‘Doktor Dolittle’: Predstava ja zakon, ali knjiga je bolja!

Gradsko kazalište lutaka, Rijeka (HNK u Šibeniku).

Pratili s pozornice

Predstava m se jako svidjela, bila je odlična. Vrlo zanimljiva i smiješna. U publici je bilo puno male djece koja su s pozornošću pratila predstavu. Bilo je super i ima sve same pohvale!

Tonka Juras (10)

Ako vam se već predstava ne sviđa, ne uništavajte je drugima!

Predstava ”Doktor Dolittle” se održala u kazalištu. Vjerojatno se manjem uzrastu djece svidjela, ali meni je ipak knjiga bila bolja od predstave. Sve skupa nije bilo toliko loše, ali mogli su se potruditi i više oko predstave. Možda je i u meni problem jer pola predstave uopće nisam pratila, a drugu polovicu sam samo slušala (moj položaj mi je to onemogućavao). Mlađoj djeci je bilo zanimljivo zbog puno pjesme i plesa. Djeco i odrasli, ako su vas već zamolili na početku predstave da ne koristite mobitel, možete li to poslušati. Ako vam se već predstava ne sviđa, ne uništavajte je drugima.

Lucija Gojčeta (12)

Smiješni doktor

Predstava mi se jako svidjela. Predstava je sjajna, smiješna i dobra. U predstavi se radi o smiješnom doktoru koji živi sa životinjama: majmunom, papigom, svinjom i psom. Doktor razumije životinje što govore pa je postao veterinar. Kada je doktor otkrio da su majmuni u Africi bolesni otišao je u Afriku i sve ih izlječio.

Nora Krnić (11)

Glumci, žao mi je…

Predstava je bila jako dosadna… Ovu knjigu sam imala za lektiru, ne sjećam se ničega, ali sam sigurna da je knjiga bila zanimljivija od predstave. Žao mi je, glumci…

Valetina Podrug (12)

Razumna papiga

”Doktor Dolittle” je zanimljiva predstava o jednom čovjeku koji razumije životinjski jezik kojega ga je naučila papiga Polinezija, vrlo razumna i pametna papiga. Doktor je živio u malenom gradiću ”Pudle by on-the marsh” sa svojom sestrom Sarom. Doktor je postao veterinar, Sara se odselila, a novca je bilo sve manje. Jedne ljute zime, doktoru stigne vijest o bolesnim majmunima u Africi i doktor je odmah krenuo. Zaustavio se u Africi u zemlji ”Džoli džinki” i ostao zarobljen. Ali Polinezija ga oslobodi i on krene liječiti majmune. Meni se predstava jako svidjela, a i imala sam to za lektiru.

Marta Živković (10)

Doživjeli balonolom

Predstava započinje tako što se sestra doktora Dolittlea žali kako radi njegovih ljubimaca gubi pacijente. Nakon toga se odselila od svoga brata. Doktor Dolittle bio je jako tužan, njegova papiga Polinezija mu je rekla da ne bude tužan, nego da postane doktor za životinje. Da bude još bolji, Polinezija ga nauči životinjski jezik. Majmun Čiči je rekao da odu u Afriku jer tamo majmuni imaju strašnu bolest. Dok su putovali u balonu doživjeli su balonolom. Balonolom ih spusti ravno u Afriku. Izlječili su majmune sa ukusnim bobicama koje je otkrio prasac Božo. Zatim se sretno vrate u London. Ova predstava po meni je bila zakon i jako cool!

Tara Šolić (10)

U Grčkoj uvijek plešu

Ova predstava je bila OK. Malo me kraj iznenadio da je bio tako brzo, a taman smo mama i ja dobile prvi red u loži. Naime, jedna mama s curicama i jedna curica ispred mene su išle svake minute naprijed-nazad i ja sam morala sa svojom stolicom cupkat desno, lijevo. Njihova mama je visila na internetu i nije ni gledala predstavu. Bila je kao neka žirafa! Veselila sam se predstavi kada sam vidjela da je to Kazalište Mala scena, ali sam se pinkicu razočarala. Bolje im je da odu u Grčku i plešu jer u Grčkoj se uvijek pleše ako imaju problem. Ja bih im došla i na životinjskom rekla: plešimo zajedno, što se kaže: keke geuuu yuuu yuuu plesati!

Nika Vlahović (12)

Doktor je super

Jedna od najboljih predstava na festivalu. Iako ne volim predstave s lutkama ova mi se lutkarska predstava svidjela. Ne znam zašto, ali OK! Dr. Dolittle bio je super i životinje također. Začudilo me to što se osobe koje su glumile životinje nisu uopće vidile, inače na svakoj lutkarskoj predstavi se vide i to me jako živcira!!! Svidio mi se i strašni vladar Dunde (bar tako mislim da se zove) te njegovo pjevanje i ples…

Lora Samodol (14)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže