‘Omladini o idealima’ – jedna posebna predstava

Djelo Ivane Brlić-Mažuranić nikoga od naših novinara Nore nije ostavila ravnodušnim.

‘Primjenjena’ mojim godinama

Čim sam saznala da je predstava ‘Omladini o idealima’ primjenjena mojim godinama znala sam da će mi se svidjeti. Već početak predstave mi se svidio, a moje mišljenje ostalo je isto i na kraju predstave.
Lora Samodol (13)

Životna priča
Predstava je bila za uzrast djece od 14 godina pa nadalje. U predstavi je glumilo sedam ljudi. Bilo je četiri žene i tri muškarca. Ivana Brlić–Mažuranić je tinejdžerima uputila životnu priču.
Ena Škarica (10)

Marko i njegove zamjerke
Predstava ‘Omladini o idealima’ bila je super. Predstava mi je vjerojatno bila super jer je 14+. Za ovu predstavu imam tri zamjerke:
1. Tijekom cijele predstave netko je laserom kružio po pozornici (to su bila djeca koja nisu razumjela predstavu)
2. Mikrofoni su stalno prekidali (zujali i slično)
3. Gospodin iz HRT-a sjeo je ispred mene s kamerom, pa sam se stalno morao izmicati.
Osim te tri stvari, sve je bilo super.
Marko Samodol (13)

Ako nisam mlada, što li sam?
Predstava 14+. Finally! Gledavši program, razveselila sam se vidjevši da je predstava (vjerojatno) primjerena mojim godinama. Stigavši na predstavu, hostesa me (Bogu dragom hvala pa su i nas norce/press počeli cijeniti) smjestila u prvi red. Osjećala sam se kao nekakva elita, vjerujte mi, divan osjećaj. Kad vas premjeste sa onih prašnjavih stepenica, po kojima je hodalo pola Šibenika, u prvi red… Osjećaj je izvanredan.
Da se malo dotaknem teme. Predstava je govorila o idealima, o čovječanstvu, domoljublju, dobroti, ljepoti. Iskreno nadala sam se da ću biti dovoljno pametna da shvatim cijelu predstavu (iako ću 14 godina napuniti za 90-ak dana)… Ali nisam. Shvatila sam pola predstave. Vjerujte mi pokušala sam, ali nije išlo. Ali možda nije smisao u tome. Možda je bit predstave, baš onaj najjednostavniji, najobičniji dio… A koji je to dio? Priznajem, očito nisam dovoljno pametna da shvatim predstavu i pojasnim vam. (Nadam se da vas nisam razočarala.)
Ali, kao što rekoše glumci, koji imaju 20 i kusur godina, da su tek sad mladi, što sam onda ja? Obična djevojčica, 13 i po godina, koja još uvijek ide na trampulin kao da joj je 6, a izgleda kao da ima 16. I onda nikako da shvatim. Mislila sam da sam mlada… A jesam li? Ako još nisam ni mlada (što li sam onda?), mogu li imati ideal? Ideal je nešto savršeno, a što je savršeno – ne znamo. Još sam ja nezrela, što mogu znati o životu. Još uvijek guram vrata na kojima piše ‘vuci’.
Zaista, predstava je bila odlična, ona polovica koju sam shvatila me oduševila, a mogu tek misliti kako bih očarana bila da sam sve shvatila.
Ivana Džojić (13)

Utekla s predstave
Ova predstava mi je bila dosadna za poludjet. Na sceni je bilo sedam glumaca i svi su bili isto odjeveni. Predstava nije imala konkretnu radnju, već su tinejdžeri nešto bezveze pričali (iskreno i nisam ih baš slušala). Nisam ostala do kraja.
Marta Šarlija (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže