JEŽEVA KUĆICA: MDF tek počeo, a priredbe već odlične!

Zagrebačka filharmonija

 

Volim Ježevu kućicu otkad sam bila u vrtiću, pročitala sam je bezbroj puta. Predstava je bila smiješna, zabavna i zanimljiva. Njihove kratke konverzacije između priče super su se uklopile u predstavu. Glazba mi se jako svidjela. Mogla bih ovu predstavu gledati iznova i iznova koliko je bila fenomenalna.

Ava Klisović, 12

 

Mjesto radnje se održava u šumi, glumci su pokazali: sreću, začuđenost, ljubav. Također, slikao sam se s Vladimirom Tintorom, glumcem. Predstava je bila zabavna, uloge su jež, lija, vuk, medvjed i divlja svinja (lutka).

Dino Gnjidić Klarić, 8

 

Predstava je po mom mišljenju za uzraste manje od 6 godina. To je bio mjuzikl, jako mi se sviđalo što su pjesme bile uživo, a ne snimljene. Kostimografija je bila solidna, kao i rekviziti. Bilo je više svirača nego glumaca, što mi i nije drago. Tri glumca su glumila barem po tri lika. Na predstavi je bilo više ljudi nego očekivano. Tribine su bile pune. Scenarij je bio iz knjige, imala sam osjećaj da mi čitaju istu tu priču. No, predstava je bila u redu. Ništa posebno.

Sara Skert, 11

 

Na Trgu Republike Hrvatske održala se predstava Ježeva kućica. Puno je posjetitelja došlo na tribine ljetne pozornice. Predstava je bila vesela i zabavna. Glumci su odlično glumili svoje uloge i zabavili mnogo djece. Orkestar je svirajući dao ugođaj predstavi. Svidjela mi se rasvjeta jer je puno različitih boja prevladavalo na pozornici. Radnja predstave mi se nije baš svidjela jer mislim da je zbunjujuća za mlađu publiku. MDF je tek počeo, a priredbe su već odlične.

Tjaša Barišić, 11

 

Za početak red smo čekali oko pola sata, pošto nam se nije dalo čekati otišli smo do dućana, koji naravno nije radio. Kada smo ušli, sjeli smo u najviši red i sjeli. Onda je počela predstava, najbolji dio predstave mi je bio kraj. Kad nam je jedna od glumica rekla da zatvorimo oči (što su naravno napravile 3 osobe u publici) filharmonija je bila odlična, a harfa je bila graciozna. Preporučujem koncert filharmonije, no ne i predstavu.

Marisa Perković, 14

 

Bila sam na predstavi koja se zove Ježeva kućica. Predstava mi se jako svidjela bila je zanimljiva i raspjevana. Sve pjesmice su bile vesele i zabavne. Svi glumci su se jako uživjeli u svoju ulogu, a posebno lisica Mica. Orkestar je odradio odličan posao kao i dirigent Ježić. Najzabavniji dio predstave je bio dio kada su lisica Mica i jež ručali u lisičinoj kući. Na predstavi mi se nije svidjelo to što smo dugo čekali red, ali sve drugo je bilo baš po mom ukusu i ugođaju.

Tonka Jukić, 11

 

Da mi je netko rekao da će mi se predstava Ježeva kučica ovoliko svidjeti rekla bih mu da je potpuno lud. Ideja orkestra na pozornici drugu večer zaredom nije mi se činila privlačnom, ali itekako je bila. Način na koji je predstava zamišljena, a kasnije izvedena mi se jako svidio. Glumci, kostimi, scenografija i orkestar savršeno su funkcionirali zajedno. Posebno bih htjela izdvojiti harfu koja je toliko dobro zvučala i jako lijepo pratila radnju predstave.

Petra Mušić, 14

 

Na pozornici su bila tri glumca koja su se zajedno s dirigentom izmjenjivala za uloge. Lisica je još bila divlja svinja, ježa su glumili i dirigent i glumac koji je još glumio i medvjeda. Samo je jedan glumac imao jednu ulogu, ali dok nije glumio je bio pripovjedač. Filharmonija je zvučala jako lijepo, no tu su sjeli malu djecu da slušaju klasičnu skladbu od dvije minute, malo je to bilo nepromišljeno, tako da su mala djeca uništila doživljaj glazbe. Ne samo djeca nažalost, nego i babe koje su govorile djeci u svom krilu da budu tiho, a onda komentirale svaki mali događaj na pozornici. Sveukupni doživljaj predstave nije zapravo bio toliko užasan. Filharmonija je zvučala jako lijepo i niti malo poput amaterske filharmonije. Gluma je bila dobra i vokali su zvučali dobro.

Ema Plazibat, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže