Još malo o Čarobnjaku iz Oza: Sve je super i sve je za pet

HNK u Šibeniku (Ljetna pozornica)

70 glumaca?!

Pogledao sam predstavu “Čarobnjak iz Oza”. Predstava je mjuzikl s preko 70 glumaca, a radnja predstave se vrti oko djevojke Dorothy koju je uragan doveo u čarobnu zemlju. Ona tamo upoznaje čarobnu vilu i druge kojima treba pomoć velikog Oza. Predstava je popračena orkestrom. Predstava se svima svidjela, a sve je posebno oduševio pas Toto.

Emil Erak (14)

Sve je super i sve je za pet

Meni je ovo dosad najbolja predstava jer je zanimljiva, dinamična, puna je radnje i iznenadnih događaja. Svi u publici su bili oduševljeni. U predstavi je bilo puno likova koji su imali zanimljive kostime. Sviđaju mi se pjesme koje su dodatno uljepšale ugođaj i doživljaj predstave.

Antonela Kovač (13)

Savršena i zla

Predstava mi se jako svidjela. Glumci su savršeno odglumili svoje uloge pogotovo zla vještica. Čula sam da je imala veliku tremu, ali ja to ne bih rekla. Nadam se da će biti još ovakvih predstava.

Lucijeta Laća

Peace & love

Ova predstava je jedna od najboljih predstava koje sam pogledala za otvorenje festivala. Najviše mi se svidjelo što zanimljivu priču prati glazba i ples. Od glumica mi se najviše dojmila Dorothy, razigrana i najnasmijanija djevojčica koja je širila svijetom mir, ljubav i prijateljstvo. Jako je voljela svog psa Tota i bila je uvijek spremna pomoći. Nije mi se svidjela zla vještica koja je gledala samo svoje interese. Nitko joj se nije mogao suprostaviti pa čak ni veliki čarobnjak iz Oza. No ljubav male Dorothy je pobjedila zlu vješticu. Mali glumci iz dramske grupe su me oduševili jer su bili rasplesani i raspjevani. Kostimografija i scenografija su me oduševile. Moram priznati da mi je bilo pomalo čudno kako lav, kralj životinja, nema dovoljno hrabrosti i boji se malog psića, ali i on je ipak živo biće koje ima srce. Iskreno kraj me je skoro rasplakao kada je čarobnjak iz Oza otišao bez Dorothy jer ona nije htjela ostaviti svoga psa Tota iako bi sve dala da se vrati u Kansas. Sva sreća publika je lupila cipelicom i vratila se sretno svojoj obitelji.

Lucija Kostelac (13)

Hoćemo još!

Ovo je predstava koja govori o putovanju djevojčice Dorothy i njezinog psa Tota. Dorothy na svom putovanju susreće svakakve likove koji skupa s njom odlaze do velikog Oza. Kad su došli do Oza rekao im je da ako žele da im ispuni želje moraju ubiti zlu vješticu sa Zapada. Na kraju se Dorothy vratila kući i svi su bili sretni. Meni je predstava bila odlična i nadam se i publici i da će se ponoviti sljedeće godine.

Nora Škarica (10)

Nije da se hvalim, ali…

Predstava je bila dobra i zabavna. Atmosfera je mogla biti i bolja. Jedna se beba većinu predstave derala pa nije bilo najbolje. Mnogo mi je prijatelja glumilo u predstavi, ali se ne hvalim zato. Po mom mišljenju ovo je najbolja predstava za otvorenje otkad znam.

Ven Šimac (13)

Limena kanta?!

Predstava mi se svidjela zato što su glumci bili super odjeveni, posebno svirači. Glumac Limena kanta je bio super zato što je imao sjekiru. Drugi najbolji glumac je bio Lav. Ova predstava mi se svidjela zato što je bila super i odlična.

Tin Vidović (14)

Shvatili ozbiljno

Ovo je bila prva profesionalna prestava u kojoj sam sudjelovao. U njoj su također sudjelovale moje prijateljice iz razreda koje su ovo shvatile vrlo ozbiljno. Glumci su nam prilikom proba davali razne savjete pomoću kojih smo lakše obavljali glumačke, plesne i pjevačke zadatke. Naravno tu su nam veliku priliku pružili: Tea u pjevanju te Zorana i Sjene u plesanju. Cijelu predstavu je režirala naša redateljica Nina Kleflin koja je obavila vrhunski posao. Sve je lakše uz prijatelje.

Pablo Paić

Komplicirano srce

Predstava Čarobnjak iz Oza govori o prijateljstvu i kako sreće ima svugdje samo je treba pronaći. Dorothy nam je pokazala kako je život bolji uz prijatelje, Strašilo koje je pokazalo da je pamet korisna i da kakvi god bili, s malo truda mogu se postići veliki ciljevi. Limeni je pokazao da srce čini sreću u životu i da srce može nekada biti komplicirano, ali kako god bilo potrebno je. Lav je pokazao da se hrabrost nalazi u nama. Predstava mi se svidjela, a i sve zajedno me naučilo da prijateljstvo, sreća i prijatelji mogu učiniti život boljim. Svi kostimi i frizure su mi se svidjele osobito one od ljudi iz Smaragdnog grada. Dobra vila je bila lijepa, ali kostim mi nije bio nešto. Svi likovi su po meni dobro odradili zadatak i uspjeli su me uživjeti u predstavu.

Marijeta Jolić

Kukuruz i rajčice

Predstava o Čarobnjaku iz Oza, vrlo je zanimljiva. Radi se o maloj djevojčici Dorothy koja je živjela sa svojom tetom i tetkom, pošto su joj roditelji poginuli. Živjela je s njima u Kanzasu i sadila je kukuruze i rajčice. Jednom je došao vrtlog i otpuhao Dorothy i njenog psića Tota u zemlju Oz. Tamo je upoznala Strašila, Limenog dvosječu i plašljivog Lava. Tražili su čarobnjaka iz Oza da im pomogne. On im je ispunio obećanje, a oni su ubili zlu vješticu s Istoka kako ih je Oz zamolio. Prepustio je kraljevstvo strašilu, a on je otišao zauvjek. Dorothy se pomoću čarobnih cipelica vratila u Kanzas teti i tetku.

Chiara Gostijanović

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže