Dnevnik jednog Norca: Lovim rakove i mislim na Festival

Naš novinar izbivao je s radnog mjesta tri dana, jer su ga roditelji odveli na Pašman. Javio nam se i evo što kaže…

DAN 1.
Oko 7 sati navečer sam došao u kuću i raspremio stvari. Skočio sam u more te provjerio ima li rakova. Kada sam shvatio da ništa od sočnih crvenih rakova, otišao sam u sobu, uzeo mobitel i zaspao.

DAN 2.
Drugi dan probudio sam se zadnji. Teško sam ušao u hladno more, ali se nisam ni zadržao. Poslijepodne sam sa susjedom otišao vaditi školjke. Izvadili smo oko kilogram. Taj dan sam brzo zaspao jer ponovno nije bilo rakova. Legao sam i zaspao, ali ovaj put bez mobitela.

DAN 3.
Treći dan sam se digao drugi, ali nisam dobro spavao jer sam dijelio sobu sa strojem za hrkanje (mojim susjedom). Ušao sam u more i eto sreće, rukom sam uhvatio sipu od pola kilograma (bio sam crn od glave do pete, ali nema veze – glavno da sam je uhvatio). Malo poslije tata nam je donio pizzu iz Tkona, preko planine pješke (u Šibeniku nema takve dostave). Onda sam išao roniti. Izvadio sam 10 grofa (to su školjke). Navečer sam išao leći nakon obilne večere od grofa.

DAN 4.
Četvrti sam se dan jako dobro naspavao (jer mi je susjed otišao). Ujutro mi je tata napravio osti. Išao sam loviti i promašio sam svih pedesetak riba. Vidio sam morskog konjica (fotografirao sam se s njim te ga odmah vratio u travu) i kirnju. Kirnja je bila velika kao sjedalica. A ja kukavica zbrisao čim sam je vidio (zaboravio sam da imam osti). Ramišljajući o tome kako ću sutradan biti na festivalu, a možda i na NORI, lagano sam utonuo u san.

Ven Šimac (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže