Kod Arke u 8: Poučno, šaljivo i nezaboravno!

Prva predstava 55. MDF-a u šibenskom HNK-u bila je ‘Kod Arke u 8’. Norci su uglavnom oduševljeni…

Dobre i loše strane

Ova predstava je lijepa zbog toga jer ima lijepe događaje iz Noine arke i događaje iz života pingvina. Meni je najsmješniji događaj bio kad je pingvin iz kovčega glumio Boga i naredio golubu da napravi kolač od sira. Predstava je imala i svoje loše strane, a to su: kao da oni zvučniku govore u Božje ime i rugaju se da Bog želi kolač od sira. Meni je to bilo loše, a onaj ostali dio je bio u redu.

Stipan Režić (11)

Bezvezne diplome

Na početku predstave nisam mogao predvidjeti o čemu predstava govori. Nisam razumio čemu pingvini. Kad sam se u gledanju uhodao predstava je bila solidno OK. Za malu djecu predstava je bila mrak. Poanta je bila vezana uz Boga i veliki potop koji se dogodio. Bilo je i smiješnih trenutaka, da se čovjek nasmije. Citirat ću smiješnu rečenicu: “Imam osjećaj da sam uvijek nešto zaboravio, ali ne znam što?” To je govorio golub 5 puta. Ja bih samo izbacio uručivanje neke diplome koje daje kazalište. Šta mi gledatelji moramo gledati? To je stvarno bezveze.

Marin Belak (12)

Zaudarao glasom?!

Predstava je bila smiješna i poučna samo što mi je najviši pingvin malo zaudarao sa glasom. Zvučao je kao da mu je bila u uhu truba! Ja bih mu odmah kod svoje profesorice pjevanja, njemu i mladoj golubici koja je ponekad jako slična meni koja uvijek zaboravim kad idem iz kupaonice sa češljem u ruci u svoju spavaću sobu. I onda se ja uvijek vraćam u kupaonicu i ponekad mi upali i sjetim se po što sam išla u svoju sobu. Na putu do sobe neumorno ponavljam stvar koju želim uzeti. Najniži pingvin je jako dobro odglumio goluba da mislim da može to uzeti kao posao. Srednji pingvin je bio jako mudar i domišljat sa predivnom strukturom torte od sira za razliku od višeg pingvina koji je nalikovao na stup gdje se psi dopisuju. Uglavnom su odlično odglumili svoju ulogu.

Nika Vlahović (12)

Nezaboravno!

Predstava “KOD ARKE U 8” bila je zanimljiva, dirljiva, ali i poučna.To je priča o nerazdvojnom prijateljstvu triju pingvina. Njezina poruka je da se sve u životu vraća. Predstava je napravljena po jednom biblijskom događaju. Meni se predstava svidjela i mislim da je bilo jedno lijepo iskustvo koje nikad neću zaboraviti. Ova predstava je pridonijela još više veselja u ovaj naš 55. MDF u Šibeniku.

Tonka Juras (10)

Duga na nebu

Predstava “KOD ARKE U 8” je bila prva predstava na ovogodišnjem 55. MDF-u u kazalištu. Radilo se o tri mala pingvina koja su se našla na Noinoj arci. Predstava je bila primjerena mlađem uzrastu djece. U predstavi se često moglo čuti kakav je Bog. Postoji li uopće Bog? Na kraju predstave se ispostavilo da postoji. To je trenutak kad je Bog postavio dugu na nebo u znak saveza. Nije mi se svidjelo što je to bilo sasvim na kraju pa su djeca izgubila interes. Još jedna tema je bilo pravo prijateljstvo između tri pingvina. Dio koji mi se posebno svidio je bilo kad se dvojica pingvina nisu htjeli odvojiti od svoga prijatelja. Nama starijima je predstava bila dosadna. Možda bi je mogli prilagoditi i nama starijima.

Lucija Gojčeta (12)

Priča o vjerovanju

Predstava “KOD ARKE U 8” je vrlo zabavna i poučna predstava o tri pingvina. Dva pingvina dobiju karte za Noinu arku zbog velikog Božjeg potopa. Bog je ljut što se ljudi i životinje stlno svađaju pa šalje veliki potop. Bog izričito zabranjuje tri pripadnika jedne vrste, ali pingvini prokrijumičare svog prijatelja. Ovo je priča o vjerovanju i nerazdvojnom prijateljstvu. Ova predstava ima i pouku : “Budi dobar i dobro će ti se vratiti.” Meni se priča jako svidjela i nadam se da ću je još mnogo puta vidjeti.

Marta Živković (10)

Poučno i šaljivo

Početak predstave mi je bio malo dosadan, ali mi je kasnije bila sve bolja i bolja. Najsmješnije mi je bilo kad je došla ptica i kad je pingvinima podijelila karte. Svidjelo mi se je to što pingvini nisu htjeli ostaviti svog prijatelja pingvina. Bojali su se što će reći Noa, no Noa nije odmah saznao, ali je zato poslije sve čuo. Da ne bi upali u razne spletke, jedan pingvin glumio je ”muža” od ptice. Cijela predstava mi se je svidjela zato jer je puno poučna i šaljiva.

Gabrijela Čogelja (10)

Nikad ne ostavljaj prijatelja!

Predstava mi je u početku bila dosadna jer su se pingvini samo malo ljuljali i micali. Kad su se počeli svađati znala sam da je to predstava o prijateljstvu. Predstava je vrlo poučna. Uči nas da nikad ne ostavljamo prijatelje i nikada ne lažemo. Golub je smiješno izgledao.

Anja Konjevoda (10)

Više vježbanja

Predstava govori o odlasku tri pingvina na arku prilikom potopa. Tijekom predstave pingvini postavljaju pitanja o postojanju Boga i pretpostavljaju što je uzorkovalo potop. Svidjelo mi se što njihov razgovor potiče nas na postavljanje istih pitanja i daju nam odgovore na neka od njih. Glumci su svoje uloge odradili kako treba, a djeci su sve učinili zanimljivijim uz ples i glazbu. Osobno mislim da je glumcima trebalo više vježbi pjevanja, no to nije utjecalo na dobar dojam koji je ova predstava ostavila.

Lovre Gracin (15)

Za malu djecu

Tri mala pingvina su nas nasmijala i poučila. Malenoj djeci se više svidjela predstava. S pjesmom su uživali i zabavljali se. Starima je predstava bila pomalo dosadna. Nije bila baš zanimljiva, trebalo bi više radnje. Ali predstava ima jaku poruku kako treba vjerovati.

Mia Karađole (10)

Važna pouka!

Tri mala pingvina dočarali su smisao prijateljstva korištenjem motiva Boga. Upečatljivo je to što svi govore o sebi u muškome rodu iako glume i dvije glumice. Svidjelo mi se kako govore o Bogu u završnom dijelu govoreći kako se Bog nalazi u svakome od nas i to nam šalje važnu pouku da je on sada oko nas i da trebamo samo osluškivati svoju savjest, razlikovati dobro od lošega. Predstava je za sve uzraste i jednostavna je za shvatiti radi humoristične prezentacije teksta i postupaka likova što je uveliko nasmijalo gledatelje.

Neki dijelovi predstave popraćeni su pjevanjem i plesom glumaca čemu bih pridodala više pažnje jer su trebali to više izvježbati jer nije bilo dovoljno dobro kao i njihova gluma i čitav zadivljujući scenski nastup stoga bih dio gdje pjevaju možda i izbacila. Upečatljiva mi je ostala glumica koja je igrala ulogu drugog pingvina s odličnom prezentacijom i kako je dobro unijela sebe u ulogu sa snažnom glumom, plesom i pjevanjem. Predstava mi se osobno veoma svidjela radi odličnih glumaca i snažne pouke vjerovanja.

Nika Marković (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže