Još o predstavi JAJE: Predstava ima odličnu misao

Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac (Ljetna pozornica)

Jedna mala razlika

Za otvaranje 58. MDF u Šibenik nastupila je predstava Jaje koju su odglumili Karlovčani. Iznenadilo me što su festival otvarali gosti, a ne domaćini, Šibenčani. Za mene ipak postoji jedna mala razlika između naših predstava za otvaranje (Buratino, Matilda…) i ovogodišnje koju su Karlovčani odglumili, no ipak je predstava Jaje bila uspješna. Nije mi se svidjelo što predstava nije bila napeta, već sam znala što će se ukratko dogoditi. najviše mi se svidjela zmija Ljiljana, od milja Ljilja, koja je imala oči poput prave zmije. Njezin mi je ples bio najsmješniji i najbolji. Kostimografija je bila maštovita i upadljivo izrađena. Glazba je gledatelje uživljavala u predstavu što im se zbilja svidjelo. Za današnju djecu koja većinu svog slobodnog vremena provode ispred računala, predstava ima odličnu misao. Pouka predstave jaje je da prijatelja ne možeš naručiti, već ga moraš sam pronaći

Karla Dugopoljac, 13

Personificirana predstava

Predstava je bila pomalo dosadna. Radilo se o dječaku koji je volio igrati igrice i stalno ih je igrao, i pojavljivale su mu se na mobitel reklame nekih jaja. On je odlučio uzeti jaja i u svakom je jaju bila drukčija vrsta životinje. Došla su mu 4 jaja. Kasnije ih je uzeo još. Predstava je bila personificirana pa je u nekim scenama dječak pričao sa životinjama. Nakon razgovora sa svakom životinjom završila se predstava. Ovo je bila predstava-mjuzikl, jer se i puno pjevalo. Meni nije bila nešto posebno, a i po naslovu sam znala da ne bih trebala očekivati previše. Predstava je više za manju djecu, do 7. godine.

Chiara Gostijanovic, 12

Glazba i ples

Predstava je bila odlična, sviđa mi se zato što su glavni likovi djeca, a ne odrasli, ipak je ovo dječji festival. Dobra je glazba i ples. Scenografija odlična.

Petra Lastavica, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže