DRVO IMA SRCE: Mađari naučili hrvatski!

Hrvatsko kazalište Pečuh, Mađarska (HNK u Šibeniku)

U predstavi se radi o dječaku koji odrasta uz stablo u šumi. Što dječak više odrasta to rjeđe dolazi do stabla, ali svaki put traži nešto. Prvi put je tražio novac, stablo mu je dalo jabuke da proda kako bi zaradio novac, drugi put je tražio kuću, stablo je reklo da mu odsiječe grane i napravi kuću. Zadnje što je tražio bio je brod, stablo mu je reklo da odsiječe deblo. Predstava mi nije bila baš zanimljiva, ali opet u nekim trenucima je bila smiješna.

Anamarija Vuletin, 11

U predstavi se govori o dječaku i drvu koje je dječaku davalo svoje dijelove da mu bude bolje u životu. Predstava je bila poučna i dirljiva. Bila je i kokoš koja je pokušavala nasmijati ljude. U predstavi su bila samo dva glumca.

Niko Rudan, 11

U originalnoj priči nije bilo kokoši koja lovi crva. Meni je predstava bila tužna jer je drvo davalo sve za dječaka, a on nije rekao ni hvala. Manjoj djeci je bilo smiješno kad je kokoš lovila crva. Pouka je da ono što imamo trebamo biti zahvalni. Bila su to dva glumca koja su došla iz Mađarske.

Matija Tia Šarić, 12

Ova predstava je smiješno/ozbiljno lutkarsko igrana predstava. Predstavu su izvodila dva lika (kokoš i dječak). Meni je ova predstava bila tužna zbog priče o dječaku, ali u isto vrijeme smiješno zbog kokoši koja nas je pokušavala nasmijati. Ova predstava nam je pokušala reći da je darežljivost jako bitna stvar u životu.

Sara Uzelac, 13

Predstava mi se jako svidjela jer je bila jako poučna. Bilo je jako smiješnih dijelova ali i tužnih. Pouka priče je da su darežljivost i dobrota jako važne stvari u životu ako želimo biti sretni. Možda bih dodala još glumaca, ali s druge strane su možda ova dva glumca bila dovoljna.

Lucija Lazar, 13

Dirljiva i poučna predstava „Drvo ima srce“ pokazuje kako čovjeku samo na početku i na kraju nije bitno materijalno. Fasciniralo me to što su glumci naučili hrvatski jezik i to začuđujuće dobro kao da su izvorni govornici. Predstava potiče na razmišljanje o životu i njegovom smislu.

Anđela Matić, 12

Ova predstava mi se jako puno svidjela. Bila mi je dosadna kokoš jer, iskreno, ta kokoš je bila za malu djecu. Svidio mi se dječak koji je glumio kao klinac u pubertetu, kao zaposleni čovjek, čovjek koji je već star i kao djed. Ova predstava je poučna.

Mihaela Macura, 11

Ova predstava mi je bila baš zabavna. Gladna kokoš koja je htjela pojesti crva je pronašla knjigu i otvorila je. Knjiga je počela pričati priču. Kokoš je okretala stranicu po stranicu. Ta kokoš je bila vrlo smiješna. Ta priča je bila vrlo poučna. Predstava mi je bila predobra.

Iva Đurica, 11

Predstava „Drvo ima srce“ mi je u početku bila dosadna, no kasnije mi je bila baš dobra. S obzirom da su glumci Mađari dobro su naučili hrvatski. Predstava je bila tužna zato što je drvo sav svoj život dalo dječaku jer ga voli. Dječak je bio cijelo vrijeme uz drvo i drvo je bilo sretno s njim.

Lara Živković, 13

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže