Dnevnik Pauline P.: Nemamo što reći koliko je dobra!

Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb

 

Paulina P je tako dobra predstava, nemam što reći koliko je dobra. Slična je meni: ja volim pričati, igrati se i super mi je ako dobijem 4, a ne 5 u ispitu. Njena uloga je super, malo je učitelj dosadan sa zadacima. Zadovoljna sam što sam išla i vrijedilo je pogledati. Oni koji nisu došli su pravi nesretnici. Neki su dijelovi malo dosadni, ali je sve drugo okej. Uglavnom je predstava super.

Marijea Junaković, 10

 

Predstava mi se vrlo neočekivano svidjela, imali su odličnu scenografiju, ali naglasak je bio iritantan. Nije mi se svidio način hoda, ali songovi su bili odlični.

Mak Imamović, 15

 

Paulina P. je jako dobra i kvalitetno napravljena predstava. Nije nešto puno povezana s knjigom, ali ima neke važnije segmente iz nje. Ima puno zabavnih koreografija u kojima ima nekih pokreta koji su poznati mlađim generacijama.

Katia Vuletin, 14

 

Današnja predstava bila je vrlo vizualno atraktivna te zaigrana, iako se meni osobno stiski ne sviđa, jer nema kronološki slijed. Mislim da se publici svidjelo. Vokabular je za moj ukus bio više namijenjen da zaglupi djecu, nego da ih nečemu nauči te je glas glavne glumice bio začepljen. Pozadinska muzika mi se svidjela, iako je njihovo pjevanje doduše bilo užasno, ali smatram da to nije igralo toliku ulogu.

Nika Silov

 

Ova predstava govori o djevojčici po imenu Paulina P. koja je proživjela školu, prijatelje i razne avanture. Glumica Nika Ivančić koja glumi Paulinu P. izjavila nam je da bi ovu predstavu odglumila još puno puta i da je zadovoljna predstavom. Rekla nam je da ima puno zajedničkih stvari i osobina koje također ima Paulina P. Publici se svidjela predstava i mislim da su bili zadovoljni glumom. U predstavi je bilo avantura koje su poboljšale cijelu predstavu.

Filipa Žonja, 12

 

Predstava govori o desetogodišnjakinji Paulini koja zapisuje svoje i tuđe životne situacije u dnevnik. Nije mi se svidjelo što su karikirali s licem i tijelom, pogotovo glavna glumica Paulina. Scenografija mi je bila jako zanimljiva i kreativna. Glumac koji je glumio Paulininog oca mi je bio najbolji. Sve u svemu, predstava nije bila loša, ali mi nije bila ni najbolja.

Natali Vrlika, 14

 

Jako mi se svidjelo zato jer je Paulina jako zabavna i zvrkasta. Najbolje mi je bilo kad je Paulina mami uzela mobitel.

Mihaela Šulić, 9

 

Kao netko tko je pročitao sve dijelove Dnevnika Pauline P. od ove predstave očekivala sam zaista puno, čak više i od naše reprezentacije u utakmici protiv Italije. Scenografija je izgledala obećavajuće i čim su glumci izašli na scenu, znala sam da mi neće biti dosadno i to mi zaista nije bilo. Nije bilo bespotrebnog odugovlačenja između prizora. U odličnom omjeru bili su pjesma, ples i dijalozi, a radnja se mogla lako pratiti. Ukoliko naši reprezentativci odigraju sutrašnju utakmicu barem upola dobro kao što su glumci iz kazališta „Žar ptica“ odradili ovu predstavu, većih problema neće biti.

Petra Mušić, 16

 

Predstava mi je bila zabavna, smiješna i vesela. To mislim zato što su glumci bili veseli cijelo vrijeme i imali su dobre kostime. Bila mi je zabavna još zato što je tema bila jako zanimljiva i smiješna.

Lila Martinović, 9

 

Predstavu su izveli glumci i gradsko kazalište žar ptica, Zagreb. Predstava je bila smiješna i zanimljiva za gledanje. Djecu u predstavi su glumili odrasli ljudi, te je to bilo jako zanimljivo. Sve pohvale kazalištu i glumcima, samo je bilo čudno to što su likovi izlazili iz knjige.

Jakov Deković, 13

 

Predstava govori o neobičnim zgodama desetogodišnje Pauline. Paulina je znatiželjna brbljavica koja zapisuje svoje i tuđe situacije u svoj dnevnik te su joj obitelj, prijatelji i mnogi drugi teme za pisanje. Predstava me se dojmila, kao i vizualni te zvučni efekti koji su doprinijeli kvaliteti predstave. Primijetila sam da je predstava napravljena po uzoru na knjigu te sam uočila dosta sličnosti. Sve ukupno sam zadovoljna izvedbom no mislim da je bila primjerenije zabavnija mlađim uzrastima.

Lora Žonja, 14

 

Ja osobno mislim da je predstava bila izvrsna. Sviđa mi se kako su glumci ušli u svoje uloge i kako su krasno pjevali. Meni se mnogo sviđa knjiga Dnevnik Pauline P. i mislim da su to sve odlično saželi u predstavi od jednog sata. Nadam se da će biti još ovako zanimljivih predstava.
Petra Gorić, 11

Predstava, iako se nekima može činiti dosadna ili drukčija od onog na što su se inaće naviknuli se upravo kao takva odvaja od ostalih te koristeći stilove i elemente Broadwaya pokazuje gledateljima da predstave nisu uvijek samo tekst. Makar je po mom mišljenju za mlađe uzraste, ima bitne poruke koje prikazane upravo na taj način djeci približavaju te ideje.
Roko Čoga, 17

Predstava je bila dobro koncipirana. Glumci su se pratili, a scenografija je bila vizualno primamljiva. Predstava se bazirala na knjigama Sanje Polak, a jedino što se podudaralo bili su likovi (nije kritika). Iako se možda nekima činilo da je predstava bila dosadna, u nekim je trenucima i bila, dobro su osmišeljni likovi, songovi i scenografija. Mlađoj je djeci bila vrlo zanimljiva.
Fran Tunuković, 15

Meni je nastup bio dobar, jedino mi je na početku bila malo dosadna. Najviše mi se sviđa kod Pauline što sam joj slična. Bilo je zanimljivo i kreativno što su kao napravili dnevnik od Pauline u pozadini.
Frana Skert, 11

Ovo je bila jako zanimljiva predstava. Nisam očekivala pjevanje i plesanje, a pogotovo ne zvijezdu od učitelja. Nešto od detalja koje sam zamijetila na „VELIKOM DNEVNIKU” je slika TAYLOR SWIFT Blank Space poster. Predstava je bila humoristična. Svidjela mi se jer se sve lijepo poklapalo.
Eva Mušić, 10

Dnevnik Pauline P. je jako super predstava, najbolja predstava. Najbolja predstava ikad! Paulina je zanimljiva i smiješna djevojčica. Ona je u svakakvim situacijama. Ponekad se druži s roditeljima, a nekad mijenja najbolje prijatelje.
Rafaell Domdjoni, 11

Meni se predstava Dnevnik Pauline P. jako svidjela. Zato što je jako vesela i smiješna. Glumci su jako zaigrani. Baš mí se svidjela!
Šimun Marinov, 9

Predstava nije bila loša, ali nije mi se baš pretjerano svidjela. Nisam im vjerovala da su zapravo desetogodišnjaci, nego odrasli koji se izruguju desetogodišnjacima, a nemaju pojma o tome kako se djeca zapravo ponašaju. Najviše me nervirala glavna glumica koja je naglašavala svaki samoglasnik kao da joj život o tome ovisi ili to šta ne znaju odat kako triba, nego glume da odaju pa in triba po ure za svaki korak. Scenografija mi se najviše svidjela, taj ogromm dnevnik mi je bia baš lip i još mi je odlično bilo to šta su okretali stranice svaki put kada bi prošlo nekoliko mjeseci ili tjedana. Jedina osoba kojoj san virovala u nekim trenutcima je bia glumac koji je igra ulogu tate i učenika.
Ana Klisović, 14

Predstava je bila dobra i zanimljiva. Svidjela mi se zato što su glumci bili zanimljivi i ugođaj je bio dobar. Radnja je bila dobra, za djecu. Djeca su se zabavila. Glumci su bili zabavni i bili su kao djeca. Najbolji glumac je bila osoba koja je glumila Paulinu P, zato što je bila smiješna i duhovita. Na kraju svega predstava mi se svidjela.
Petra Pažanin, 12

Predstava je bila zabavna. Glumci su bili zabavni i smiješni. Nadam se da je publika zadovoljna. Najdraži dio mi je bio kada je Paulina krenula u školu. Posebno mi se svidjelo kada je Paulina lijepila papiriće po obitelj i prijateljima.
Greta Živković, 9

Predstava je bila zabavnog i pomalo zbunjujućeg tijeka. Glumci su bili dosta sinkronizirani u pjevanju i u plesu te mi je bilo zanimljivo kako glumci odlično glume djecu te brze presvlake u druge uloge. Rasvjeta je bila prekrasna, sve je bilo šareno i sva su se djeca smijala i odgovarala na pitanja koja su postavljali glumci. Nije mi se svidjelo kako događaji nisu imali poveznicu te sama predstava nije imala kostur ili formu. Svake godine kazalište “Žar ptica” pripremi odličnu predstavu za festival pa sam očekivala mrvicu više od same priče.
Barbara Bujas, 12

Dnevnik Pauline P je poznati serijal romana, ili pak film, ili predstava… Ma ne znam. Ali ono što znam je da mi se predstava svidjela na mnogo načina od odlične scenografije do likova sa zanimljivim karakterom. Sve mi se svidjelo osim toga što je bilo puno pjevanja. Pjesme su bile srednja žalost s obzirom da glumci nisu pjevači. Ako zanemarimo pjevanje, predstava mi se svidjela i rado bih je opet pogledao u budućnosti.
Andrej Huljev, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže