MAŠTOŠUMSKE PITALICE: Znanje je moć!

MoniCart, Novi Sad, Srbija (HNK u Šibeniku)

U predstavi se radi o dvije blizanke, imena Kata i Ružana koje se suprotno ponašaju. Kata voli životinje, a Ružana plaši životinje. Kati je jednog dana dojadilo što Ružana plaši životinje i pozvala je patuljka Džina Džona. Oni su pokušali popraviti Ružanu i krenuli su na put, no prije kretanja su uzeli prvi dio enciklopedije, a na putu su našli drugi dio. Bio je jedan kviz. Mene su zadužili da držim slovo u rečenici, koja je glasila “Znanje je moć”.

Mak Imamović, 9

Ova priča mi se svidjela. Ja sam bio pozvan s prijateljem na pozornicu. Glumci su bili smiješni i dobri. Svidjelo mi se što je Ružana bila drugačija nego Kate. Isto mi se svidjela rečenica “Znanje je moć”.

Daniel Ljumeži, 9

Meni je ova predstava bila super jer se radi o dvije sestre blizanke koje su vile. Jedna je zla, a druga je dobra. Onda oni krenu u pustolovinu da pretvore zlu vilu u dobru i pomaže im patuljak Džin Džon.

Roko Ilić, 9

Po naslovu ove predstave mislila sam da će biti jedan ili najviše dva glumca koji će čitati zagonetke i na taj način komunicirati s publikom. Što je djelomično bilo točno jer su glumci čitali zagonetke, ali iz razloga što su htjeli da vila Ružana postane dobra poput njezine sestre blizanke. U predstavi se radilo o dvije vile blizanke potpuno različitih karaktera. Naime, Ružana je bila zla i nije brinula za ništa na ovom svijetu, za razliku od njene sestre koja se brinula i za najmanje sitnice. Patuljak Džin Džon i vila Kata htjeli su pomoći vili Ružani da postane dobra vila. Postavljali su zagonetke na koje je odgovarala vila Ružana i publika. Patuljak Džin Džon i vila Kata su uspjeli u svome naumu! Vile su imale predivne kostime, pune detalja, a patuljak je imao čudnovate hlače, naočale pa čak i krunu. Ova predstava mi se svidjela jer su glumci kroz cijelu predstavu komunicirali s publikom.

Petra Mašić, 11

Predstava Maštošumske pitalice je jako dobra i poučna. Radi se o dvije vile Ružani i Kati. Ružana je zla, njen je hobi plašenje drugih, najčešće životinja. Kata je dobra, vedra, vesela i rado pomaže drugima. Radnja se događa na njihov rođendan, na koji im dolazi i jedan patuljak – Džin Džoni koji je došao Ružanu pretvoriti u dobru vilu. Džoni je došao iz budućnosti kako Ružana ne bi bila kao sve one zle vile i maćehe iz Uspavane ljepotice, Snjeguljice… Kako bi Ružana postala dobra mora riješiti zagonetku. Kako bi zagonetka bila riješena moraju otkriti slova te ih posložiti pravilnim redoslijedom i tako će dobiti odgovor zagonetke. Zagonetka je riješena, a Ružana je postala napokon dobra i plemenita vila koja drugima širi znanje. Nakon zagonetke, Ružana i Kata dobivaju svoje vilinske moći i vilinska imena.

Ema Plažibat, 10

Predstava se izvodila u kazalištu i bila mi je dosadna. Glavni likovi su bile vile Kata i Ružana i patuljak Džin Džoni. Cijelo vrijeme su plesali i pjevali na pozornici što mi se nije svidjelo. Na početku su pokušali popraviti Ružanu da bude dobra, a na kraju viču: “Znanje je moć”, tako da mi nije bilo jasno kako su do toga došli. Ali svidjelo mi se kako su uključivali djecu u sve, a i djeci se to svidjelo. Uglavnom djeca su uživala, a meni je bilo previše djetinjasto.

Ariana Copić, 13

Na samom početku predstave glumci su bili smiješni te su poznate pjesme pjevali po njihovim rimama. To je predstavu činilo zanimljivom. Za razliku od predstave Fontainove basne, glumci su bili razumljivi zato što su govorili srpski kojeg Hrvati dobro razumiju. Predstava je namijenjena djeci od otprilike 3 godine te to dokazuje dio pitalica kada su djeca pogađala zagonetke te držala slova koja su sastavljala slogan: “Znanje je moć”. Predstava je po mom kriteriju bila zanimljiva, a glumci organizirani, mislim da se to činilo i ostaloj publici.

Roko Paić, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže