‘Deveta ovčica’: Ne treba se bojati škole!

Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Osijek (HNK u Šibeniku).

DEVETA OVČICA

Glumci dobri, ali…

Predstava je bila dosadna. Bila je za djecu od pet godina. Lutke su lijepo izrađene. Glumci su dobro glumili, ali predstava je predosadna.

Ana Konjevoda (10)

Bez poruke

Glumci su se stvarno potrudili, ali meni je predstava bila užasno dosadna. Razlog zašto mi je ova predstava bila dosadna je: mislim da je ova predstava za malu, malu djecu od dvije godine i ova predstava (po meni) nema poruku.

Gabrijela Čogelja (10)

Palac gore

Predstava je odlična. Zabavna i zanimljiva. Nekima je bila dosadna, a nekima vrlo zanimljiva. Jako mi se svidjela i ima palac gore! Super!

Tonka Juras (10)

Sjajna i smiješna

Meni se predstava jako dopala. Bila je sjajna, smiješna i zanimljiva. Bilo je dobro.

Nora Krnić (11)

Jedna od najboljih

Predstava mi se jako svidjela. Popunila je kazalište i sve je bilo puno djece. Bila je prilagođena djeci koja imaju pet plus godina. Djeca su se stalno smijala. Predstava je bila poučna jer je učila djecu brojati do 10 kroz zabavnu pjesmu. Svaka čast glumcima i njihovom trudu. Ovo mi je jedna od najboljih predstava na ovom MDF-u. Publika je bila oduševljena. Glumci su kad je završila predstava tri puta odlazili i dolazili na pozornicu popraćeni pljeskom.

Ana Rodin (12)

Sve u svemu…

Predstava „Deveta ovčica“ mi se svidjela iako je za djecu koja imaju pet godina. Ova predstava mi se jako svidjela na kraju, zato što je deveta ovčica postigla da Ivica nauči brojati do devet, ali mi je bila malo dosadna pri početku. Sve u svemu mi se svidjela.

Nika Ćoraš (12)

Ne može zaspati

Ovo je prva predstava bila koja mi se stvarno nije svidjela. U predstavi se radi o tome kako dječak Ivica prije prvog dana škole ne može zaspati. Mama mu je rekla da broji ovčice. Nije znao brojati pa su ga one naučile.

Tara Šolić (10)

Samo pričali

Meni je predstava bila dosadna, jer su samo pričali.

Anamaria Hlebec (10)

Puno s razlogom

Ova predstava mi se jako svidjela. Kazalište je bilo puno, s razlogom. Bilo je jako smiješno i zabavno. Ovo je jedna od rijetkih predstava za djecu koja mi se svidjela.

Valentina Podrug (12)

Ne bojte se škole

Priča počinje s dječakom koji kreće u školu i ne može zaspati. Majka mu predloži da broji ovčice, Ivica ima poteškoća, ali ovčice mu pomognu i zaspe na devetoj. Ali devetoj ovčici je dosta da svako dijete zaspe kad nju dođe red preskakati ogradu. Ivica još ima poteškoća s brojanjem, ali deveta ovca mu pomogne i između njih se stvori prijateljstvo. Pouka ove priče je: ne treba se bojati škole!

Marta Živković (10)

Zastrašili predškolce

Ova predstava me nije oduševila prvenstveno zbog toga što nije bila namijenjena mojoj dobi. Bila je jako dosadna iako sam uspjela izdržati do kraja. Mogu shvatiti da netko ne voli školu jer ni meni nije draga srcu, ali opet tu su prijatelji i nije toliko strašno. Mislim da je zastrašila djecu koja će nakon ovog divnog ljeta krenuti u školu u 1.razred. S obzirom da predstavu nisam pomno promatrala htjela sam vidjeti koliko je publika bila zadovoljna. Mislim da je većina imala slično mišljenje kao ja. Nekoliko ljudi izašlo je iz kazališta, a ostalima su oči bile uprte u ekrane odnosno u njihove mobitele. Mislim da to nije ispravno zbog toga što treba imati poštovanja i strpljenja za ovaskve tipove predstava. Sve u svemu, jako dosadno.

Ana Aužina (13)

Pametna ovca

Predstava ”Deveta ovčica” mi je bila super. Najbolji lik 9. ovčica. Deveta ovčica je drugi glavni lik u priči i još bih nadodala da je ovčica bila stvarno smiješna i zabavna zbog toga što je pomagala dječaku da nauči brojati za školu. Ovčica je jako pametna, ali predstava je bila stvarno odlična, zato nemam prigovora.

Chiara Gostijanović (10)

Omiljena književnica

Iako je napisala tekst moja omiljena književnica, Silvija Šesto, predstava mi se nije svidjela. Bilo mi je drago što se svidjelo najmlađima. Ne volim baš lutkarske predstave.

Lucija Zekanović (12)

Noina arka

Ova predstava mi se jako svijdela. Inače obožavam lutkarske predstave jer su zanimljive. Dan prije škole sam se i ja isto osjećao kao i dječak u predstavi. Srećom kazalište je bilo napunjeno kao Noina arka. Najsmješniji lik mi je bila deveta ovčica koja se znala zezati.

Marin Belak (12)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže