‘Darmazemska’: Baloni, dim i eksplozija!

Gradsko kazalište lutaka Split; HNK u Šibeniku.

Smiješno ruganje

Predstava je bila odlična! Početak je bio smiješan. Dječak i djevojčica rugali su se jedan drugome na smiješan način. Dio s balonima bio je savršen. Darmazemska je najbolja predstava koju sam gledala.

Ana Konjevoda (10)

Dislociranje

Od predstave sam očekivao nešto spektakularno. No, jedna žena s djetetom me digla i ja sam morao ići na drugu lokaciju na kojoj se ništa nije vidjelo. Predstava mi se jako svidjela. Bilo mi je jedino čudno što su govorili čudnim jezikom. Svidio mi se onaj dim koji su ispuštali i oko koga su se igrali. Djeca su iz publike sudjelovala raznim skrikovima i aplauzima. Mislim da će biti više ovakvih predstava.

Marin Belak (12)

Smiješni smijeh

Predstava Darmazemska bila je savršena. Puna je bila smijeha i smiješnih trenutaka. Bila je uzbudljiva i poučna.

Mia Karađole (10)

Neozbiljna četvorka

Ova predstava govori o dvoje djece koja se često svađaju. Po mojem mišljenju na predstavi se moglo malo poraditi. Za mene je bila malo neozbiljna. Mislim da bih predstavu ocijenila solidnom četvorkom jer nije bila tako loša. Trebalo bi je pogledati.

Tonka Juras (10)

Zakon i mrak!

Kada je predstava počinjala u usta sam stavila krišku chimney cakea od cimeta (moja preporuka, jako ukusan, probajte na rivi postoji i od kokosa i baš su fini i zdravi). Dječak je bio debeo, curica raskuštrana, a predstava ZAKON! U sredini predstave djeca su se uskomešala – pobunila. Zakon je bilo dok su crtali po zidu i izvaličili stvari i jadnu svinjicu koja se jadna pertvorila u paru, koja je bila MRAK! Najviše sreće su imala djeca u prvom redu. Balone su pucali, paru su hvatali i osjećali se kao u kući eksperimenata! Ja sam jednom i sama napravila balone. Dječak i djevojčica su zapravo pokazali da mašta može svašta. Ja bih tako neumorno crtala pića po zidu i kokice i sprite, jer sam uvjerena da u tom svijetu mi djeca možemo SVE!

Nika Vlahović (12)

Početak, kraj i dim

Kad sam pročitala naslov mislila sam da će biti darmar i nisam se prevarila. Jedan sam dio predstave odspavala jer su glumci pričali čudnim jezikom. U tom jeziku sam čula malo prostota, al’ to mi se valjda učinilo jer sam spavala cijelu skoro predstavu. Strašni susjed mi se nije učino kao “strašni” već nadrogirani susjed. Jedino što sam vidjela početak kraj i dim.

Lucija Zekanović (12)

BUM! Eksplozija!

Darmazemska je zabavna i malo strašna predstava o mašti. Dječak i djevojčica (koji se mrze) susretnu zlog susjeda i njihova kuća pretvori se u svijet mašte. Sporazumijevaju se tajnim jezikom i što nacrtaju, to se pojavi. Zabavljaju se i natječu, sve dok ponovno ne sretnu susjeda. Preplašeni zamisli na malo munjenog susjeda, pokrili su sve ulaze. Onda smisle napitak od kojeg će susjed BUM! Eksplodirati! Dok oni rade napitak, susjed uđe i preplaši ih. Ali on im objasni da ih on ne želi ubiti nego provjeriti kako su. Nakon te pustolovine, djevojčica mora kući i da dječaku (kojeg je nekad mrzila) poljubac! Ova priča o mašti mi se jako svidjela i dobra je za djecu i odrasle, da ih podsjeti kako je to maštati!

Marta Živković (10)

Različite osobine, a iste mašte

Kada je počela predstava mislio sam da će likovi biti vragolasti, ali ispalo je da su bili zbunjeni. Na predstavi su bila tri lika, a to su : dječak Dario, djevojčica Marija i susjed. Dario i Marija su imali različite osobine i iste mašte. Predstava je bila smiješna, sretna i imala je vrlo dobre efekte, meni je bio najdraži dim sa zdjele.

Nikola Borojević

Let na pozornicu

Meni se predstava jako svidjela i jako sam se prepala na dijelu kada je grmilo, a visoki susjed je bio na vratima. Bilo mi je smiješno kako su oni čudno pričali. Jako mi se svidjelo kada su puhali balone. Zaželjela sam se da jedan veliki balon doleti do mene i da odletim na pozornicu.

Nora Krnić (11)

Nove ideje za izume

Predstava mi je bila savršena. Cijelo vrijeme sam se smijala izgledu djevojčice Marije i dječaka Daria. Precool mi je bio izgled Darijeve sobe. Dok sam gledala predstavu osjećala sam se kao da sam i ja tu s njima. Najsmiješniji dio predstave mi je bio kad su nihovi izumi počeli pričati “ludirati” se. Također mi je bilo smiješno kad su Marija i Dario uhvatili susjeda i kad su mu ukrali cipelu. Najbolji dio predstave mi je bio kad su pravili ogromne balone od “sapunice” . Pomoću ove predstave dobila sam mnogo ideja za nove izume i pokuse.

Gabrijela Čogelja (10)

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
22. lipnja - 6. srpnja 2024.
MDF_PLakat

Izdvojeno:

Kategorije

društvene mreže