KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA: Milijuni jastuka i jedno zrno

Kazalište Mala scena, Zagreb (Nova scena)

Bez kritike

Ova mi se predstava jako svidjela. Predstava je bila lutkarska. U njoj se radi o princezi koja je spavala s milijunima jastuka, ispod svih je stalo zrno graška koji je ona uvijek osjetila. Glumci su se potrudili nasmijati publiku, a i jesu. Uglavnom ova predstava mi se svidjela, nemam kritike i ne bih ih mijenjala ništa.

Katarina Veleglavac (10)

Tražilo se mjesto više

Predstava mi se jako svidjela jer je bila vrlo jednostavna i glumila su samo dva glumca. Glumci su glumili pripovjedača i upravljali su lutkama, vrlo kreativnim lutkama. Prvi put nakon dugo vremena Nova scena bila je prepuna ljudi i tražilo se mjesto više.

Ivo Šarić (14)

Zaljubljeni par

Predstava mi se svidjela jer su glumci super glumili i puno surađivali s publikom. Najbolji dio mi je kada se princ zaljubljuje u princezu te oni skupa počnu pjevati.

Katja Frua (15)

Iznervirana

Ova predstava je imala jako čudan početak. Započelo je tako što je publika trebala tri puta zamisliti ključ i to me toliko iznerviralo da sam htjela otići s predstave. Za mlađu djecu bila je jako smiješna. Predstava govori o ljubavi kraljevića i princeze koja je sve trebala uvjeravati da je prava kraljevna.

Antonela Kovač (13)

Preporučuje djeci

Predstava je u početku bila zanimljiva, no kasnije je bilo dosadno. Lutke su bile prosječne, ali interakcija s publikom je bila izvrsna, U predstavi se radi o princu koj traži svoju ljubav. Predstava mi se nije svidjela, ali bih je preporučio mlađoj djeci.

Kristijan Marčić (14)

Izgubljeni ključ

Na početku predstave izašao je starac u crnom koji je pjevao neku pjesmu koja je bila samo nabacana rima bez puno smisla. Taj starac je bio kao neki pripovjedač koji se zvao Pričalo. On je imao neki čarobni sanduk u kojemu su navodno bajke. U jednom trenutku je išao otvoriti sanduk s lokotom, ali je izgubio ključ. Mislila sam da je zapravo izgubio ključ jer je djelovao jako zabrinuto i rekao je da nam neće moći ispričati priču. Ostatak predstave bio je dosadan.

Mirna Lani Avdagić (13)

Ukradena predstava?!

S obzirom na to da je ovo moj zadnji tekst trebao bi biti dobar, ali ja jednostavno nemam inspiracije. Dakle, da počnem, pogledao sam tu predstavu Kraljevna na zrnu graška. Predstava mi se svidjela, ali moj kolega kaže da je cijela predstava „ukradena“, tj. prepisana od druge predstave. S obzirom da je moj kolega znao cijeli tekst napamet, ja mu vjerujem. Ipak, uživao sam prvo zato što nikad nisam gledao tu predstavu, a kao drugo zato što odavno nisam gledao ovakvu vrstu predstave – interaktivnu predstavu, predstavu koja jako puno komunicira s publikom. Predstavu čine dva glumca bez ikakvih kostima, a jedan od ta dva glumca je na početku stajao u publici. Predstava se publici definitivno svidjela, a to zaključujem po tome što su gledalište i prostor ispred gledališta bili puni.

Emil Erak (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže