JUHA OD BUNDEVE: Svi su ogladnili!

Kazalište lutaka Zadar (HNK u Šibeniku)

Dosta mu soljenja
Predstava je bila dobra i muzika je bila OK. Predstava je bila o tri prijatelja: mačak, vjeverica i patak. Njih troje su svaki dan kuhali juhu od bundeve i svako od njih je imao svoj posao, mačak je rezao bundevu,vjeverica je kuhala, a patka solila juhu. Jednog dana je patku bilo dosta soljenja, pa je htio promjeniti svoj posao, mačku i vjeverici se to nije sviđalo i tada nastaju problemi. Meni je predstava bila dobra, zabavna i smiješna.
Nikola Borojević (14)

Sve je bilo odlično
Ova predstava je meni bila super. Rekviziti i kostimi su super. Tema priče je kuhanje juhe od bundeve. U predstavi su tri lika a to su: mačak, vjeverica i patak. Sve je bio odlično. Ovu predstavu bih opet pogledala.
Rita Gaćina (10)

Dosadno
Iskreno, po mome mišljenju ova predstava je bila dosadna. Odvijala se u Kazalištu. U predstavi se radilo o juhi od bundeve koja nije ukusna bez pomoći sva tri prijatelja. Kostimografija i scenografija bila je stvarno dobra.
Ivana Kitarović (12)

Preporučuje svima!
Predstava mi se jako svidjela. Radilo se o tri prijatelja: vjeverici, patki i mačku. Najviše mi se svidio patak jer je bio najsmješniji i najzabavniji. Uglavnom bilo mi je super i svima je preporučujem.
Lucija Brajković (11)

Dobro postavljena
Predstava mi se nije svidjela jer je bila namijenjena mlađoj publici i radilo se o juhi. Scenografija je bila odlična zbog toga što je bila dobro postavljena. Kostimografija mi se svidjela samo kod vjeverice i patka, a kod mačka samo rep, a rep mu je izgledao kao od lemura. Tokom predstave svirala je muzika, a glumci su plesali i pjevali. Pouka ove predstave je da nije bitno tko što radi, nego da to rade svi zajedno i da su sretni što to rade.
Katarina Veleglavac (11)

Složno kuhanje
Predstava je bila zanimljiva i uživala sam je gledati. Scenografija je bila dobro postavljena i glumci su imali jako lijepe kostime. Gledalište je bilo popunjeno. I publika je bila jako zadovoljna predstavom. Predstava se radi o pustolovinama mačka, patka i vjeverice. Oni su složno kuhali juhu od bundeve sve dok patku nije dosadilo samo soliti juhu. On je poželio sjeći bundevu i miješati juhu, no mačak i vjeverica mu nisu dali. Patak ih je zatim odlučio napustiti i otišao u šumu. Pošto je patak otišao nitko nije mogao soliti juhu pa su mačak i vjeverica odlučili pronaći patka. Na kraju predstave njih troje su se pomirili i opet su složno kuhali juhu od bundeve.
Petra Grubišić (11)

Neprilagođena glazba
Odmah pri početku sam se oduševila jer je scenografija bila odlično postavljena. Tema predstave mi je bila dosadna, ali vjerujem da je za mlađe bila zanimljiva. Tijekom predstave je bilo puno pjesama i puno dijaloga. Kostimi su bili odlični te zvučni i svjetlosni efekti koji su djeci dočarali ugođaj. Predstava je bila prilagođena mlađima. Bilo je puno ljudi, a djeca su tijekom predstave pozorno pratila. Meni se osobno predstava nije svidjela zbog teme, ali i zbog glazbe koja nije prilagođena svim uzrastima. Pouka predstave po mom mišljenju je da su u životu važni pravi prijatelji i da se neke promjene dobre.
Mihaela Mijić (12)

Poželjela juhu
U predstavi su bila tri glumca jako zanimljiva. Patak je bio jedan od smiješnih i humorističnih glumaca, mačak je bio oštar glumac, prepoznala sam njegovu osobnost tako što je imao oštar mač s kojim je rezao bundevu da bi napravili juhu od bundeve. Svidjelo mi se kako je vrtio tim mačem. Vjeverica je bila jako spretna u svom mješanju sa ogromnom kuhačom. Kada su jeli juhu tako mi se činilo sočno da sam i ja htjela doći na pozornicu i s njima je početi jesti. Predstava je u svakom slučaju bila super.
Katarina Zekanović (12)

Fantastično!
Danas sam u kazalištu gledala fantastičnu predstavu. U rasporedu je pisalo da je predstava lutkarska, ali nije i to me ljuti. Iako mi je drago što predstava nije lutkarska oni nisu trebali u rasporedu napisati da je. To me zamalo spriječilo da odem u kazalište (prijateljice su me nagovorile da odem s njima). Predstava se u početku činila takooo dosadna i mislila sam da ću otići nakon 5 minuta kao prošli put, ali ostala sam. Predstava je bila zanimljiva. Ja inače ne volim predstave u kazalištu, ali ova je bila zadivljujuće dobra! Predstava se zvala “Juha od bundeve”. Preporučujem svima!
Chiara Gostijanović (11)

Puno drame i humora
Vjeverica, mačak i patka svaki dan su kuhali juhu od bundeve. Svatko je u kuhanju imao svoju obvezu. Patku se odjednom prestala sviđati njegova obveza. Pa je odlučio pobjeći u šumu. Na kraju su ga vjeverica i mačak pronašli i svi su se pomirili. Inače ne volim predstave iz Kazališta, ali mi se ova jako svidjela. Svidjela mi se jer je bilo puno drame i humora.
Mila Borojević (11)

Odlični kostimi
U predstavi “Juha od bundeve” radi se o tri prijatelja: mačku, vjeverici i patku. Oni svaki dan pripremaju juhu koju vjeverica miješa, patak soli, a mačak reže bundevu. Predstava je bila za mlađu djecu, ali mi se svidjela jer je smiješna. Najdraži lik mi je patak jer je htio promjene i bio je uporan u svom naumu. Kostimi su bili odlični.
Marta Šantić (13)

Srećom, bez lutaka
U HNK u Šibeniku se održala simpatična predstava za uzrast 4+. Glavni likovi su bili mačak, vjeverica i patak. Pročitala sam da će predstavu prezentirati kazalište lutaka Zadar. Prvo sam mislila da će biti predstava s lutkama, a ja mrzim predstave s lutkama. Predstava je bila dobro organizirana. Nikad nisam probala juhu od bundeva. Kad dođem kući mater ću molit’ da mi je napravi. Sad sam gotova jer želim da mi Valerio da Čunga Lungu.
Lucija Zekanović (14)

Zamirisala joj juha
Još jedna u nizu od odličnih predstava na kazališnim daskama. Cijela predstava me navela da poželim baš u tom trenutku jednu povrtnu, mirisnu juhu. Od likova najviše mi se svidio patak koji se pobunio uvijek istom procesu. Svidjela mi se njegova hrabrost nije htio popustiti svojim strahovima i svemu već je bio ustrajan u svoju odluku. Vjerujem da se djeci svidjela predstava kao i meni malo većem djetetu, jer su glumce na kraju pozdravili srdačnim i jako glasnim pljeskom.
Marta Šarlija (15)

Njezino mišljenje nije bitno?
Predstava mi se svidjela makar nije bila za moj uzrast (kao i većina predstava). Po meni je opet bilo malo glumaca, ali nema veze. Publici se predstava svidjela tako da moje mišljenje i nije tako bitno.
Lucijeta Laća (15)

Odlični efekti
Predstava je na početku ukazivala da je za mlađe uzraste. U predstavi mi se nije svidjelo jer mačak i vjeverica nisu htjeli unijeti promjene, ali nekad u životu promjene ispadnu na bolje. Iz kostima se nije moglo razaznati o kojoj je životinji riječ. Svjetlosni i zvučni efekti odlično su se slagali pogotovo uz dio ”Duboke šume”. Karte su bile rasprodane što je ukazivalo da bi predstava mogla biti dobra. Mene ova predstava nije oduševila jer je bila primjerenija mlađim uzrastima, također mi se nije svidjela glazba uz scenografiju.
Sara Juraga (12)

Sve je bilo u redu
Početak predstave je dobar. Patka, mačak i vjeverica krenuli su raditi juhu od bundeve. Odmah su je pojeli. Vole kuhati juhu. Izgledali su kao prave životinje. Djeca su je pažljivo gledala. Patak je htio imati drugi posao u pripremanju juhe. Patak se naljutio na svoje prijatelje i otišao u šumu. Prijatelji su ga išli tražiti u mračnu šumu i našli. Sve je bilo u redu. Predstava je bila odlična.
Lara Živković (11)

Vrlo lijepi kostimi
Na početku predstave spominju se likovi mačka, vjeverice i patka. Oni uz pjesmu rade juhu od bundeve i traže pravu bundevu za juhu. Režu bundevu, miješaju juhu i sole je. Pojedu juhu od bundeve svaki dan po lonac. Na kraju dana utonu u san. Sutradan su opet ponovili kuhanje juhe, ali patak je želio naučiti rezati i mješati. Želio je promjene. Mačak i vjeverica promjene nisu htjeli i patak je pobjegao u šumu. Mačak i vjeverica otišli su ga potražiti u mračnu šumu. Na kraju se patak vratio soljenju juhe. Predstava mi se svidjela i kostimi su vrlo lijepi.
Anđela Matić (11)

Iznenađujuće odlična
Ova predstava mi je bila iznenađujuće odlična, bilo je smiješno i zanimljivo. Premda mislim da je bilo namijenjeno za djecu. Dobro sam se nasmijala i zabavila. Najsimpatičniji lik je bio patak, a bili su još vjeverica i mačak. Predstava je bila zakon i glumci su odlično odglumili. Uglavnom predstava nije bila dosadna.
Iva Šantić (11)

Potječe iz Zadra
Juha od bundeve je večerašnja predstava koja se izvodila u HNK. Predstava potječe iz Zadra. Kazalište je bilo puno te je predstava započela. Od početka sam očekivača malo više, ali mi se ipak svidjela. Na sceni se pojavila vjeverica i njezini prijatelji. Nisu voljeli jutra no opet su se probudili. Išli su po sočnu, veliku i žutu bundevu te su od nje napravili juhu. Na kraju predstave se patak vratio i svi su bili zajedno. Ova predstava mi se jako svidjela te je bila puno bolja nego što sma zamišljala. Preporučila bih je svima zato što je zabavna i može naučiti djecu o prijateljstvu. Na kraju smo ih nagradili pljeskom.
Lana Slavica (11)

Odlično izvedena scena
Basna govori o trojici prijatelja koji vole jesti juhu od bundeve. Predstava je bila rasprodana. Davno nisam vidjela ovako mnogo ljudi u Kazalištu kao na današnjoj predstavi i iskreno bih voljela vidjeti to više puta. Kostimi su bili dobri, a scena odlično izvedena. Ova predstava je po meni za mlađe uzraste. Iznenadilo me je kada se iz velike bundeve stvorio veliki lonac. Voljela bih da u predstavi ima više uloga, mada su svi s njom bili oduševljeni. To su gledatelji pokazali tako da su glumce nagradili velikim pljeskom.
Karla Dugopoljac (12)

Kao u ‘Torcidi’
Kada sam vidjela naslov ove predstave na programu mislila sam da se to mjesto programa otvorio meni, pa sam dva puta provjeravala naslovnicu da slučajno ne piše restoran ,,Torcida” na mjestu MDF programa. Ispalo je da to uistinu jest program, ali ipak mi sline potekoše iz usta. Predstava se radila o mačku, vjeverici i patku. Mačak je snažan, precizan, temeljit i zadužen za rezanje bundeve. Onda je tu vjeverica koja je organizirana drži sve pod kontrolom i zadužena za mješanje juhe. I tu je patak koji je smotan i jedino što zna je soliti juhu, a onda zakuha cijelu situaciju. Naime, patak je htio soliti i miješati i rezati, pa je došlo do malih komplikacija, ali se na kraju sve dobro završilo i sve se vratilo u normalu. Najbolja rečenica koja je mi je zapela za uuho ide ovako “Život je slađi nakon bundevine juhice”, kladim se da će mi mama to ponavljati svaki dan prije ručka. Bilo je zabavno, bilo je smješno, bilo je komplciirano i bilo je fino i slatko.
Nika Vlahović (14)

Dobro je krenulo
Ova predstava je za mene bila djetinjasta, ali moglo se gledati. Kazalište je doslovno bilo krcato zainteresiranom publikom. Ova predstava imala je najljepšu scenografiju, ljepšu čak i od same radnje. Moglo se iz prve vidjeti da su se redatelji i glumci potrudili da na ovom festivalu prikažu odličnu predstavu. Nisam mogao vjerovati da će ova predstava biti toliko posjećena, ali roditelji su pogodili koju će predstavu njihova djeca gledati i da se zabave. Ja i još neki prijatelji smo mislili otići tijekom predstave jer je na početku bila dosadna, ali smo na kraju izdržali. Barem na ovoj predstavi nije bilo upaljenih mobitela, ali uvijek se nađe netko kome je dosadno. Kako je dobro krenulo nadam se da će i na Ljetnoj pozornici biti super predstava.
Marin Belak (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže