiješno i odlično.

Petra Lastavica, 12

Predstava je bilo čudna. Nisam je baš shvatila jer su glumci glumili slovenski, a prijevod je bio na jednoj strani pozornice, a ja na drugoj. Mislim da se radilo o obitelji koja je htjela dijete, ali niti jedno koje su dobili nije bilo savršeno. Najviše mi se svidio glumac s bubnjevima jer je jedini radio nešto zanimljivo. Zapravo i nije bila toliko loša.

Lucija Brajković 12

Predstava mi je bila osrednja. Radilo se o djeci s različitim osobinama. Predstava je počela tako da je jedna obitelj dobila dijete koje im je bilo ružno i oni su ga odlučili odbaciti, kasnije su dobili dijete koje je bilo nasilnik i tuklo svoju baku i psa koji ga je ubio. Bilo je još mnogo djece koja su umirala zbog svojih mana. Kako je bila na drugom jeziku, bio je i prijevod. Uglavnom predstava je bila poučna.

Katarina Veleglavac, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže