OPROŠTAJNA PISMA FESTIVALU

Novinari NORE imaju završnu riječ…

Sretne uspomene

Ja ne znam što reći! Žao mi je što se svi rastajemo, ali ipak će uspomene s festivala i prijatelja s Nore ostati u meni. Ja njih sve volim kao i festival. Jednostavno mi je teško ovo objasniti, ali ću pokušati. Znači moj život je super, ali je bolji uz dom, obitelj, prijatelje i uz ovaj 56. Međunarodni dječiji festival. Ja sam sretna na festivalu i na svojoj dobroj radionici Novinarskoj. Festival, novinarska radionica, obitelj i prijatelji s radionice me ovog ljeta čine sretnom!!!

Chiara Gostijanović (10)

Najbolji dio ljeta

Znam da naslov bi trebao biti “Oproštajno pismo MDF-u”, ali oni to ipak ne zaslužuju. Nije da to oni ne zaslužuju, nego ja u ovom trenutku, u zadnjem mojem tekstu ove godine, želim posvetiti ljubiteljima MDF-a. Ne znam kako ćete vi i ja naći neku zabavu do kraja ljeta jer festival je najbolji dio godine. Jednostavno ne znam što da vam kažem. Neću reći zbogom, već doviđenja.

Lucija Zekanović (13)

Prijateljstva i ljubavi

Sutra je taj dan, taj tužan dan kada završava još jedan dječiji festival u Šibeniku. Više neće grad biti pun vesele djece koja jedva čekaju pogledati predstavu. Više neće po gradu biti uličnih zabavljača, u kazalištu više neće biti svaki dan predstava. I ove godine sam išla na novinarsku radionicu Noru.To je moja omiljena radionica jer pišemo svoje mišljene o predstavama, imamo prilike gledati besplatno predstave dok druga djeca moraju plaćati, a što je najvažnije uvijek se dobro zabavimo. U sjećanju će mi ostati puno lijepih stvari, koje ću pamtiti za cijeli život. Bilo je puno smijeha, igre i zabave. Na Nori su se dogodila mnoga prijateljstva, a i ljubavi. Jako mi se svidjelo što sam ove godine imala prilike pogledati mnoge strane predstave te upoznati stranu kulturu i običaje. Ove godine većina je predstava bila za djecu mlađeg uzrasta i bile su lutkarske, ali nema veze. Ovo je ipak Međunarodni dječiji festival u kojem je najvažnija sreća djece. Bilo mi je predivno na festivalu, ali sve što je lijepo kratko traje. Nadam se da ću i sljedeće godine imati prilike biti član novinarske radionice Nore, da će biti puno zanimljivih predstava, da će moji tekstovi biti još bolji. Meni dječiji festival nikada neće dosaditi, pa ni kada odrastem jer će me uvijek podsjećati na djetinjstvo.

Lucija Kostelac (13)

Radionica je vrh

Završeci su grozni, a oproštaji su tužni, pa tako i sad. MDF je gotov, radionice su gotove, veselje je gotovo i sve predstave su gotove. Jednom riječju sve je gotovo. Meni se radionica najviše svidjela od svega. Pogotovo društvo i voditelji. Svidjele su mi se izložbe i predstave isto, ali radionica je vrh. Sljedeće godine isto idem na Noru. Bilo mi je predivno na ovom festivalu, htjela bih da su svi festivali ovakvi. Ali došlo je vrijeme za oproštaj. Tako da završavam s ovim pismom kao i veseljem u gradu. Bilo je super upoznati i sresti nove ljude i stvoriti nova prijateljstva.

Lucija Brajković (10)

Kratko i jasno

Dragi festivalu, žao mi je što je došao kraj. Sljedeće godine neću više moći ići na radionice. Zbog toga mi je jako žao. Zato ću sljedeće godine raditi na festivalu i nadam se da će biti zabavno. Pozdrav!

Kristijan Marčić (14)

Čekamo dogodine

Meni je jako žao što se MDF zatvara jer sam se jako zabavljala ova dva tjedna. Jako sam se zabavljala na radionici i također na festivalu. Zabavljala sam se na predstavama i jako smijala. Uživala sam pišući tekstove, na primjer ovaj tekst i jučerašnji. Drago mi je što će biti sljedeće godine.

Nora Škarica (10)

Duži festival

Dragi MDF, s tobom je bilo dobrih i loših trenutaka, uličnih zabavljača, predstava… Ali sada se moramo oprostiti. Svi se nadaju da će sljedeće godine biti duži festival, ali i više domaćih predstava. Doviđenja, do sljedeće godine.

Marta Živković (10)

Naučila gramatiku

Draga Noro, ovo je prva godina da sudjelujem na ovoj radionici i jedino što mi je glupo je to što nisam dolazila prije. Ovdje sam se jako puno zabavila, upoznala sam mnogo ljudi koji su mi stvarno prirasli srcu. Gledajući i pišući o svim tim predstavama naučila sam ponešto i o gramatici, no najvažnije od svega je da smo se zabavili. MDF nažalost prekratko traje, pa je skupa s Norom došao kraju. Sve to će mi stvarno jako nedostajati. Jedva čekam iduću godinu, pa da opet proživim dva tjedna koja ću zauvijek pamtiti.

Antonela Kovač (13)

Čvrsta četvorka

Dragi MDF-u, draga Noro, dragi svite. Hvala vam na ovogodišnjem Dječjem festivalu. Ove godine festival zaslužuje čvrstu četvorku. Preporučio bih im da malo više porade na predstavama. Ove godine je bilo previše lutkarskih predstava, i to stranih. Samo na tome trebaju poraditi. Ulični zabavljači su na solidnoj razini. Tako hvala MDF-u na svemu.

Marin Belak (13)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže