Nora: Jednog dana ću…

Ostvari li se barem pola od planova novinara Nore, bit će ovo jedan puno ljepši svijet.

Obiteljski san

Jednog dana ću, nadam se, upisati klasičnu gimnaziju, završiti je i osigurati sebi sigurnu budućnost. To je oduvijek bio moj san i san moje obitelji. Nadam se da ću uspješno završiti fakultet i upisati odabrani posao. Ne želim biti ni bogata ni siromašna, već normalna i dobra osoba. Naravno, imat ću uvijek pored sebe svoje roditelje koji će mi, vjerujem, biti stalna podrška.

Sara Tare, 12

Šarene kornjače

Jednog dana ću putovati po svijetu. U svaki grad u koji dođem crtat ću šarene kornjače, jer je sve sivo i monotono.

Marko Samodol, 13

Roditi i usvojiti

Jednog dana ću biti normalna osoba. Imat ću sve umjereno, znači neću biti bogata, a nadam se ni siromašna. U budućnosti bih htjela upisati gimnaziju, završiti fakultet i imati dvoje djece. Da slučajno postanem bogata, ne bih sve potrošila na sebe jer volim pomagati drugima. Siromašnim ljudima u Africi koji nemaju hrane i pića bih rado pomagala i osjećala se sretno. Htjela bih imati svoju djecu, ali bih i posvojila onu koju su napustili roditelji zbog neimaštine ili jednostavno ludosti. Kada nekome pomognem, osjećam kao da sam pomogla samoj sebi zato što se stavim na njihovo mjesto.

Luca Mikulandra, 11

Pripomoć Realu

Jednog ću dana imati puno novca i kupiti dobre automobile. Htio bih financirati nogometni klub Real Madrid i biti jako popularan u svijetu. Moj najdraži auto je Ferrari i htio bih ga imati.

Marin Belak, 11

(Nika, OPET reklamiraš!!)

Jednog dana ću zaplesati nebom u ljubičastom balonu dok Chuck Noris bude vježbao. On vam vježba dva dana dnevno! Jahat ću svog crnog vranca, svoju Jenny i imat ću trenericu Tanu. Naravno, jest ću sladoled iz GROMA!!!! Imat ću dovoljno para da kupim bazen za kuću. Ali najvažnije od svega je da ću biti dobra i sretna.

Nika Vlahović, 11

Dečko s pločicama

Jednog dana ću napraviti mnogo stvari, a jedne od tih stvari bit:

Upoznati Mandžukića, Lovrena, Olića, Petričića, 1D, JB, i druge poznate osobe.

Proputovati cijeli svijet.

Naučiti španjolski jezik.

Možda francuski?

Imati dečka s pločicama, hahaha.

Popeti se na vrh Eiffelovog tornja.

Biti poznata pjevačica ili glumica.

Nika Manojlović, 12

Tvornica slatkiša

Jednog dana ću otići u Afriku k slonovima, krokodilima, zmijama… I otići ću u LA. Jednog dana ću postati novinarka, putovat ću po svijetu gdje ću ispitivati poznate ljude. Isto tako jednog dana želim postati glumica i glumiti u raznim serijama i filmovima. Izgradit ću svoju vlastitu tvornicu slatkiša. Ima toga puno što ću jednog dana.

Nika Ćoraš, 11

Zatvor za životinjoubojice

Jednog dana ću zaustaviti ubijanje životinja. Grozno mi je kad dođe lovac u šumu i ubije jelena zbog njegove kože ili rogova. Najgore je kad ubiju ugroženu životinju kao, npr. slona radi kljova. Te ljude bih strpala u zatvor! Vjerojatno bih osnovala udrugu za zaštitu životinja koja bi spašavala životinje od lovaca koji bi radili suvenire od njihovih rogova.

Ana Rodin, 11

Ukidanje cigareta i alkohola

Jednog dana ću ukinuti cigarete i sva alkoholna pića jer ih mrzim. Kad dođem u nečiju kuću gdje se puši, ne mogu disati. Jednostavno, dim me guši. Alkoholna pića bih isto ukinula jer se mnogi ljudi opijaju i čine grozne stvari. Ne volim te dvije stvari. Uostalom pušaći i alkoholičari troše mnogo novca na cigarete i alkoholna pića.

Lora Samodol, 13

Obožava slatko

Jednog dana ću kupiti “Candy bar“ jer u njemu ima puno slasnih bombona. Također bih kupila sve slastičarne svijeta i prežderavala se bombonima, čokoladama, sladoledima… Obožavam slatko!

Valentina Podrug, 11

Putovanja, pa ljubav!

Jednog dana ću imati vlastitu kuću u kojoj mi nitko neće govoriti što da radim. Putovat ću po svijetu s prijateljima i slikavati zanimljive stvari koje vidim. Želim posjetiti džungle, savane, pustinje, ali i neke zanimljive gradove s velikim plažama ili građevinama kao što su London, Pariz, New York, Rim itd. Voljela bih upoznati neke poznate nogometaše pjevače i glumce. Također bih željela postići neki uspjeh u jedrenju, glumi ili poslu kojeg budem radila (još ne znam koji je to). Nakon toga upoznat ću zgodnog, brižnog, duhovitog dečka s kojim ću živjeti i provesti ostatak života (bez djece). Živjet ćemo s mnogo različitih životinja. Uživat ću u svakom trenutku svog života i vrhunski se zabavljati sa svojim prijateljima. Kuću ću urediti po svom stilu. Ostatak prepuštam sudbini.

Katja Frua, 13

Borac za pravdu

Jednog dana ću biti slavna sutkinja. Uvijek bih se borila za pravdu. Htjela bih da svijetom vladaju ljubav, mir i sloga, ali znam da je to nemoguće. Koliko god se mi trudili, uvijek će postojati oni kojima je stalno samo do ratova. Moj uzor bi bila slavna sutkinja Isabell koja je zbog pravde i mira na Zemlji osudila svoju dugogodišnju prijateljicu na smrtnu kaznu. Voljela bih biti kao ona, ali znam da to nije moguće. Iskreno, nikada ne bih skupila hrabrosti za to i zato joj se divim od srca. Kada sam čula životnu priču sutkinje Isabell, moram priznati da mi je suza potekla iz oka. Isabelll je bila mlada djevojka predivnih crnih očiju koja je godinama marljivo učila i njezina marljivost joj se itekako isplatila. Tijekom studija je upoznala crnokosu djevojku imena Annita. S vremenom su postale najbolje prijateljice. Dvije mlade prijateljice su uvijek bile spremne na svako iznenađenje jer ih je život naučio mnogo toga. Jednog dana jedna od najboljih prijateljica Annita izdala je Isabell tako što je uvukla u opasnu bandu za malo bezvrijednih novčica i ubila poštenog čovjeka. Isabell je zbog napravde osudila svoju najbolju prijateljicu na smrtnu kaznu.

Lucia Kostelac, 12

Novinarka, pjevačica i glumica

Ja ću jednog dana biti možda novinarka ili pjevačica i glumica. U novinama bih pisala o događajima u gradu, pjevala bih o svačemu, a glumila bih o onome što mi redatelj da. Ne bih pisala ružno o ljudima. Glumila bih u svim filmovima, a ne bih davala glasove za crtiće.

Ena Škarica, 10

Fokusirana na prosvjetiteljstvo

Sad kada sam završila prvi razred jezične gimnazije, svi me odjednom zatrpavaju pitanjima kao što su: Kakvi su ti planovi ili što ćeš biti jednog dana kad odrasteš. Prvo i prvo, nikad neću odrasti, get over it. Drugo ne znam ni što ću jesti sutra, a oni me ubijaju s pitanjima o velikim planovima za budućnost. Modna dizajnerica? Ili profesorica engleskog i ruskog? Hmm… why not both? Trenutno sam fokusirana na prosvjetiteljstvo, Filozofski fakultet u Zagrebu here I come! I mogla bih (u ne tako skoroj budućnosti) obavljati najteži posao na svijetu, a to je, naravno, biti mama. A što se tiče ljubavi… Nadam se da ću pronaći svog princa na bijelom konju. Ili barem izbjeći konje.

Paula Jurković, 15

Lijeni pijanist

Jedno dana ću ja možda biti slavan pijanist. Ako budem dobro vježbao. Nadam se da ću u tome uspjeti i da me neće omesti moja lijenost.

Ven Šimac, 11

Svađe u Barceloni

Jednog dana ću iznajmiti stan u Barceloni, a cimerica će mi biti J. K. Rowling. Stalno ćemo se svađati jer će ona biti lijena, a ja ću sve raditi. Shame on you!

Ivana Džojić, 13

Uzor vlastitoj djeci

Postati uspješna mlada žena s osiguranim poslom. Htjela bih postati majka dvoje djece i biti im najbolji uzor. Do tada se želim zabavljati i uživati u životu, no kako bih mogla uživati u potpunosti, prvo moram završiti školovanje.

Tina Gostijanović, 12

Sretni kraj

Jednog dana ću naći sretnu i cool obitelj. Postat ću arheologinja. Negdje ću otputovati. Svojoj ću djeci omogućiti bolju budućnost i na kraju sretno živjeti!

Lucija Zekanović, 12

Upoznati slavnu osobu

Jednog dana ću:

otići u Madridi naučiti španjolski,

pojesti veliku Milku s keksom,

upoznati barem jednu slavnu osobu,

završiti fakultet,

kupiti burek u Dan i noć,

proputovati cijeli svijet,

pojesti crnu čokoladu iz Groma,

vjenčati se,

kupiti psa.

Marta Šarlija, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže