NEVIDLJIVA: Kreativno i domišljato!

Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar (HNK u Šibeniku).

Četiri, a šest

Predstava je bila odlična. Tema predstave je djevojčica koja želi biti nevidljiva. Ples, kostimi, rekviziti, specijalni efekti su bili domišljati. Glumilo je 4 glumca, ali bilo je 6 likova. Tako da su dvoje glumili dva lika. Predstava je bila super. Rado bih je opet pogledala.

Rita Gajćina (10)

Nije uživala

Pola predstave nisam gledala jer mi je bila dosadna. Svejedno bih pohvalila neonsku scenografiju koja je bila zanimljiva. Iako većini ljudi je predstava bila zabavna, ja stvarno nisam uživala.

Janja Perković (10)

Pozorno pratili

Predstava mi je bila dosadna, a jedini dijelovi koji su mi se svidjeli su bili oni sa svjetlosnim efektima. Ali ova puta su me zvučni efekti toliko iritirali, također su me i glumci irititali zbog svojih kreštavih glasova. Ali se djeci predstava svidjlela, a to sam shvatila po tome što su pozorno pratila.

Mihaela Mijić (12)

Nametanje stajališta

Kazališna predstava me privukla i samim naslovom. Na početku mi je djelovala jako dosadno i zamorno jer su izvođači cijelo vrijeme ponavljali samo nekoliko rečenica. Mnogo dijelova predstave bi se moglo bez problema srezati i tako bi ona bila podnošljiva. Jedino što mi se sviđa su tematika i pouka. Predstava je opisivala današnji svijet na kojem svatko svakom nameće svoja stajališta te se neke osobe zbog toga osjećaju nevidljivima.

Antonela Kovač (14)

Znanje je moć!

U subotu navečer se održala predstava “Nevidljiva”. Glumci ove predstave su članovi kazališta Virovitica i kazališta lutaka Zadar. Kazalište lutaka Zadar se po drugi put popelo na pozornicu, a kazalište Virovitica prvi put na 57. MDF-u. Predstava “Nevidljiva” se radi o djevojčici koju nerviraju njezini roditelji te želi postati nevidljiva. Zapravo ova predstava pokazuje kako djeca bi najradije otišla negdje u nepoznato nego da slušaju mamu i tatu. Stalno govore uredi sobu, pročitaj lektiru, nauči sve za školu, stavi sušiti robu, napiši zadaću… i tako svaki dan. Ista stvar je kod mene kući, ali roditelji su uvijek u pravu. Bolje mi je živjeti u urednoj kući. Bolje mi je da naučim sve za školu jer ako znaš sve i jako si marljiv možeš ići na bilo koji fakultet. Znanje je moć. Svidjele su mi se neke rečenice iz predstave. Najdraža mi je: “Kako znaš ako nisi probala?” Ova rečenica mi se svidjela jer ti ne možeš reći da je pršut ili bilo koja hrana ružna ako nisi probala. Ne možeš reći da je neki čovjek najgora osoba za koju si čula ili čuo ako nju ili njega nisi nikako upoznala ili u upoznao (nemoj da te izgled zavara). Ne možeš knjigu suditi po koricama, ako nisi pročitala ili pročitao. Pred kraj predstave sam počela plesati s prijteljima po loži jer nas je ponijela glazba.

Lucija Zekanović (14)

Slaba inspiracija

Predstava je bila odlična. Svidjelo mi se to kako su postajali nevidljivi. Fora je bilo to što su imali svoje lutkice i kako su radili sa laserima ona osvjetljenja i nemam više inspiracije.

Katarina Zekanović (12)

Kreativno i domišljato

Predstava je bila vrlo zanimljiva. Ples, kostimi i rekviziti su bili vrlo kreativni i domišljati. Predstava je bila super.

Ariana Copić (11)

Ušla i sjela

Ušla sam u kazalište i sjela na stolicu. Današnja predstava se zvala ,,Nevidljiva”. Kazalište je bilo puno te je predstava započela. Scenografija me zadivila zato što je bila dobro postavljena. Na pozornicu su izišli glumci koji su pjevali pjesmu o nevidljivosti. U jednom trenutku su stvarno bili nevidljivi. S početkom predstave sam bila više nego zadovoljna. Djevojčicin san je bio biti nevidljiva, a to joj se ostvarilo. Predstava je završila tako da je djevojčica prestala biti nevidljiva zbog povratka kući te je bila zabavna i zanimljiva. Bila je nagrađena velikim pljeskom kao što sam očekivala. Ovu predstavu preporučujem svima zato što je bila jako zanimljiva.

Lana Slavica (11)

Potaknut na razmišljanje

Kad sam krenuo na ovu predstavu mislio sam da će biti jedna od dosadnijih dječjih predstava, ali kad je počela sa aparatom za dim i vrtećim laserima, zainteresirala me. Čini mi se da je ova predstava jedna od onih koje imaju više značenja. Iskreno ova me predstava potakla na razmišljanje. Može li se zaista postati nevidljiv?

Ven Šimac (11)

Dosadna i brutalna

Predstava ,,Nevidljiva” mi je bila malo dosadna, ali isto brutalna kao i efekti.

Nora Škarica (11)

Svi smo jedinstveni

Početak predstave mi se svidio zbog svjetlosnih efekta. Iritirao me glumičin glas. Najbolji mi je kraj zbog svetlosnih efekata. Početak mi je bio odličan jer se puštala para. Svidio mi se također dio sa svijetlosnim lutkama. Pouka je da nikog ne treba mijenjati i da je svatko jedinstven na svoj način.

Sara Juraga (12)

Duboka predstava

Predstava se radila o jednoj djevojčici koja je silno željela biti nevidljiva. Njeni roditelji su joj kupovali darove, ali ona je uvijek ostala prvi svojoj želji da bude nevidljiva. Jedan dan sretne nevidljivog prijatelja i uđe u zemlju gdje postaje nevidljiva i gdje ništa nije važno. Slogan nevidljive djece, kojim je također počela i završila predstava glasi: „Mi smo nevidljiva djeca, nevidljivi stvaramo svijet i sve što je vidljivo jest, više se nećemo kriti. I sve što je danas nevidljivo, sutra će vidljivo biti.“ Predstava je bila duboka, a najviše mi se svidjelo upotrebljavanje dima i zrcala i kako se svjetlo osijavalo u zrcalu po cijelom kazalištu. Predstava me naučila kako stvari ponekad moramo gledati iz drugačijeg kuta.

Nika Vlahović (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže