Ena Škarica i Željko Burić: Susret koji se morao dogoditi!

Novinarka Nore je prije nekoliko dana poželjela popiti piće sa šibenskim gradonačelnikom. Želja joj se danas ispunila…

Naši vjerni čitatelji gornju će fotografiju smatrati najnormalnijim, logičnim razvojem događaja, sve ostale podsjetit ćemo na legendarne uratke desetogodišnje Ene Škarice, koje je pisala u novinarskoj radionici Nora, a objavljivala na portalu Biltena.

Znam da bi 154. MDF trajao mjesec dana. Bilo bi puno akrobacija i predstava. Ispred pivnice Liro bila bi radionica za pečenje pizza, a ljudi bi se na svemu zahvalili Željku Buriću. (Tema: MDF za 100 godina)

Ja bih radila kao novinarka i ljeti i bila bih voditeljica Nore. U Nori bismo pisali o osjećajima i zabavljali se. (…) U novinama i časopisima bih pisala o zvijezdama i događajima u gradu. Najradije bih imala blok o Željku Buriću i njegovom životu – „Kako je biti gradonačelnik“. (Tema: Idealan posao)

Bio je prvi dan ljeta i bilo je jako ružno vrijeme, padali su kiša i snijeg. To mi je bio najgori dan jer nije bilo Nore, a ni festivala. Mislila sam ako pozovemo Željka Burića i Gorana Pauka da će riješiti stvar, ali nisu uspjeli. Željko Burić i ja smo sve pokušali i ništa nije uspjelo. Gradonačelnik, župan i ja smo plakali i vratilo se ljeto i onda smo zajedno otišli na piće. (Tema: Godina bez ljeta)

E, pa ovo zadnje je gradonačelnik Burić našoj Eni odlučio ostvariti. Sinoć otprilike na polovici koncerta Glazbe na Ljetnoj pozornici, od pročelnice Ureda gradonačelnika Ane Gojanović stigao je SMS da glavni lik Eninih tekstova želi mladu novinarku upoznati i odvesti na piće.

Enu je vijest dočekala nespremnu. Norom se „trač“ proširio u roku sekunde i Ena nije imala izbora. Koliku god tremu imala, morala je pristati. Dogovorili smo se na pola puta između gradske uprave i prostorija Biltena, u baru značajnog imena Harmonija.

Trema je u međuvremenu prošla, popio se sok, porazgovaralo o festivalu, gradonačelnik Željko Burić je, kako to u malim gradovima obično i biva, vrlo brzo shvatio da poznaje Eninu majku, oca, djeda… Svratilo se i do Norcima omiljene prodavaonice slatkiša, gdje su gradonačelnik i Ena odabrati punu vrećicu gumenih zmija i čokoladnih kuglica. „Hvala Vam, niste trebali“, pristojna je do kraja ostala Ena. „Hvala tebi na lijepim tekstovima“ uzvratio je Burić dok su se dvoje novih prijatelja rukovali i izljubili na rastanku.

I svi su bili na dobitku – gradonačelnik je ispunio jednu dječju želju, a Ena je shvatila kolika ustvari može biti moć medija. Upoznala je gradonačelnika i dobila vrijednu uspomenu na 54. MDF.

Marko Podrug (39)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže