‘Hamletova istina’: Preodlično! (pravit ćemo se da ova riječ postoji)

Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar (HNK u Šibeniku).

Glasno i jezivo

Meni je predstava bila dosadna. Početak mi je bio nejasan. Efekti i glazba u predstavi bili su odlični. Glazba je bila glasna i jeziva. Jeziva je bila u dijelu kad je Hamleta posjetio njegov otac u obliku duha. Najbolji lik mi je bio Klaudije. Klaudije je bio smiješan i stalno je nešto govorio. Primjetila sam da je predstava i drugima bila dosadna jer je većina bila na mobitelima. Kraj predstave je bio zanimljiv.

Ana Rodin (12)

Brzo presvlačenje

Predstava je bila zanimljiva jer su se glumci brzo presvlačili. U predstavi su mi se svidjeli voditelji. Ali mi se nisu svidjele maske jer su bile jezive.

Antea Svetina(8)

Loše pričanje

Ova predstava je bila zanimljiva i poučna, imala je puno radnji i događaja. Meni se ona sviđa jer prepričava događaje iz povijesti. Jedino što mi je bilo loše jest to da su svi pričali.

Stipan Režić (11)

Pravda uvijek pobjeđuje

Predstava Hamletova istina nas je poučila i zabavila. Bilo je puno smijeha i smiješnih trenutaka. Ima puno velikih poruka. Kao ljubav traje vječno. Ofelija je prekršila pravilo ali je na kraju sve to ispravila. Hamlet se bori protiv nepravde i pobjedio je. Treba biti odlučan i uporan. I najveća poruka je pravda uvijek pobjeđuje.

Mia Karađole (10)

Vidjeli se glumci!

Predstava mi je bila super. Najbolji dio predstave mi je bo kad su Klaudije i Ofelija plesali. Najdosadniji dio predstave mi je bio kad je bio sprovod od Hamletovog oca. Najbolji i najsmiješniji lik u predstavi mi je bio Klaudije. Cijela predstava mi je bila super, samo mi se nije svidjelo što su se cijelo vrijeme iza lutki vidjeli glumci.

Gabrijela Čogelja (10)

Dobri efekti

Ova predstava je bila smiješna i zanimljiva. Kod predstave mi se svidjelo to što je poučna i to što je imala dobre zvučne efekte. Jedino mi se nije svidjelo prejako osvjetljenje.

Ivan Svetina (11)

Zabavno i realistično

Početak predstave je bio smiješan baš kao i ostatak predstave. Predstava je bila o princu Hamletu koji se nije oprostio od oca, onda je došao duh njegovog oca i reče Hamletu kako je stvarno umro. Predstava je bila smiješna, zabavna i realistična.

Nikola Borojević (12)

Organizacija prepoznata!

Ova zabavna i poučna predstava za djecu većeg uzrasta govori o danskom kraljeviću Hamletu koji osvećuje smrt svog oca Hamleta. Ova predstava bila je jako uzbudljiva i naučila nas da se sve brzo otkrije. U predstavi je par glumaca glumilo više uloga i tu sam prepoznala njihovu organizaciju na sceni. Predstava je bila odlična i ima svaku moju pohvalu.

Tonka Juras (10)

I smijeh i strah

Predstava je bila za umrijet i od smijeha i od straha. Od straha me spasio super lightshow pod kojim su tri frenda cupkala ko po jajima. Duh Hamletova oca mi je doista utjerao strah u kosti. Polu čelavi lik, kojeg sam vidjela na stražnjem ulazu u 18:56 h, otrkio mi je odmah poruku i napola mi olakšao stvar. Sve je dobro što se dobro svrši! I ja se jako slažem! Istina! Samo mi još nije jasno jesu li kraljica i Klaudije plesali tango! To me živo zanima. Ma! Glavno da je Hamlet ponovo sa svojom curom, pokojni Hamlet može mirno umrijet’ i kokice za 10 kn meni dolaze u susret!

Nika Vlahović (12)

Kazalište kao stadion

Svi smo išli jer je u prilogu predstave pisalo +10. Predstava je bila stvarno super zbog smiješnih događaja i prostota. Kostimi su bili jako uvjerljivi. Najdraži mi je lik bio brat Hamletovog oca koji je za mene bio jako smiješan. Publika nikad nije bila aktivnija nego do sada. Kazalište je nalikovalo na nogometni stadion. Bilo mi je samo čudno i zanimljivo kako su ovo mogli izvesti, dvije predstave u jednoj predstavi. Ovoj predstavi dajem čistu peticu, ponavljam, čistu.

Marin Belak (12)

Dobra ideja

Predstava mi se u početku nije svidjela jer očito nisam shvatila poantu. Glumci su imali šaljive tekstove koje nisu znali iskazati. Jedina dobra stvar u predstavi su bili efekti naročito zvučni i svjetlosni. Predstava je imala dobru ideju koju nije znala iskazati.

Lucija Radetić (13)

Dobar kraj

Predstava je bila odlična. Najbolji dio bio je kad su plesali. Taj dio mi se posebno svidio jer volim plesati. Kraljević Hamlet imao je smiješne prijatelje. Klaudijo je bio prezločest. Bio je najružniji. Hamletova djevojka bila je lijepa. Predstavu koju su izvodili Hamlet i njegovi prijatelji bila je vrlo dobra. Samo se Klaudiju nije svidjela. Kraj je bio dobar.

Ana Konjevoda (10)

Sretna što je priznao

Predstava je bila dobra i poučna. Dobra lutkarska predstava. Kada je kraljev brat Klaudije priznao da ga je ubio bila sam sretna što je napokon priznao.

Nora Krnić (11)

Smiješni pomagači

Predstava je meni bila pri početku jako dosadna. Na nekim djelovima je bila zanimljiva. Bila mi je jako zanimljiva bučna glazba. Ali kad se pojavio duh Hamletova oca bilo je i malo jezivo. Hamletovi pomagači su mi bili jako smiješni. Ali da budem iskrena najdosadniji lik bila mi je Hamletova djevojka. Najzanimljiviji lik koji me najviše nasmijavao bio je Klaudije. Meni se predstava svidjela, a kraj mi je bio jako zanimljiv.

Nika Čoraš (12)

Gledala sa žarom

Predstava koju sam pogledala je najbolja sa ovogodišnjeg festivala. Iako me naslov nije privlačio, uživala sam. S velikim žarom sam gledala. Svidjelo mi se što su i lutke sudjelovale. Time je predstava u potpunosti zadovoljavala cijelu publiku.

Ađela Šmit (12)

Lukavošću do istine

Predstava mi je bila odlična i smiješna. Najviše mi se svidjelo što je Hamlet na lukav način saznao istinu. Najdosadniji mi je bio dio kada je bio sprovod.

Mia Jakelić (12)

Samo pohvale

Ova predstava je bila zabavna i odlično odigrana. Svaku bih pohvalu uputila glumcima i scenaristu. Najviše mi se svidio glumac koji je odglumio zbog brata kralja i njemu bih odao počast. Jer je zbog kraljevskog brata odglumio kao od šale. Ovoj predstavi ne mogu uputiti nikakvu kritiku već samo pohvale. Moja ocijena za ovu predstavu je čista desetka. Predstava je bila poprilično dosadna. Zbunjujuće je bilo što je prvi tren u prošlosti, a drugi tren u sadašnjosti. Dojmila me što je pet osoba glumilo više likova.

Lana Vuletin (13)

Bez zraka

Predstava je bila DOSADNA i UŽASNA. Bilo je previše jakih zvukova. Jedino što je bilo dobro su bili glamurozni kostimi. I također potrudila sam se ne zaspati. Glavna zamjerka je bila da u kazalištu nije bilo zraka, brojala sam minute do završetka predstave.

Matea Nakić (12)

Danska ili Kina?

Na početku mi nije ušlo u glavu zašto su bitna kokošja jaja gdje je samo bjelanjak ili zašto ne rastu kukumari. Od kralja brat me pomalo živcirao, najrađe bih skoćila s galerije na pozornicu i našaketala ga. Jedva čekam da ga se Hamlet riješi. U jednom trenutku sam pomislila da se radnja odvija u Kini, ali sam ipak bila u krivo. U pitanju je bila Danska. Ovaj novi kralj ne zna tenis. Sviđa mi se Hamletov plan. Sviđa mi se što mu je otac rekao : Brani se uvijek oni s čim dobro barataš.

Lucija Zekanović (12)

Koja je ovo izvedba po redu?

Čim sam počeo gledati ovu predstavu mislio sam da je to još jedna od dosadnih lutkarskih predstava, no ovo je bila jedna odlična predstava prikazana da ju djeca razumiju. U ovoj predstavi mi se svidjelo skoro pa sve naime. Nije mi se svidjela scenografija. Ta ista nije bila baš bogata jer se na njoj nije nalazilo svega četiri tornja. Za ovu predstavu sam mislio da se izvodi tek treći put. No u razgovoru sa glumcom saznajem da im je ovo već 35. izvedba.

Marko Samodol (14)

Najbolja dosad!

Prvo kad sam u programu vidjela da je to jedina predstava za 10+ uzrast, odlučila sam da ću sigurno ići gledati. Predstava “Hamletova istina” je poprilično popunila kazalište. Naslov nije baš privlačan, ali bilo je zanimljivo. Događaji su bili sasvim neočekivani. Glumci su zadovoljili sve kriterije mlađih i starijih te ih “prikovali” uz sjedala sve do kraja predstave. Radovala bih se kad bi bilo više ovakvih predstava jer je ipak većina predstava za uzrast 3+ ili 5+. Sve u svemu najbolja predstava do sada na 55. MDF-u.

Lucija Gojčeta (12)

Preodlično!

Ova predstava je bila preodlična i glumci su je na najbolji način predstavili i meni se jako svidjela. U nekim djelovima je bila smiješna, a u drugim tužna. Publici se svidjela i mislim da je to glumcima najvažnije. Najbolji lik mi je bila ona cura crvene kose, ali sam zaboravila kako se zove…

Valentina Podrug (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže