‘Osjećao sam se kao da mi je ponovno 5 godina!’

Nora o predstavi ‘Jos si zelen’. Od razočaranja do oduševljenja!

ZANIMLJIVA, ALI DOSADNA

Predstava Još sam zelen je bila zanimljiva, ali i dosadna.

Marko Samodol (14)

BALON PO NOSU!

Predstava mi se svidjela jer je bila šaljiva. Najsmješniji lik mi je bio Đuro jer je stalno trebao na wc i jer je stalno padao u nesvijest pred publikom. U predstavi su izrečene dvije vrlo važne poruke. Svakom treba dati priliku i treba vjerovati u sebe. Kada je predstava počela, ja sam u svojim ustima žvakala žvakaću u obliku teniske loptice pa nisam mogla razabrati tko je zeleniji, predstava ili moja žvakaća. Kada se lutka sa zelenom kapom (ja ju zovem Zelenko) pojavila na pozornici, ja sam napuhala najveći balon koji mi se zalijepio za nos! Na početku sam mislila kako će predstava bit tak – tak s obzirom da je lutkarska, ali me iznenadila. Kada je čovjek koji je oživljavao ili uspavljivao stvari oživio veliku glavu, tako je bilo strašno da sam se sva stresla. Najslađi je bio lavić koji je čudesnog čovjeka stavio u gips. Nadam se da je ova predstava stvarno uljepšala dane bakama.

Nika Vlahović (11)

ODUŠEVLJENE BAKE

Dugo sam čekala da predstava započne, ali sam se iznenadila jer je započela vrlo šaljivo. Cijelo vrijeme su se ponavljale iste scene koje su se svidjele djeci, pogotovo onoj mlađoj. Lutke su pjevale pjesmu koja je oduševila publiku, mame i tate, djedove i bake. Pogotovo bake…hehe.

Luca Mikulandra (11)

VESELO I ZAIGRANO

Predstava je humoristično započela. Djeci je bila zanimljiva. Cijelo se gledalište neprestano smijalo. Veseli i zaigrani glumci vladali su pozornicom. Najsmiješniji je bio mali zeleni dječak koji je također bio dio predstave. Publika je određene dijelove predstave popratila pljeskom koji se čuo i na samom kraju.

Sara Tare (12)

TINA VOLI PJESMU

Jako dugo sam čekala početak, ali vrijedilo je čekanja. Predstava je zaista bila smiješna. Gotovo mi se sve svidjelo osim kada bi se Đuro u svakoj sceni onesvijestio kada bi ugledao publiku ili kada bi Fritz tražio malog dječaka. Najviše mi se svidio duet koji je sve oduševio, a mame i bake vratio u mlade dane.

Tina Gostijanović (12)

NIJE JAKO LOŠE

Ova predstava nije jako loša. Šale su bile dosta djetinjaste, ali bilo je i trenutaka koji su me nasmijali. Sve šale su se ponavljale nekoliko puta. To je, po meni, jako pokvarilo predstavu. Predstava se sastoji od lutkarskog dijela i onog s glumcima. Iako je bio glavni dio predstave, lutkarski dio me nije jako nasmijao.

Roko Arbutina (11)

MUŠKARCI KAO LUTKE

Ova predstava je bila lutkarska, a to se djeci jako svidjelo. Dvoje muškaraca glumila su kao lutke. Predstava je bila namijenjena djeci kako bi se vratila u prošlost starih lutkarskih predstava, kao majkama i bakama koje je vratila u mladost. Tijekom predstave glumci su govorili o lutkama na koncu, drvenim lutkama i lutkama koje su pjevale. Predstava je nazvana Još si zelen jer je jedan lutak htio otpjevati pjesmicu, a glumac mu nije dao i stalno mu je ponavljao: ” Još si zelen!!” Glumci su se zvali Đuro i Fritz.

Valentina Podrug (11)

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE

Predstavu započinje komični glumac. Namijenjena je djeci starijoj od četiri godine. Bilo je igranih i lutkarskih dijelova. Glumci su svirajući i pjevajući zabavljali publiku. Svirali su jazz glazbala. Djeca su se s puno veselja smijala i pljeskala. Njima je predstava bila zanimljiva i smiješna, a nama starijima dosadna.

Ena Škarica (10)

KAO DA MI JE 5!

Lutkarska predstava Još si zelen je dobra predstava koja je bila za mlađe od mene, no bez muke sam pogledao ostatak predstave i osjećao se kao da mi je ponovno pet godina. Đuro i njegov prijatelj su dobri glumci, ali i pravi prijatelji.

Lovre Sladić (11)

PREDSTVA ZA 5!

Ovo je bila humoristična predstava. Svidjela mi se jer glume samo dva ljudska lika koji glume sa desetak lutaka. Lutke su bile žive! Čak i paravan s velikim svjetlećim očima. Fritz je u početku bio smiješan. Đuro mi se najviše svidio jer je stalno išao na wc. Ova se predstava svidjela i djeci i starijima, a meni je za 5!

Nikolina Brakus (11)

PREDSTAVA JE ODLIČNA!

Predstava Još si zelen održana je jučer u HNK u Šibeniku. Predstavu su izvodili glumci iz Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu. Jako mi se svidjela stalna komunikacija glumaca s publikom. Predstavu su izvodili kroz humoristične lutke koje su nastojale upoznati djecu s raznim vrstama lutaka koje postoje u lutkarskim kazalištima. Iako kazalište nije bilo puno, dječji smijeh se mogao često čuti što je značilo da su glumci odradili odličan posao. Predstava nije namijenjena samo mlađim uzrastima nego i odraslima koje su lutke vratile u mladost. Svaka čast glumcima koji su uspjeli odraditi odličnu predstavu.

Lorena Nanjara (15)

ZELENI LUTAK SPASIO PREDSTAVU

Ovo je još jedna lutkarska predstava za uzrast od pet godina. Zanimljivo je što je jedan od glumaca, Franz, mogao uspavati ili probuditi sve vrste lutaka. Đuro, njegov pomoćnik, bojao se publike i stalno je morao na toalet. Djeca mlađeg uzrasta bila su zadivljena Franzovim moćima i raznim stvarnima koje s lutke radile (pjevale, svirale jazz, tukle se…).

Jednom zelenom lutku Franz nije dao da iziđe na pozornicu jer je bio još zelen i nezreo. Kada je Franzu ponestalo lutaka, pozvao je tog zelenog lutka da pjevanjem spasi predstavu. Na kraju su svi zajedno pjevali pjesmu o prijateljstvu.

Katja Frua (13)

NE VOLIM DJEČJI HUMOR

Sinoć u HNK u Šibeniku je održana predstava Još si zelen. Predstavu su na šaljiv način predstavila dva lika, FranzvonPuppentot i Đuro. Oni su publici pokazali lutkarske tehnike i priče raznih lutaka koje su oživljavali i uspavljivali. Predstava je opet bila namijenjena maloj djeci koja su uživala u stalnoj komunikaciji sa glumcima. Predstava je mogla biti i bolja zato što ne volim dječji humor.

Kristina Vukelja (14)

PUNA POZORNICA

Predstavu Još si zelen izveli su nam karlovački glumci i lutkari. Iako kazalište i nije baš bilo puno to nije znak da je bilo dosadno, upravo suprotno. Svi su uživali gledajući je, od one najmanje djece do baka i djedova. Publiku su osvojila dva humoristična glumca lutkara. FranzvonPuppentot budio je uspavane lutke čarobnim riječima. Na pozornici smo mogli vidjeti dva glazbenika, krotitelje divljih životinja, kokoš, opernu pjevačicu i pjevača, gospodina Pervana, lava i prasca te malog zelenog dječaka. Ja iskreno mogu priznati da sam na predstavi stvarno uživala i svima bih je iskreno preporučila. Osim što je predstava bila humoristična ona ima poruku, a to je: ” U životu trebaš vjerovati u sebe jer nije važno što drugi misle i govore o tebi već što ti sam misliš o sebi.” Publika je glumce nagradila velikim i gromoglasnim pljeskom.

Paula Čičmir (14)

FRITZA ZANIMAJU BAKE

Predstava mi se jako svidjela jer je počela na jako smiješan način. Dječak mi se jako svidio jer je bio jako strpljiv, a ostali likovi su bili humoristični i smiješni. Lutkarske predstave mi baš i nisu drage, ali ova je bila bolja od ostalih koje sam gledala, Fritz je bio stari gospodin pa se, naravno, zanimao za bake koje je zajedno s djedovima vratio u mlade dane. Na kraju su svi zapjevali i zaplesali što mi se svidjelo, a sigurna sam da se najviše svidjelo bakicama i djedovima!

Benisa Huseljić (11)

I JA SAM JOŠ ZELENA!

Zelena… Trava? Šuma? Ili kosa? Ili možda sve to? Ipak ću se kladiti na zelenu osobnost. 45 minuta čiste zabave, smijeha i lijepo osmišljenih lutaka oduševilo je najmlađe, nasmijalo mame i tate, a bake i djedove vratile u dane mladosti. Jednom riječju – urnebes! Vesela glazba, šale, scenografija i kostimografija zaslužile su svaku pohvalu, a kontakt s publikom trajao je tijekom čitave predstave. To je posebice razveselilo mališane koji su sa smijehom i veseljem odgovarali na svako pitanje te sa znatiželjom promatrali svaki pokret dvaju glumaca. ”Mališani”, koja ironija. Kao da sam ja velika. Pa istina je da sam i ja još uvijek zelena, iako, svaki put kad mi to kaže netko stariji od mene, iznervirano prokomentiram: ” Mislim da je očito da sam plava…”

Paula Jurković (15)

UŽIVALA SU MLAĐA DJECA

Ova predstava je namijenjena djeci mlađeg uzrasta. To je bila lutkarska predstava. Nije mi se baš svidjela, ali u njoj su mlađa djeca uživala. Ova predstava je upoznala djecu i odrasle s raznim lutkarskim temama i vrstama lutaka. Kraj predstave je bio najzanimljiviji.

Lucijeta Laća (12)

LORA NE VOLI PONAVLJANJE

Lutkarska predstava mi se nije svidjela jer ne volim predstave takve vrste. Bila je namijenjena djeci, mamama i tatama. Šale koje su glumci iznosili mi se nisu svidjele jer su ih ponavljali nekoliko puta, ali nekoj djeci su se svidjele.

Lora Samodol (13)

MATEA SE SLAŽE S LOROM

Predstava je bila super za malu djecu koja su u njoj uživala. Prvenstveno zbog šala glumaca i lutaka. Cilj predstave je bio prikazati različitosti lutkarskih tehnika u kojima su glumci i uspjeli. Meni se nije svidjelo ponavljanje šala, ali svaka čast glumcima.

Matea Maglić (14)

SVE BOLJE I BOLJE

Početak predstave mi se jako svidio. Kako se predstava približava kraju bivala je sve bolja.

Nika Manojlović (12)

IPAK NE

Predstava mi se nije svidjela. Glumačke šale su bile neoriginalne i stalno ponavljane. Poantu nisam nikako shvatila. Onom tko je, svaka čast!

(nepoznat autor)

DOSADNA

Predstava je po mom mišljenju bila dosadna. Šale mi nisu bile smiješne jer su bile namijenjene mlađoj publici. Bitno je da se djeci kojoj su šale bile namijenjene svidjela.

Lucija Friganović (13)

HIP-HOP

Iz zastora je nešto iskočilo hop. Bio je to čovjeku odijelu sa šeširom, zastori su se polagano otvarali. Čin je predstava počela znala sam da je namijenjena djeci mlađe dobi, unatoč tome nisam željela otići i odlučila sam ostati do kraja. Nisam bila oduševljena.

Lucija Zekanović (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže