Genijalno, zanimljivo i smiješno!

Opet oduševljenje u redovima Nore, ovoga puta riječ je o predstavi ‘Važno je zvati se Ernešto’ Gradskog kazališta mladih Split.

Genijalna predstava

Čim smo čule za predstavu ”Važno je zvati se Ernešto” pomislile smo kako bi mogla biti dobra, a na kraju se ispostavilo da je genijalna. U predstavi se radilo o obitelji plemića u 19. st. Predstava je bila jako zanimljiva i smiješna što se moglo vidjeti na licima oduševljene publike. Također su tomu doprinijele i odlična kostimografija i scenografija. Predstava nam se jako svidjela i bila je jedna od boljih koje smo gledale i nadamo se da će biti još ovakih.

Kristina Vukelja, 14 & Matea Maglić, 14

‘Preshow!’

Ovo je najbolja predstava koju sam pogledala na ovom festivalu. Radnja se odvija u Splitu tijekom 19. st. Predstavu su izveli glumci iz Gradskog kazališta mladih u Splitu. Sve pohvale na odličnoj kostimografiji i scenografiji koja je pridonijela da predstava bude još bolja. Glumci su obavili odličan posao i oduševili publiku. Predstava je bila preshow.

Lorena Nanjara, 15

Kontradikcija

Za potpuno razumijevanje predstave ”Važno je zvati se Ernešto” trebala mi je pomoć moje prijateljice, da mi prevodi pojedine riječi (čakavsko narječje). Ipak, predstavu sam shvatila, zanemarit ćemo te pojedine dalmatinske, ali i talijanske riječi. Predstava je bila doista zanimljiva. Začudila sam se vidjevši da je dijete rođeno u borši za vrijeme austrougarske vlasti, u vrijeme Venecije, rođeno zapravo u Accessorize torbi (Y za torbu). Vjerujem da je to kontradikcija, nema drugog realnog razloga. Pohvaljujem glumce iz Splita. Odlično su nam kroz predstavu pokazali kako moramo biti svoji jer ćemo samo tako uspjeti (osim ako nemate puno sreće u životu).
P. S. Pozdrav za Šiška! 🙂

Ivana Džojić, 13

Brzo proletjelo

Ovo je bila jednom riječju odlična predstava. Svidjela mi se zbrka oko imena Ernešto. Cijelo vrijeme sam bila uživljena u predstavu. Sat i trideset minuta mi je tako brzo proletjelo kao nikad prije. Najviše mi se dopao konobar, imao je dobar smisao za humor, lijepo pjeva i svira (ustvari bio mi je jako simpatičan). Voljela bih da je predstava trajala duže. Ovo je definitivno najbolja predstava.

Marta Šarlija, 12

Najbolja do sada

Predstava „Važno je zvati se Ernešto“ mi je bila najbolja predstava do sada. Jedina zamjerka mi je ta što su pričali na talijanskim jezikom. U predstavi mi se najviše svidio kraj jer su svi ostali skupa.

Lora Samodol, 13

Svi se žele ženiti!

Predstava mi se svidjela. To što se svatko želi ženiti. Kako su se svi htjeli ženiti došlo je do toga tko je mater i otac barba Jerku. Baš lijepo. Također sam pogledala predstavu „Ja i moji osjećaji“ koja mi se također svidjela. Podsjetila me na moje mane i pokušat ću to ispraviti.

Lucija Zekanović, 12

Zamjerke i sendvič

Predstava „Važno je zvati se Ernešto“ je bila super. Bila je smješna, no kao i jučer imam nekoliko zamjerki. Prva je laseri, druga mikrofoni (visoki sivi ispred pozornice), a treća visoki gospodin ispred mene. Osim negativnih stvari imam i nekih pozitivnih stavki. Prvo scenografija, drugo genijalni glumci, treće smiješne scene… Nakon predstave upoznao sam Frankinu „sestru“ ,a zatim sam otišao do ‘Dan i noć’. Pošto mi je voditelj Marko Podrug zabranio da spominjem burek reći ću da sam kupio sendvič.

Marko Samodol, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže