KAKO JE POTJEH TRAŽIO ISTINU: Luka Nižetiiić!!

Kazalište Hotel Bulić, Zagreb (HNK u Šibeniku)

Predstavu je izvodio Luka Nižetić koji je, uz pomoć različitih šešira i detalja u kostimografiji, uspješno mijenjao uloge tijekom nastupa. Prijemijetila sam da se kod stvaranja predstave dosta fokusiralo na dojmu (svjetla, magla, zvučni efekti…) kako bi ispunilo prazninu od samo jednog glumca na sceni. Radi se o čovjeku koji pokušava razvrstati svoje prioritete, ali biva oslijepljen materijalnim vrijednostima, zaboravljajući ono što je bitno u životu.

Leonarda Živković, 14

Predstavu je prikazao Luka Nižetić koji je glumio glavnog lika. U predstavi se radi o tri lika (brata) koji žive zajedno s djedom u malenoj kolibi. Djed ih je poslao u šumu po med, a usput su sreli Svarožića i Bjesomara. Neki djelovi mi nisu bili najjasniji, ali sam kasnije shvatila radnju. Glumac je u nekim trenucima plesao čudne plesove i pjevao čudne pjesme. Predstava mi se jako svidjela zato što je glumac jako zabavan. Nije mi jasno kako je glumac mogao naučiti toliko puno teksta. Najbolje od svega je to što smo se nakon predstave ja i moja prijateljica slikale s LUKOM NIŽETIĆEM.

Anamaria Vuletin, 10

Predstava Kako je Potjeh tražio istinu odvila se u HNK u Šibeniku. Dogodila se u 19 sati, te je trajala 40 minuta. Predstavu je pripovijedao Luka Nižetić. Događalo se to da su Bjesovi opsjedali djedove unuke Maru i Potjeha, ali nisu Ljutišu. Jedino njega nisu opsjedali jer im nije dao. Potjeh je tražeći istinu, upao u bunar i utopio se. Bjesovi su djedu zapalili kuću. Marun i Ljutiša su na kraju shvatili i pogriješili. Otišli su kod djeda i s njim do Potjeha. Potjeh je bio mrtav i tako je sve završilo.

Filip Šarlija, 12

Predstava Kako je Potjeh tražio istinu mi se na nekim djelovima svidjela, a na nekim ne. Svidjelo mi se to što je glumac morao mijenjati boju glasa da bi odglumio drugu osobu. Nije mi se svidjelo to što je bio samo jedan glumac koji je glumio sve. Također mi se svidjelo to što je bilo glazbe, ali je glazba bila previše tužna. Voljela bih opet pogledati ovu predstavu, ali samo da ima više glumaca.

Ema Samaržija, 12

Predstava je bila zanimljiva i neobična. Glumio je samo jedan čovjek. Predstava je bila emotivna i smiješna. Svidjelo mi se sve, a posebno čudni glasovi kojim su se Bijesovi koristili. Najmanje su mi se svidjela djela Potjehove braće, Maruna i Ljutiše kada su zapalili kolibu i kada su pokušali ubiti djeda. Svarožić je dao najbolju pouku: ”Ne napuštajte djeda i volite ga”. Potjeh je pao u zdenac, a nešto ga je povuklo u zlatni dvor i tamo djed dođe i zagrli ga. Predstava mi se vrlo svidjela.

Arijana Copic, 12

Predstava mi se svidjela, ali mi je zasmetalo to što je jedan glumac aka Luka Nižetić glumi više likova.

Lea Zaninović, 13

Predstava mi se svidjela, ali je bila čudna na poseban način. Jedan glumac (Luka Nižetić) je glumio više likova i bio je pripovjedač i glumac. Svidjelo mi se prebacivanje glumaca iz lika u lik. Tijek događaja, tj. sadržaj predstave mi se svidio i bio je zanimljiv.

Nika Barišić, 13

Predstava mi je bila u redu. Nije mi se svidjelo što je glumio samo jedan glumac. Predstava bi bila puno bolja kad ne bi bila monodrama. Jedini glumac, tj. Luka Nižetić se jako dobro snašao u svojoj ulozi. Svidjelo mi se što je uspio u isto vrijeme biti i pripovijedač i glumiti ostale likove. Svidjeli su mi se zvučni efekti koji su se koristili u predstavi. Predstava nosi i važnu pouku. Pouka predstave je da je obitelj najvažnija i da svi mi imamo svoje “bijesove”, tj. stvari koje nas zaokupljuju i udaljivaju od obitelji, ali da bez obzira na njih trebamo slušati svoje srce i ostati uz svoje najmilije

Petra Grubišić, 12

Predstava je bila jako čudna i zanimljiva. Sviđa mi se što je Luka Nižetić ujedno bio i pripovijedač i glumac koji je glumio sve likove. Preporučio bih je svima.

Frane Zaninović, 11

Predstavu je izvodio jedan glumac (Luka Nižetić), koji je glumio više likova. Nisam baš razumjela o čemu se u predstavi radi, ali znam da je glavni lik bio Potjeh. Glumac je izvodio jako čudne plesne pokrete kako bi nasmijao djecu, a to mu je i uspjelo. Predstava mi se jako svidjela jer je bila jako smješna i zabavna. Jak sam sretna zato jer sam se slikala sa Lukom Nižetićem. Začudila sam se koliko je imao teksta i zapitala se kako je mogao to sve zapamtit.

Sara Uzelac, 12

Očekivala sam da će u kazalištu biti puno više ljudi. Početak mi se baš i nije svidio zato što sam očekivala da ćemo odma ući u priču. Ostatak predstave je bio dobar i svidjelo mi se to što je bio jedan glumac, a puno uloga.

Petra Mušić. 10

Ova predstava mi se svidjela. Najbolje mi je bilo što je jedan glumac glumio sve likove. Stalno je mijenjao odječu i znojio se pošto je nosio i kaput. Predobro je bilo kako je stalno mijenjao glasove. Bilo je smješno kako je plesao i kada je nosio ogromne šešire. Predstava je bila pre dobra.

Lara Živković, 12

Predstava je bila solidna. Svidjelo mi se to što je bio jedan glumac. Ova predstava je dokaz da jedan glumac može napraviti super predstavu.

Anđela Matić, 11

Predstva je počela sva u magli. Na pozornicu je izašao glumac Luka Nižetić koji je glumio sve likove u predstavi. Luka Nižetić zapravio nije ni silazio s pozornice i mislim da je odlično glumio sve uloge. Ali bih predstavu mogla preporučiti svima jer sam jako uživala u njoj.

Katarina Zekanović, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže