DJECA PJEVAJU ARSENA: ‘Ovo je bila predivna večer!’

Dječji zborovi „Zdravo maleni“ i „Cvrčak“, uz gostujuću udrugu „Glazbeni talenti – Music Talents“, pjevali su Arsenove pjesme iz njegova bogatog autorskog glazbenog opusa. Na pozornici su im se pridružiti „šibenska nevista“ Gabi Novak i ugledni jazz-pijanist Matija Dedić.

Večeras se na Ljetnoj pozornici nije održala predstava već koncert. Djeca su pjevala Arsenove pjesme. Meni se nije svidjelo i bilo mi je pomalo dosadno.

Katarina Veleglavac, 13

Prvi dio koncerta dok su djeca pjevala mi se svidio, a drugi dio kada je Arsenova žena pjevala i sin svirao bio bio mi je malo dosadan. Djeca nisu baš ujednačena dok su plesala, ali su pjevala odlično. Jedna mlada cura je pjevala solo te je to bilo dobro.

Filip Šarlija, 13

Predstav je bila u redu. Pjevači su lijepo pjevali samo su trebali biti glasniji. Svidjeli su mi se glasovi i pjesme, ali ples nije jer nisu bili ujednačeni.

Lucija Brajkovć, 13

Danas sam se razmišljala što bih trebala pogčedati, pa sam odlučila otići na Ljetnu pozornicu i poslušati djecu kako pjevaju Arsenove pjesme. Iako nisam bila potpuno sigurna da će mi se svidjeti, otišla sam. Na moje iznenađenje, svidjelo mi se. Djeca su bila različitih godišta i svaka je generacija donosila nešto novo. Posebno mi se svidio kraj gdje su članovi Arsenove obitelji (njegova žena i sin) pjevali odnosno svirali. Svidjela mi se kostimografija i odabir pjesama. Uživala sam kao i većina publike koja je radosno pljeskala i pjevala na vesele pjesme.

Petra Brkičić, 14

Večerašnja predstav je bila posvećena Arsenu Dediću. Dječji zbor Zdravo maleni su pjevali Arsenove i par svojih pjesama. Jako mi se svidio cijeli program osim kraja kada je njegova žena rekla da će otpjevati jednu pjesmu, a otpjevala ih je 6. Osim toga sve je bilo odlično.

Nora Škarica, 13

Svidjelo mi se kako su organiziratori napravili sve ovo za Arsena Dedića. Svi su prekrasno pjevali, a najdraža mi je bila pjevačica iz Splita (nisam čula kako se zove).

Lara Živković, 13

Ovo je bila jedna predivna večer. Većina pjesama koje su pjevali zborovi podsjetila su me na moje vrtićko doba u koje bih se i sada vrlo rado vratila. Svi su predivno pjevali, a najviše mi se svidjela cura iz Splita.

Petra Mušić, 11

Zbor Zdravo maleni su odlično pjevali. Nisam očekivala takvo što. Cvrčci su nestrpljivo čekali svoj red. Bili su jako dobri kao i Zdravo maleni. Spličanka koja je pjevala nakon zbora ukratko je – razorila! Dok je pjevala u publici sam čula usklike poput “super“ ili “vau”. Nisu mogli vjerovati dječje uši, a ni uši odraslih. U čudu sam gledala dok je pjevala. Kada je Matija Dedić svirao “Dida moj” na sve strane sam vidjela rasplakane ljude. Na kraju je pjesmu popratio veliki pljesak. Gabi Novak nas je otpratila pjesama za odrasle. Prvu riječ koju je otpjevala nagradio je pljesak. Najviše mi se svido stih “pamtim samo sretne dane”. Sve ovo je bilo emotivno i za Gabi i Matiju. Drago mi je što sam se upoznala sa pjesama Arsena Dedića za djecu i odrasle.

Rita Gaćina, 12

Danas sam gledala predstavu djeca pjevaju Arsena. Nastupali su dječji zbor Cvrčak i dječji zbor Zdravo maleni. Bilo je lijepo vidjeti kako djeca pjevaju. Djeca su pjevala razne pjesme. Sjećali smo se Arsena i njegovog djetinjstva u Šibeniku. Uz djecu svirao je Matija Dedić i pjevala Gabi Novak. Matija je odsvirao glazbu koju je posvetio svom ocu. Gabi je otpjevala pjesme koju je za nju napisao Arsen. Ja sam isto pjevala ali iz publike jer sam prije pjevala u Cvrčku.

Iva Đurica, 11

Djeca pjevaju Arsena je bilo za sve uzraste. Za male, velike i najstarije. Ali opet otišla sam u pola pjevanja. Jer mi je bilo jako dosadno. Publike je nestajalo i nestajalo. Ja pjevanje ne volim i bilo mi je jako dosadno.

Mihaela Macura, 11

Bilo je puno izvedbi, većina mi se svidjela. Na kraju koncerta neke babe mi nisu dale da idem i govorile kako djeca moraju još pjevati. Što naravno nije istina jer je pola djece već otišlo.

Anđela Matić, 12

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže