Godina bez ljeta: Željko Burić i ja pokušali smo sve, ali…

Kakva bi bila godina bez ljeta? Evo što norci misle:

Najgora godina

Godina bez ljeta bila bi nezamisliva. Ne bi bilo više sunca i kupanja, ljetnih praznika i druženja. Ta tri mjeseca bi bila hladna. Ta godina bi bila najgora godina u cijeloj povijesti planeta Zemlje. Rekao bih samo da bi bila užasna ideja da ljeto ode od godine.

Marin Belak, 11

Kako ću u Tisno?!

Ja mislim, odnosno znam, da bi godina bez ljeta bila nemoguća! Moje najdraže godišnje doba je upravo ljeto i mislim da bi bilo neizdrživo provesti cijela tri mjeseca bez modrog čistog mora, zlatnog sunca, pješčanih i kamenih plaža, druženja s prijateljicama na moru, odlaska u Tisno (gdje idem svake godine), hlađenja pomoću klime, cvrčenja cvrčaka, šumova mora, skakanja na valove, rashlađivanja uz sladoled i ne bi bilo ljetnih praznika (što uistinu kod mene i dolazi na zadnje mjesto). Uglavnom, sve bi bilo grozno i ne bi bilo odmora od škole.

Tina Gostijanović, 12

Ne sviđa mi se tema!

Kada zamislite godinu bez plavog mora, predivnog zlaćanog pijeska, sunca koje te grije i radionica u kojima upoznajemo jedni druge, naravno nema školskih praznika. Od toga me najviše vesele radionice, kupanje i naravno, druženje. Ljeti spavam kod svojih prijatelja i oni kod mene. To ne bi bilo moguće bez ljeta. Iskreno, ne sviđa mi se ova tema!

Luca Mikulandra, 11

Dosadno i teško

Zamislite užareni pijesak, opaku vrućinu, rashlađujuće more i ukusan sladoled…Jeste? A sad zamislite… Da toga nema! Ne postoji! Nema ljetnih praznika, sunčanja, kupanja… Znam, strašno. Užasna noćna mora. No, što da godina zaista broji samo tri godišnja doba? Škola bi se nastavila u svom uobičajenom, užurbanom tempu jer, naravno, nema ljetnih praznika. Probudila bih se u sedam, otišla u školu, vratila se kući , prošvrljala po Facebooku, a zatim krenula na učenje. Dva mjeseca prošla bi u hipu dok svi učenici željno iščekuju zimske praznike. Godina bez ljeta bila bi prazna dosadna i teška. Teško mi pada to što ne bi bilo Rušijevih krafni i sladoleda, ljetovanja na Jadriji i zabavnih ljetnih noći. Ono što mi najviše slama srce je to da ne bi bilo trčanja za zgodnim turistima.

Paula Jurković, 15

Najgora godina 2

Jednostavno. To bi bila najgora godina u životu.

Lucija Zekanović, 12

Smak svijeta

Da nema ljeta ne bi bilo ni festivala, ni pomfrita ni pilećih medaljona (koji su tako hrskavi), ni cheeseburgera, ni zherice, ni mene!!! Slijedila bi PROPAST svijeta, PROPAST Groma sa sladoledom, PROPAST… ukratko SMAK SVIJETA!!! Ja bih onda zahtijevala da moj tata postane gradonačelnik i da stavi praznike 6 mjeseci! Haha. Iako je to nemoguće. Ali neki kažu (a među njima je prodavačica na kiosku) da se čuda događaju. Sada se samo mogu nadat.

Nika Vlahović, 11

Gradonačelnik, župan i ja

Bio je prvi dan ljeta i bilo je jako ružno vrijeme, padali su kiša i snijeg. To mi je bio najgori dan jer nije bilo Nore, a ni festivala. Mislila sam ako pozovemo Željka Burića i Gorana Pauka da će riješiti stvar, ali nisu uspjeli. Željko Burić i ja smo sve pokušali i ništa nije uspjelo. Gradonačelnik, župan i ja smo plakali i vratilo se ljeto i onda smo zajedno otišli na piće.

Ena Škarica, 10

Ne bih preživjela

Mislim da bi godina bez ljeta bila nemoguća. Zašto? Zato što učenici ne bi imali ljetne praznike , ne bismo se kupali niti uživali na suncu…Vjerojatno bi se produžili i zima i jesen i proljeće. Ja ne bih preživjela!!!

Valentina Podrug, 11

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže