‘Moja obitelj i jedan jež’: Nije strašno biti posvojen…

Dječje kazalište Smješko, Zagreb (HNK u Šibeniku).

Kako je posvojenoj djeci

Ova predstava mi se jako svidjela. Svidjelo mi se to kako su kroz predstavu prikazali kako je djeci koja su posvojena. Svidjela mi se i glazba, ali mi se najviše svidjela gluma likova koji su me i nasmijali.

Nika Ćoraš (12)

Razbijanje ozbiljnosti

Predstava govori o djevojci koja priča o svom životu i djetinjstvu. Svidjelo mi se što radnja upoznaje djecu sa životom posvojenog djeteta i njegovih posvojitelja te problemima koji se javljaju pri posvojenju. Uvođenje humora razbilo je ozbiljnost cijele radnje i učinilo predstavu zanimljivijom mlađim uzrastima.

Lovre Gracin (15)

Dobra radnja

Ova predstava mi se sviđa zbog dobre radnje (poučna je i zanimljiva). Glumci su glumili odlično.

Stipan Režić (11)

Novo okruženje

Ova predstava mi se svidjela zato što tek sada shvaćam kako je posvojenoj djeci odrastati u novom okruženju, no brzo se priviknu i zavole svoje nove obitelji bez obzira na sve.

Lucija Radetić (13)

Za stariju djecu

Predstava mi se svijdela jer je bila primjerena za moju dob. Vidjela sam mnogo male djece, mislim da oni nisu baš shvatili o čemu se radi.

Valentina Podrug (12)

Razočaravajuće najbolja

Mogu slobodno reći da je ovo najbolja predstava ovoga festivala, što je malo razočaravajuće. Predstava je bila zabavna. Svidjela mi se kostimografija i scenografija. Cijela predstava se vrti oko jedne obitelji koja se sastoji od mame Sanje, tate Vanje i tinejdžerice Anje. Predstava je obogaćena humorom, čak i 18+ humorom, ali nećemo u detalje.

Nika Grbelja (14)

„SanJaV“

Danas sam gledala predstavu ”Moja obitelj i jedan jež”. Predstava mi se svidjela. Predstava govori o životnoj priči djevojčice Anje. Njezini prvi roditelji su se stalno svađali pa su Anju odveli socijalni radnici u dom. Zatim su njezini drugi roditelji ispričali kako su se upoznali. Shvatila sam kako je djeci teško prilagoditi se novoj obitelji koja ih je posvojila. Osjećala sam se tužno dok sam gledala scene gdje se Anja sjeća svađa svojih roditelja. Bilo mi je fora kako su se njezini roditelji zvali Vanja i Sanja pa bi svi zajedno činili SAnjaV. Desno je Sanja, lijevo Vanja a u sredini Anja.

Ana Rodin (12)

Plišana igračka

Predstava mi se svidjela jer govori da nije važno ako si posvojen, da ne trebaš biti čudan. Sviđa mi se što se Anja na početku rekla da smo mi svi obični. Jež Srećko mi je sladak iako je plišana igračka. Bilo mi je žao Sanje što nije mogla dobiti dijete i kad sam čula za ime Vanja, skoro da nisam pala sa stolice od smijeha.

Lucija Zekanović (12)

Opisivanje dolaska

Ova predstava mi se jako svidjela. Radi se o jednoj djevojčici koja opisuje svoj dolazak u novu obitelj.

Nora Krnić (11)

Desetka!

Ova predstava mi se jako svidjela jer je kao prvo bila smiješna i poučna. Bilo mi je najsmješnije kada su se Sanja i Vanja ljubili u krevetu. Zapravo cijela je bila smiješna. Malobrojna publika je bila oduševljena predstavom. Meni se činilo kao da je predstava najkraća do sada. Ovoj predstavi ne dajem peticu već desetku.

Marin Belak (12)

Nova obitelj

Danas u HNK u Šibeniku sam gledala predstavu „Moja obitelj i jedan jež“. Predstava mi se jako svidjela jer govori o spletu događaja pomoću kojih je nastala sretna obitelj koju su sačinjavali Sanja, Vanja i Anja. Sanja i Vanja su živjele na ulicama koje se križaju i nisu se primjećivali do jednog dana. Zaljubili su se i osnovali obitelj. Htjeli su dijete, ali su oboje neplodni. Posvojili su djevojčicu Anju i s njom ježa Srećka. Predstava nam pokazuje kakav je život posvojene djece i kako im se teško naviknuti i prilagoditi na novu obitelj.

Lana Vuletin (13)

Veliki pljesak

U kazalištu se održala jedna jako zanimljiva predstava. Bila je smiješna. Djeca su uživala gledajući je. Predstava je pomalo tužna, ali na kraju je sve ipak dobro završilo. Publika je glumce podarila velikim pljeskom.

Anđela Šmit (12)

Nije strašno biti posvojen

Vidjevši da je predstava u kazalištu 10+, smjestili smo se u ložu iz koje nas nisu maknuli. Šalim se, naravno da su nas maknuli, i to dva puta. ”Prednost imaju oni s kartama”, kako kažu naše hostese, ali imaju puno pravo. Predstava je bila dirljiva. Priča o roditeljskoj ljubavi uvijek upali, pa tako i ovaj put. Tata Vanja i mama Sanja su odlučili posvojiti dijete jer su neplodni. Ni pet ni šest, nego djevojčicu Anju iz doma. Predstava je pratila život jedne obitelji i njihovog ježa i vraćala se u prošlost prisjećajući se. Naučila nans je da su predrasude glupe i da nije strašno biti posvojen ili posvojiti.

Ivana Džojić (14)

Kratka i (ne)jasna

Predstava je bila kratka i jasna. Ustvari, uopće nije bila jasna. Gubljenje vremena! Roditelji pričaju kako su se upoznali, vjenčali te otišli po Anju u dom, a ona ih u početku nije prihvaćala jer im se nije odmah prilagodila. Na kraju su joj se svidjeli i nastavili živjeti sretno.

Katja Frua (14)

Nasmijala i dirnula

Zabavna i zanimljiva predstava koja je sve nasmijala i dirnula. Kako roditelji posvajaju dijete. Anja je mala djevojčica koja se i nije na početku uklopila u obitelj, ali roditelji su dali sve od sebe da se uklopi. I tako sada žive skladno s jednim ježom.

Mia Karađole (10)

Jura i sladoled

Ova predstava mi se jako svidjela i bila je poučna. Predstava je pričala o mladoj djevojčici koja je bila posvojena. Mladu djevojčicu je svaki put zvao dječak Jura. Na kraju predstave je mlada djevojčica pitala roditelje može li ići na sladoled. Roditelji su joj dopustili.

Tin Vidović (13)

Frižideri i frizeri

Ova predstava je bila super i jedva sam čekala da počne! Bilo mi je grozno kada je Anja govorila o svojim prvim roditeljima, ali drugi su me podsjetili na moju obično-neobičnu obitelj. Naime, u mojoj obitelji se frižider prazni za 2, 3 dana, a frizer za 2 ili 3 godine. Palačinke se svaku subotu jedu se s maminim ukusnim pekmezom od jagode ili maline. Tata ide šetati dok mama priča s bakom, ja bez facebooka ne mogu pa visim na njemu, a moj brat visi na fejsu i igra igrice pucanja sa njegovim frendom. Ujutro se dižemo oko 7:00. O predstavi od mene ništa drugo nego poruka: nemojte biti Anjini prvi mama i tata! Na početku pred ulazom u kazalište su zamirisale kokice, a tada sam ih odmirisala i sad ih idem kupovat. Ajd’ bok!

Nika Vlahović (12)

Svi je morate pogledati!

U predstavi se radi o tome da djevojka Anja dolazi glumiti u predstavi o njenom životu. Prvo se sa dečkom Jurom posvađala preko mobitela, ali je kasnije rekla svojoj 2. mami Sanji i 2. tati Vanji da ispričaju kako su se upoznali. Nakon toga je ona objasnila kako su se njeni 1. roditelji svaku noć svađali pa ju je socijalna pomoć odvela u dom za nezbrinutu djecu. Sanja i Vanja nisu bili plodni pa su otišli u sirotište po dijete i tako je Anja odabrala njih i oni nju. Anji je trebalo dugo da se navikne na obitelj. Imala je najboljeg prijatelja plišanog ježa imena Srećko. Jednog dana je ostao u parku pa ga je tata Vanja spašavao. Kad su završili glumu, Vanja je rekao ”Sva sreća da je to iza nas!” Anja se pomirila s Jurom i sve je bilo super! Po meni je predstava bila super i mislim da bi je sve trebali pogledati.

Tara Šolić (10)

Pristup publici

Istoimena predstava mi se svidjela jer govori o djevojčici koja je došla u dom za nezbrinutu djecu zbog svađe roditelja. Došla je kod predivne obitelji koja nije mogla imati djecu. Posebno bih naglasila pristup djevojke publici i glumu tri glumca.

Luca Mikulandra (12)

Smiješni tata

Predstava mi se svidjela jer je govorila o međuljudskim odnosima i zbog toga što je primjerena mom uzrastu. Sretna sam zbog djevojčice, najdraži lik mi je bio tata. Bio je jako smiješan. Bilo je zanimljivo i uistinu sam se zagledala u predstavu.

Tina Gostijanović (13)

Slika obitelji

Predstava mi je bila smiješna i najviše mi se svidjela što je na smiješan način prikazala današnju sliku obitelji. Najsmješniji prizor mi je bio plesanje mame i tate.

Mia Jakelić (12)

Dosadno upoznavanje

Predstava mi je na početku bila malo dosadna, a onda mi je bila odlična jer su lijepo odglumili i nije bila dosadna, bila mi je smiješna i lijepa. Meni se najviše svidio jež Srećko. Najdosadnije mi je bilo upoznavanje mame i tate.

Anamaria Hlebec (10)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže